The Wonderful World of Disney Parade

      The Wonderful
     World of Disney
            Parade


Het Verhaal:
- Stoomboot Willie
- Sneeuwwitje en de 7 Dwergen
- Doornroosje
- Assepoester
- De Kleine Zeemeermin
- Belle en het Beest
- Aladdin
- Mary Poppins
- Casey Jr.

Tips voor het bekijken van
de parade:

- Magische Tips van de parade
- Weetjes en Feiten over de parade
- Afscheid van TWWODP nabij
- Beste plekken om de parade te bekijken
- Tijdstip van de parade


Bekijk de 12 minuten durende clip van deze parade!


Steamboot Willie
Steamboot Willie
Sneeuwwitje en de 7 Dwergen
Doornroosje
Assepoester
De Kleine Zeemeermin
Belle en het Beest
Aladdin
Mary Poppins
Casey Jr.
De ridders van het verhaal van Doornroosje
De ballroomdansers uit het verhaal van Assepoester
De koks en Belle en het Beest
Aladdin en de dansers uit Agrabah
Mary Poppins
De clowns op de trein Casey Jr.
Concept Art Disney`s Once Upon a Dream parade (©Disney)
Mickey die vanaf zijn Toons wagentje het publiek vermaakt 10 minuten voor aanvang van de parade
Uitzicht vanaf Disneyland Railroad: Mains Street Station
Vanaf de wachtrij van It`s a Small World heb je een goed uitzicht op de parade van bovenaf
De kinderen en volwassenen die langs de weg naar de start van de parade aan het kijken zijn
15 jaar Disneyland Resort Parijs - Het kasteel zal worden versiert met Disneyfiguren en 15 kaarsen waarschijnlijk. De 7 dwergen zullen om de middelste (hoogste) toren zitten.
 

De Fantastische Wereld van de Disney Parade

The Magic Lives Here!
He There Hi Di Ho There!

It`s a Disney kind of day. Maak je klaar voor een wandelend sprookje waarin alle bekende Disney films aan je voorbij trekken.

De grootste en meest kleurrijke parade van Disneyland Resort Parijs en is overgoten met Disney magie. Alle grote Disney figuren zie je voorbij komen en kun je ontmoeten. Deze dagelijkse parade trekt door het Disneyland Park vanaf Fantasyland (naast It`s a Small World) tot het einde van Main Street USA waar het het park weer verlaat.

In het Summer Magic seizoen werd de naam van de parade al eens veranderd naar 'Princess Parade'. Sinds de zomer van 2006 is deze naam zo gebleven, behalve tijdens het Halloween Season en Christmas Season, tot het laatste optreden van deze parade op 29 maart 2007.

Maak je klaar voor deze overweldigende parade met bijpassende swingende muziek.
Het zal moeilijk worden om de glimlach die op je gezicht zal verschijnen nog van je gezicht te krijgen.

In april 2007 is deze parade vervangen door de Disney Once Upon a Dream Parade en in april 2012 door de Disney Magic on Parade!.
Parade geschikt voor alle leeftijden.
Een dans der magie is onderweg. Al je Disney vrienden en helden komen eraan om je de vrolijke wereld van Disney van dicht bij te laten zien.
Stoomboot Willie

Nadat Mickey Mouse 10 minuten voor aanvang van de parade in zijn gekke tekenfilm wagentje langs de parade route rijd om het publiek op te vrolijken en voor te bereiden op wat komen gaat, barst om klokslag 16.00 het feest los.

De deuren bij de weg naast It`s a Small World in Fantasyland gaan open en de eerste floats betreden het park.

Het magische duo Mickey & Minnie Mouse maken hun entree in Stoomboot (Steamboat)Willie.

Mickey`s allereerste verschijning op het witte doek was in dit filmpje uit 1928 waarin hij werkt op Stoomboot Willie maar het aan de stok krijgt met de brute kapitein van het schip en vervolgens maar aardappels moet gaan schillen in het kombuis.

De vrienden van Mickey lopen voor de boot uit en komen naar je toe. Goofy, Pluto, Tijgertje, Knabbel & Babbel en nog veel meer vrienden dansen en springen en zorgen ervoor dat de sfeer er meteen goed in zit!

Sneeuwwitje en de 7 Dwergen
Een houten float komt achter de Steamboot Willie aan. Hierop zijn Sneeuwwitje met haar prins te vinden. De 7 dwergen zijn ook verspreid over de float te vinden.

De float is versiert met bloemen en wat kleurrijke creaties.

Een paar lantarens staan opgesteld om de tuin en er zijn wat konijnen en andere beestjes waar onder eekhoorntjes te vinden op het podium van deze float.

Een gelukkig paar dat elkaar net op tijd gevonden heeft.

