Tripreport Persweekend 15 Jaar Disneyland Resort Parijs

 Persweekend 15 jaar
   Disneyland Resort
             Parijs


31 maart 2007:
- Celebrate 15 Years of Magic

- Persevenement 1: 10.00 uur
- Persevenement 2: 14.45 uur
- Persevenement 3: 20.40 uur

- Conclusie

Bekijk dit weekend zelf
op beeldmateriaal:

- Bekijk de beelden ook op:
www.livevideo.com/dlrpmagic


- Ga naar Disneyland via Vrij Uit.

-
Ga naar Disneyland via de officiële
Disneyland websiteBekijk beelden van dit weekend!

Ingang Disneyland Park in het donker
Het water voor de Ingang van Disneyland Park is ververst en de vijver schoongemaakt! Net zo helder als de opening in 1992!
De perstribune is er klaar voor
Disney´s flying cam wordt gereed gemaakt voor de parade van vanmiddag om alles goed vast te leggen.
Extra licht is in Main Street USA geplaatst en er hangen blauwe en witte balonnen

Persopening 15 jaar Disneyland 31-03-07 Disneyland Park 10:00
Persopening 15 jaar Disneyland 31-03-07 Disneyland Park 10:00 met Emanuel Lenormand de telefoon aan zijn oor
De opgeroepen Disney figuren voor de pers gaan weer terug door de deur in Fantasyland

Blauwe en witte ballonen met verassing boven Main Street USA
Main Street USA afgesloten voor normale bezoekers
Main Street USA afgesloten voor normale bezoekers

14.25 Pers staat klaar voor de start van de ceremonie
Nog even en shot van de wachtende kinderen door een van de cameraploegen
14.42 De eerste bewegingen zijn achter in het park waar te nemen en de pers staat op scherp
Wibi Soerjadi in gesprek met RTL Boulevard

Het kasteel heeft een make-over gekregen. 15 Beelden met kaarsjes zorgen s'avonds voor een spectaculair gezicht met bijbehorende Candleabration show
Zelf gelijk ook maar op de foto gegaan met Wibi :D
De Flying cam is verplaatst naar het podium van Candleabration voor het kasteel.

Opnames van de Duitse PRO7 Filmparade die altijd leuke filmpjes van DLRP maakt.
PRO7 Filmparade, De presentator opent hier het programma. De presentatrice is ook gesignaleerd.
Andie Mc Dowell die net de pershoek bij Fantasyland verlaat!
Een Franse VIP waar ik de naam ff niet van weet
Sue Lecash
Ornella Mutti en haar dochter waren er ook
José Garcia!

Een zeer klein gedeelte van de pers bij het Fantasyland Royal Castle Stage.
De laatste voorbereidingen met o.a. het projectiesysteem voor de grote show deze avond
Het gigantische vuurwerk als afsluiter van de avond
Op vrijdag 30 maart om 15.00 reed voor het eerst de Disney's Character Express uit
De blauwe vlaggen inclusief verlichting voor de viering van 15 jaar Disneyland en de ouderwetse Amerikaanse hangen weer in Main Street USA!
Nog meer pers vlak voor de start van de parade op vrijdag 30 maart 2007.
 

Beleef de Ervaring Zelf Mee met het Trip Report

Celebrate 15 Years of Magic!
Once Upon a Dream...

Op 12 april 2007 bestaat Disneyland Resort Parijs, toen die tijd nog Eurodisney (waag het niet om Disneyland nu ooit nog Eurodisney te noemen!), precies 15 jaar! Na behoorlijk wat opstartproblemen heeft dit op zijn Amerikaans uitgevoerde park de afgelopen paar jaar een grote vooruitgang geboekt. Een Frans Chernobyl zoals de Franse het noemden. Een culturele misstap.

De magie lijkt eindelijk Europa te hebben doordrongen. Sinds dag één kwamen er al miljoenen bezoekers richting Parijs maar dit waren er altijd nog stukken minder dan verwacht. Langzaam aan veroverde Disney de harten van de mensen over heel Europa en werd het ook meer en meer bekend onder de grote artiesten. Het aantal bezoekers en de gemiddelde uitgave per bezoeker is in de loop der jaren sterk toegenomen. In 2004, 2005 en 2006 hebben ieder jaar ongeveer 12,4 miljoen mensen het resort bezocht. 2007 en 2008 moeten een topjaar worden voor ©Disney en trekt in dit feest jaar ook alles uit de kast om bezoekers te trekken.

Een splinter nieuwe parade in Disneyland Park sinds 31 maart, 2 nieuwe attracties in het nieuwe themaland Toon Studios vanaf 10 juni, de Tower of Terror vanaf januari 2008 en tot slot ook nog eens een nieuwe parade voor de Walt Disney Studios! De Stars and Motorcars Parade die in aangepaste versie over komt uit de MGM-studiosin Florida.

Het weekend van 31 maart en 1 april 2007 stond in het teken van de grote opening en het startsein van 15 jaar Disneyland in Parijs. Dit zorgde voor de uitnodiging van de wereldpers en beroemde mensen (VIP's) uit heel Europa en zelfs uit Amerika! Wij van DLRP-Magic waren erbij!

In dit uitgebreide trip report vind je mijn bevindingen van de activiteiten die speciaal voor de persopening van 15 jaar Disneyland Resort Parijs hebben plaatsgevonden! Geen verkoopspraatje maar de enige echte waarheid!

Zie ook alle videos in dit report!
Persevenement 1
31 maart 2007, 10:00 uur
De eerste ceremonie van vandaag. Nadat om 09.30 de deuren tot Disneyland Park werden geopend voor het publiek betraden bij Main Street USA waar we direct doorliepen naar Central Plaza (de HUB). Een horde pers stond achter de touwen vlak voor de HUB van Central Plaza voor het kasteel van Doorroosje. Het “doorsnee” publiek mocht alleen achter een ander touw dat nog een meter of 5 achter de pers langs liep en links en rechts van de weg achter de bloembakken naar de HUB plaatsnemen.

Er stonden camera’s van Disney zelf opgesteld o.a. op het gebouw van “The Gibson Girl Ice Cream Parlour”. Zeer veel Cast Members en belangrijke mensen van Disneyland hielden een oogje in het zijl. Zou was bijv. de vicepresident “Spektakels” van het resort Emanuel Lenormand en François Leroux Vicepresident van de parades in DLRP en binnen kort waarschijnlijk ook van de gehele Walt Disney Company (dus van de parades in alle parken over de gehele wereld)

Om ietsjes over 10.00 kwam een 14 man tellend Brassband aangelopen met haar dirigent uit de richting van het Royal Castle Stage bij Fantasyland. Het liep vervolgens over de rodeloper die vanaf de pers tot aan het podium van Candleabration (BougIlluminations Ceremony) liep. De band speelde een heerlijke mix van Disneynummers met onder ander: When you wish upon a star gevolgd door Hee Hoo van Sneeuwwitje en de zeven dwergen en Davy Crocket daarna. Oop het moment dat Marry Poppins wordt ingestart verschijnt een Disney wagen met Marry Poppins daarop op de achtergrond. Tot slot word Zippa Dee Doo Daa (my o my what a wonderful day) gespeeld. Dit alles duurde zo’n 5 minuten.

Terwijl de band speelde verschenen op de achtergrond heel veel Disney figuren. Ook verschenen Mickey, Minnie, Donald Goofy en Knabbel & Babbel. Deze laatste allemaal in hun bij elkaar passende prachtige blauwe kleding, het themakleur van 15 jaar Disneyland Resort Parijs.
Nadat het eerste gedeelte van de muziek was afgelopen begon de band het nummer ”Main Street USA” te spelen en op dat moment komen een groep van 5 mannen met 5 vrouwen die perfect gekleed zijn in de stijl van de 18e eeuw (Main Street USA datering) naar voren lopen en voeren op de muziek een bijpassende dans uit. De groep van Mickey, Minnie, Donald Goofy en Knabbel & Babbel verzamelen zich inmiddels achter de brassband die zich heeft opgesplitst in twee delen. Één links en één rechts van des straat waardoor (voor de pers) een mooie doorkijk ontstaat richting het kasteel en de overige Disney figuren die voor het podium van Candleabration staan. Gaan het einde van het nummer in zicht komt nemen ook Mickey, Minnie, Donald Goofy en Knabbel & Babbel deel aan de dans met de mannen en de vrouwen.