Doornroosje
Prinses Aurora en prins Philip komen op de volgende float.

De kwaadaardige Maleficent steekt achter deze de prins en prinses op. Met haar grote groene lichaam, lichtgevende ogen en zijn hete adem is ze levensgevaarlijk.

Het is maar goed dat de prins in de buurt is om der te verslaan.

Gelukkig zijn de helpende ridders ook in de buurt mocht het uit de hand lopen. Zij dansen met zijn allen op de maat van de muziek en vergezellen het magische paar.
Assepoester
Assepoester wordt in haar prachtige magische pompoen gereden naar het bal over de witte wolken. Zes prachtige paarden trekken de koets voort.

De prins houdt zachtaardig de hand van de prinses in de koest vast.

Op sommige dagen is de Fee (Fairy Godmother) ook te vinden achterop de koets...

Voor de koets lopen prachtige danseressen en dansers in ballroom kleding en laten de weg zien waar het paar in de koets heen moet.
De Kleine Zeemeermin
De onderwaterwereld van de film 'De Kleine Zeemeermin' wordt in de volgende float uitgebeeld.

Ariel zit in een schelp bovenop een gigantisch koraalrif. Haar vader staat achter haar met de tritan in zijn handen.

Botje en heel veel andere vriendjes van Ariel zijn ook te vinden tussen het koraalrif.

Natuurlijk mag Ursula niet ontbreken, zij steekt uit het koraalrif aan de voorkant van de float.

Het is een gigantische float vol magie en kleur.
Belle en het Beest
Belle is te vinden in haar prachtige goudgele jurk op deze float. Het gigantische beest staat achterhaar en reikt zijn hand uit richting Belle.

Het glas met daaronder de magische roos staat er ook bij.

Alle bekende figuren uit de film zijn aanwezig op deze float (d.m.v. animatronics). De borden draaien en het bestek maakt een geweldige dans over de float heen. Lumiére mag natuurlijk ook niet ontbreken in dit feest.

Dansende koks zijn te vinden voor deze float en maken deze scéne helemaal af.
Aladdin
Agrabah uit de film Aladdin komt tot leven.

Aladdin en Jasmine zitten op hun magische vliegende tapijt. Achter hun staat Javar die zich getransformeert heeft tot de gigantische slang uit de film.

De gebouwen uit Agrabah vullen deze scéne helemaal aan en Javar voelt zich geheel thuis in deze achtergrond.

Een groep dansers is ook weer te vinden bij deze float. Dit keer zijn ze geheel uitgedost in zwart met rode Arabische kostuums.
Mary Poppins
Het oude verhaal van Mary Poppins komt naar voren in de volgende float.

Deze float bestaat geheel uit daken van de Londense huizen precies zoals in de originele film van vroeger.

Bovenop de daken is Mary Poppins te vinden en wat verderweg vinden we Bert.

It`s a jolly holiday with Mary.... Met een leger van chimneysweeps dansers, natuurlijk in de vorm van schoorsteenvegers, maken zij de schoorstenen van de huizen in Main Street USA weer helemaal schoon.
Casey Jr.
Tot slot van de parade komt de allerlangste float van allemaal!

De lange trein Casey Jr. komt langs vol met kleurrijke circusclowns verdeeld over de diverse wagons.

Bovenop de locomotief zit Dumbo met zijn gigantische oren. Hij is net neergestreken na een stukje vliegen door Disneyland Park.

Rook komt uit de locomotief en de diverse wilde beesten uit het circus hebben allemaal hun eigen wagon.

De afsluiting van een uiterst vrolijke, magische en Disney overgoten parade!
Mijn Disney Magic TIP 1: Zorg dat je minstens 25 minuten voor aanvang van de parade je plekje hebt gekozen. Op dat moment heb je nog ruime keus waar je wilt staan en voorkom je dat er mogelijke rijen voor je staan. In het hoogseizoen (Summer Magic Season) en in de weekenden kun je zelfs het beste al 40 minuten voor aanvang van de parade je plekje gaan zoeken omdat het dan zeer druk is in het park. Deze tijden worden met name aangeraden mochten er kleine kinderen binnen je groep zitten of als je met een wat grotere groep naar de parade wilt gaan kijken.

Mijn Disney Magic TIP 2: Mocht je de parade vaker hebben gezien, dan kun je ervoor kiezen om attracties te gaan bezoeken tijdens de parade. Aangezien iedereen de parade wil gaan zien zijn er dan dus praktisch geen wachtrijen! Maar doe dit zeker niet als je de Wonderful World of Disney Parade nog nooit gezien heb! Want dan mis je dus echt wat.