Hierna werd de ambassadeur voor dit jaar, het jaar van de dromen (the year of dreams), geïntroduceerd. Dit jaar is dat Wendy. Nu werd het tijd om de sterren van deze ochtend te introduceren. Mickey Mouse en Miley Cyrus van de Disney Channel serie Hannah Montana. Miley en Mickey knipper samen het blauwe lint door officieel het startsein geeft voor de viering van 15 jaar Disneyland Resort Parijs gedurende 31-03-07 tot en met 30 maart 2008.
Vervolgens wordt iedereen welkom geheten in het Disneyland park en de Mickey Mouse mars gespeeld en nog een aantal Disney nummers door de brassband. Er wordt nog wat gedanst en vervolgens is de pers vrij om van (nog) dicht(er)bij opnames en foto’s te maken. Nadat de ene cameraman en fotograaf de andere verdringt en voor zijn gezicht slaat voor de beste foto’s heeft ook het publiek zin om eindelijk eens wat van dichtbij te kunnen bekijken. De Cast Members proberen het “gewone” publiek af te schermen en achter de touwen te houden maar nadat er van diverse kanten toch steeds meer mensen wilde gaan lopen en gingen duwen kon de organisatie niks anders doen dan het publiek ook maar gewoon tussen de pers te laten stromen.

Gedurende deze 5/10 minuten zijn alle toegangswegen richting de HUB, het kasteel en de ingang van Fantasyland naast het kasteel afgesloten met touwen. Maar het evenement is toch afgelopen? We willen nu ook echt wel wat attracties gaan doen het is immers al rond 10.15, dus de een na de ander gaat onder de diverse touwen door en ook hier geven de Cast Members het stuk voor stuk op om nog enig iemand tegen te gaan houden (en terecht).

Zie de video “Persopening 15 Jaar DLRP 31-10-07 10 uur” voor de beelden van dit evenement. Ik zeg erbij, dat dus in ALLE gevallen van de persevenementen vandaag het “doorsnee” publiek ver op afstand wordt gehouden. De beelden zijn dus soms schokkerig omdat ik de camera vaak boven mijn hoofd heb moeten houden en/of er was veel (duwend) publiek in de omgeving waardoor de beelden niet altijd duidelijk zijn helaas. Ik vind dit ook erg jammer en bied ook mijn excuus hiervoor aan aan diegene die de beelden willen bekijken.Persevenement 2
31 maart 2007, 14:45 uur
De spanning wordt langzaam opgebouwd. Sinds de ochtend ceremonie zijn steeds meer VIP’s te vinden in het Disneyland Park.
Wat namen: Leontien Borsato en kids, Natasja Froger en kids, Robert ten Brink en de hele familie, Andie Mc Dowell (zelf op foto gezet :) ), Phil Collins (gemist :( ), Wibi Soerjadi (sta ik zelf mee op de foto :) ), Sue Lecash hoofd Kostuum afdeling DLRP (zelf op de foto gezet), Daniel Powter die om 20.40 nog 2 van zijn bekende nummers speelde en zong. Verder ook nog rodelfotograaf Edwin Smulders dus deze foto’s zijn ook weer terug te vinden in de diverse bladen van 5 april 2007. Zelf heb ik nog wat bekende Fransen op de foto gezet waarvan ze me enigszins bekend voorkwamen maar geen idee waren wie het waren… Ook waren er nog een veel meer bekende Disney medewerkers te vinden in het park. Eén daarvan, Madeline Avesan-Gruber hoofdtalenten casting , stond op een gegeven moment naast me terwijl ik even met mijn telefoon een filmpje van de Disney’s Characters Express van 18.00 aan het maken was omdat de accu van mijn videocamera bijna leeg was en die wilde sparen voor het gigantische evenement van deze avond! Toen ik dat door had en omdraaide stond ineens weer een cameraman met zijn camera praktisch op mijn schouder… in plaats op die van hem.
Tegen 14.20 liepen wij richting Main Street USA voor de grote première van Disney’s Once Upon a Dream Parade. Een groot wit perspodium was in de loop van de week opgezet aan het begin van Main Street USA waardoor de pers een perfect overzicht had op Main Street USA en de parade goed kon vastleggen. MAAR!
Toen wij vanaf Frontierland richting Main Street USA liepen kwamen we erachter dat de gehele straat (!) afgesloten was. Je mocht er van beide kanten niet meer in en je mocht er ook niet staan! Dit betekent dat bijna de HELFT van de totale parade route ontoegankelijk was voor het “doorsnee” publiek. Wat een schande! (zie foto).

Wij zijn dus via het overkapte gedeelte van Main Street USA, de Liberty Arcade, richting Town Square gelopen. Hier zijn wij direct na de bocht richting Main Street USA schuin tegenover de perstribune gaan staan. Na een mooie met een lekker zonnetje overgoten zaterdagochtend was het inmiddels sinds een uur of 13.00 dichtgetrokken en het miezerde zowaar…. Net zoals de dag ervoor toen wij bij de allerlaatste proefversie waren van Disney’s Once Upon a Dream Parade. Jammer maar helaas dus weer regen.