Mijn Disney Magic TIP 3: De meeste mensen willen de parade zien in Main Street USA of vlak bij het kasteel. Meestal is het rustiger in Fantasyland en dan met name bij de plek waar de parade begint (de roze deuren naast It`s a Small World).

Mijn Disney Magic TIP 4: Probeer ervoor te zorgen dat kinderen zo dicht mogelijk langs de straatkant staan zodat ze het beste zicht hebben op de parade en geen last hebben van alle "grote mensen". Ze staan/zitten dan volkomen veilig recht voor u.

Mijn Disney Magic TIP 5: De parade duurt van begin tot eind 30 minuten waarvan je 15 minuten zelf zult zien (dit omdat de parade zich moet voortbewegen door het gehele park heen). Zorg voor voldoende filmbandjes, filmrolletjes, digitale opslag materiaal enz. zodat alle mooie en magische momenten kunnen worden vastgelegd voor thuis.

Mijn Disney Magic TIP 6: Batterijen op? Camera vol of weg? In de Town Square Photography aan het eind van Main Street USA kun je diverse apparatuur, filmrolletjes of film voor je videocamera vinden. Dus geen paniek er is altijd een oplossing aanwezig!

Mijn Disney Magic TIP 7: Eind maart 2007 / begin april 2007 zal er afscheid genomen worden van The Wonderful World of Disney Parade en zal een splinter nieuwe dagelijkse parade het licht gaan zien in Disneyland Park. De 'Once Upon a Dream parade' beloofd heel wat goeds dus neem nu je kans nog waar en bekijk TWWOPD nu het nog kan! Maak je foto`s en filmopnames van deze parade voor later!


Zie ook de
pagina om de gehele parade op film te zien!

The Wonderful World of Disney Parade ging in premiére in 1998 als onderdeel van de viering van "The Year of the Disney Classics". van 31 december 1999 tot maart 2001 werd deze parade vervangen door Disney`s ImagiNations Parade. Dit was de parade die de start van het nieuwe Millenium vierde.

In 2002 vierde Disneyland Resort Parijs haar 10e verjaardag en werd de Wonderful World of Disney Parade aangepast met nieuwe muziek en nieuwe choreografie en een verjaardagsfloat met een grote taart erop werd toegevoegd aan de parade. "Dancin`(a Catchy Rhytihm)" dat is geschreven door Vasile Sirly en Jay Smith was in dat jaar ook te horen maar na het nummer 1 keer gedraaid te hebben ging het over in een speciaal nummer speciaal voor de viering van 10 jaar Disneyland. Het nummer "10 Years of Magic" werd gedraaid en tijdens dit nummer nodigden de de dansers van de parade de kinderen lans de route uit om mee te dansen! Tijdens dit nummer bracht iedere float ook nog eens een eigen instrumentale versie te gehoren van het thema van de des betreffende float (bijvoorbeeld Aladdin). Deze volgorde van het gebruik maken van de muziek herhaalde zich telkens achterelkaar (inclusief de interactie met de kinder dus) tot de parade het park weer aan de andere kant verliet.

Vanaf de premiére in 1998 tot de herfst van 1998 werden de parade stops ook uitgevoerd, echter waren deze toen veel massaler en uitbundiger. Tijdens de stops werd bijv. een film opgenomen met de kinderen voor Stoomboot Willie en ging Ariel gebakjes bakken met de kinderen (dit werd gespeeld natuurlijk en was niet echt...). In 1999 kwamen de stops nog maar zelden terug.

In 2001 kwam de parade weer terug (nadat het in een kleine versie zonder stops werd gebruikt als stand-in voor de Disney`s AmagiNations Parade bij slecht weer). Ook nu weer zonder parade stops en dit is sinds dien altijd zo gebleven.

Tijdens de viering van 10 jaar Disneyland Resort Parijs in 2002 werd de parade uitgebreid met een grote verjaardagstaart met 10 kaarsjes erop. Deze was slechts van begin maart tot 29 september 2002 te zien.

Er zijn sinds 2001 diverse floats uit de parade weggehaald. Pinocchio en Peter Pan kwamen niet meer terug. The Jungle Book (uit de originele Disney Parade uit 1992) en The Lion King (van het Lion King Festival uit 1994) en Hercules (van het Hercules parade feest in 1997) kwamen allemaal niet meer terug.

Assepoester, Sneeuwwitje en Doornroosje waren bij de premiére in 1998 samen op 1 hele grote float in de vorm van een paleistrap te vinden. Het is de allergrootste float die ooit voor Disneyland Resort Parijs is gemaakt, ook al waren de floats van Disney`s ImagiNations parade hoger, ze waren geen van allen zo lang als deze trap. The Wonderful Wold of Disney Parade bracht voor het eerst alle 3 klassieke Disney Prinsessen (en hun prinsen) bijelkaar.