Om 14.45 fade de vrolijke muziek van Main Street uit en klonk de machtige stem van de Disney omroeper live over Main Stret USA heen. Deze Franstalige medewerker was ook aanwezig bij de perspremière van Space Mountain: Mission 2 begin april 2005. Ook dit keer (evenals vanmorgen bij de eerste persceremonie) was hij weer aanwezig en sprak iedereen (maar met name toch natuurlijk meer de pers) toe.
Terug in Nederland werd duidelijk waarom wij niet in Main Street mochten staan. Hier bleken alle VIP’s met aanhang en alle aanhang van de opgeroepen pers, die allemaal GRATIS mochten verblijven gedurende dit weekend in Disney’s hotel New Port Bayclub, te staan. Later hierover meer ;)

Een meer dan 30 man tellend brassband geheel in het rood en wit gekleed komt aan gemarcheerd en stopt…. Natuurlijk net iets voor het begin van Main Street USA een meter of 15 voor de perstribune… De muziek was gewelig en heerlijk om te horen…. Inderdaad, horen, want zien konden wij en bijna niemand van het, hier gaan we weer “doorsnee” publiek niet want die waren niet toegestaan in dat gedeelte van Main Street USA.
Vlak hierachter volgde de oude wagen van Sneeuwwitje en de zeven dwergen uit The Wonderful World of Disney Parade die getransformeerd was tot een grote strik in de vorm van een glijbaan met zowel aan de voorzijde als aan de zijkanten grote witte letters op blauwe sierlijke borden met “Disneyland Resort Paris” erop en een bord eronder met “15” erop. Verwijzend aan het 15-jarig bestaan van het park.
Voor de brassband liepen de “Disney letters” (Alpha bet U are) die tezamen hoe kan het ook ander “Disneyland” vormen. Deze zullen dagelijks in het park te vinden zijn met een bijbehorend muziekje en zorgenvoor een interactieve (maar niet spectaculaire) show. Na de perspresentatie van deze letters werd net zoals vanmorgen een ambassadeur naar voren gehaald. Dit keer Arno Derier(of hoe je zijn achternaam ook schrijft) die het voor het 2e jaar deed schijnbaar.
Na een korte toespraak en een korte melodie van de brassband kwam de grote ster Andie Mc Dowell de wagen op. Ze ging wat Franse woorden oplezen en zei dat ze geen Frans kon en dat haar dochters vast boos op haar zouden zijn nu… Ook vertelde ze in het Amerikaans verder dat ze gek van dromen is en dat haar droom nu uitkomt om in Parijs te mogen zijn. Tot slot melde ze nog even dat het haar speed dat het niet zonnig meer was. Echt Amerikaans dus, je verontschuldigen voor iets waar je niets aan kan doen :P.

Na Andie Mc Dowell kwam Mickey Mouse te voorschijn met zijn vrienden die er vanmorgen ook bij waren. Mickey kondigde Ashley aan want wie kon er nou beter over een droom vertellen dan een kind! Nadat ze haar droom verteld had werd het tijd om tot 15 te tellen om de viering van 15 jaar Disneyland in te zetten. Achter de parade float (wagen), waar Mickey en even daarvoor Andie Mc Dowell en Arno opstonden, stonden honderden mensen klaar. Dit waren de Cast Members van Disneyland Resort Paris die er al sinds het begin bij zijn. Zij mochten met heel het gezin meekomen en het feest van dichtbij mee maken. Ze droegen allemaal de lichtblauwe kleding. De kleur welke dus bodemlegger van Disneyland is tijdens de festiviteiten.

Bij het tellen tot 15 werd iedere keer door één van deze mensen een ballon met een nummer van 1 tot en met 15 losgelaten. De grote witte ballonen kwamen al snel boven Main Street uit en boven onze hoofden. Wat dat betreft stond de wind goed en hebben we toch nog veel gezien :D. Tegelijkertijd met deze ballonen werden nog eens honderden normale ballonen losgelaten vanaf diverse plaatsen rondom Main Street, onder andere ook bij het kasteel.