In de eerste jaren vanaf (1998) bestond de parade uit 13 floats. Dit aantal werd in 2001 teruggebracht tot 7 floats. Het huidige aantal floats is (meestal) 9 stuks.Afscheid van The Wonderful World of Disney Parade is nabij!
In maart 2007 nemen we afscheid van deze mooie parade. Een nieuwe spectaculaire dagelijkse parade zal vanaf april 2007 plaats gaan maken voor The Wonderful World of disney Parade. De 'Disney`s Once Upon a Dream Parade' zal zijn opwachting gaan maken in Disneyland Park en het beloofd spectaculair te worden. Het krijgt wat weg van 'The Parade of Dreams'( met name de geweldige animatronics die daarin te vinden zijn!)zoals Disneyland Anaheim (50 jaar viering) en er zullen 2 thema`s / films op 1 float worden uitgebeeld.

Na verluid komen er 8 nieuwe paradewagens waarvan de chassis (de basis van de floats) rond juni 2006 zijn besteld. De bouw van de floats zal bij de start van herfst gaan beginnen.
- Mickey & Minnie omringd door tal van andere personages
- Alice in Wonderland & Pinokkio Float
- Toy Story & Winnie The Pooh Float
- Peter Pan & Marry Poppins Float
- De Disney Villains Float
- The Lion King & Junglebook float
- De kleine zeemeermin & Aladdin Float
- De Prinsessen Float met Belle en het Beest, Sneeuwwitje en Doornroosje.


Er zullen in totaal (waarschijnlijk) 4 stops plaatsvinden in de parade en telkens als de parade na een stop weer op gang komt zal er steeds een confetti vuurwerk plaatsvinden. Het zal (i.i.g. in het openingsjaar) een zeer uitbundige en grote parade worden (en Disney kennende de jaren erna worden vermagerd zoals dat nu met TWWODP het geval is...).

Begin juli 2006 werd de eerste concept art van de parade door ©Disney naar buiten gebracht (zie afbeelding links).

Dus neem vast afscheid van een geweldige parade die al behoorlijk wat jaartjes te vinden is in Disneyland Park en maar je klar voor een nog betere, magische en overweldigende parade in 2007!!
Iedere plek langs de parade route geeft een perfect zicht op de parade. Toch zijn er een aantal punten waar het (ook voor de kleintjes onder ons) toch nog wat gemakkelijker / comfortabeler is om de parade te bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld plaatsnemen op de bankjes bij de Royal Castle Stage (Fantasyland) (zie foto RCS 1) en op de verhoging hierboven.

De verhoging aan het einde van het zitgedeelte van de Royal Castle Stage (Winnie de Pooh toneel) in Fantasyland is ook een goede plek om de parade te filmen, omdat je hier een wijd zicht hebt op de parade en op het park. Wel sta je hier een stukje van de parade verwijderd en dat verminderd wel wat van de magie van de parade die je anders wel voelt als je vlak langs de kant staat of zit. Zie ook foto RCS 1.

Foto: RCS 1: Uitzicht richting de Royal Castle Stage in Fantasyland.
Foto: RCS 1

Voor een andere beeld van bovenaf kun je bij de wachtrij van It's a Small World gaan staan (sta je wel wat verder af), je kunt gaan dineren bij Walt's an American Restaurant (met uitzicht op Main Street USA) of gaan staan boven bij de Disneyland Railroad: Main Street Station gaan staan. Deze laatste is ook erg mooi omdat je dan de parade in volle lengte over Main Street USA kunt zien aankomen en langsrijden.

Deze parade mag, met name door kinderen, niet gemist worden! De parade is voor de meeste het hoogtepunt van een bezoek aan Disneyland Resort Parijs.
The Wonderful World of Disney Parade is tot april 2007 dagelijks te zien op de parade route. Deze loopt vanaf de roze deuren naast It`s a Small World in Fantasyland tot het uiteinde van Main Street USA (waar je het Disneyland Park binnenkomt).

De parade is dagelijks om 16.00 en in het hoogseizoen (Summer Magic Season) om (19.00 tot 2005 en in 2006 om) 19.15.

Tijdens het kerstseizoen wordt de parade omgetoverd tot 'The Christmas Parade' en tijdens Halloween Season tot 'The Halloween Parade'. De parade tijden verschillen in dit geval per seizoen en zijn op dat moment te vinden in de Park folder of op de
Disneyland® Resort Parijs website.

Zie ook het onderdeel "Magic Tips!".

Zie voor het precieze momentele tijdstip de Parkfolder in het park of de Disneyland® Resort Parijs website.


   ©www.DLRP-Magic.tk
   Sommige items ©Disney