Toen we met zijn allen tot 15 hadden geteld en de laatste ballon de lucht in ging startte de muziek (het nummer Flying uit Peter Pan die ook op de website van 15 jaar Disneyland te vinden is www.disneyland15.com) gevolgd door 15 gigantische knallen die afkomstig waren van de 15 blauwe en 15 witte ballonen die per tweetal (één blauwe en één witte) bij elkaar zaten en op 15 plaatsen boven Main Street USA hingen. Uit deze grote ballonen kwamen tienduizenden (lees 10.000den!!) gouden stroken naar beneden! WOW wat een mooi gezicht was dat zeg! Jammer dat de zon niet scheen anders had het weerkaatsen van het licht hierop het nog mooier gemaakt.

Nadat de muziek was afgelopen moest er natuurlijk even Happy Birthday to you, gecombineerd in de Franse en Engelse taal, gezongen worden waarna officieel de nieuw Disney’s Once Upon a Dream Parade werd aangekondigd die in een paar minuten ging beginnen.

De straat werd vrijgemaakt en de brassband ging al trommelend met de muziek van de parade “Just Like we Dreamed It” over Town Square heen samen met de parade float en alle in het blauw gekleden mensen richting de uitgang van het park bij de Discovery Arcade waar ook de parade het park altijd verlaat (of soms begint).

Toen het nummer afgelopen was de parade al in aantocht. We hadden zoals eerder gezegd niet zulke geweldig goede plekken mede omdat dus alle bezoekers nu de helft van de ruimte hadden verdeeld over het park omdat Main Street dus was afgesloten voor het “doorsnee” publiek. Dit is ook in de video beelden terug te zien.
Wat erg jammer was voor het publiek vandaag was dat de parade stops allemaal waren doorgeschoven. Simpel gezegt: de parade stopt 1x tussen de start van de parade bij It’s a Small World en de bocht bij Central Plaza richting Main Street USA en de 2e stop is tussen Central Plaza en de uitgang van het park bij de Discovery Arcade. De parade kreeg pas muziek op het moment dat het de Main Street USA inreed! De mensen die dus allemaal hiervoor stonden te wachten hadden geen geluid want enkel het geluid in Main Street USA stond aan en de eigen muziek en de stemmen van de disney characters op de floats stond bijna uit. In Main Street USA zelf stond de muziek speciaal voor deze persdag extra hard wat ik zeer kon waarderen. Echter voor de “doorsnee” bezoeker was het zien van de parade dus echt teleurstellend! Wij hadden een best goede plek en dat komt ook omdat ik de weg goed ken daar maar dat de muziek zo uitgezet zo worden?? Nee dat had ik niet verwacht.
Het was zelfs zo dat op het moment dat een parade float voorbij de perstribune kwam en de bocht naar Town Square maakte de muziek weer op mijn 0% werd gezet. Enkel om te zorgen dat het geluid voor de pers perfect zou zijn. De nieuwe parade kent namelijk ook allemaal hun eigen muziek die tezamen allemaal precies kloppen op het hoofdthema dat door de speakers in het park te horen is. Het park is echter in 3 sectors verdeeld. 1= Fantasyland tot Central Plaza. 2= Central Plaza en Main Street. 3 = het laatste stuk van Main Street en Town Square.

EDIT: De parade bleek bij de start in Fantasyland gedurende een minuut of 2 wel de eigen muziek te draaien maar enkel uit de floats van de wagen! dus niet uit de speakers. Daarna ging de muziek ineens uit waardoor de Cast Members die meededen aan de parade dus allemaal maar een beetje begonnen te zwaaien. Vervolgens gaat na een seconde of 30 in eens het nummer "Just Like we Dreamed it" aan door de speakers, net zoals in de rest van het park!! Vandaag waren de 3 muziek secties dus uitgezet en dat alles enkel voor een goed geluid in Main Street USA bij de pers.
Na dit nummer begon (zoals altijd het geval zal zijn) de aankondiging van de parade en de start van de muziek. Echter, de parade reed op dat moment dus al gewoon vanuit Fantasyland richting Main Street USA! Een zeer raar gezicht dus en een hel voor de Cast Members. Al aangekomen in Main Street USA werd het dus tijd voor de eerste stop waar de muziek inmiddels dus weer gelijk was met die van de parade floats. In
dit filmpje is goed te zien dat de Cast Members ook wel schikken en de schouders ophalen. Je ziet het verhaal zoals ik het dus zojuist heb uitgelegd.


Toen de parade afgelopen was nog even snel wat opnames en foto’s gemaakt van de aanwezige pers en op het moment dat ik Main Street USA inkeek herkende ik het oranje bolletje op de microfoon die ik zag. Na het wat beter kijken langs alle mensen riep ik “dat is RTL Boulevard!” en om dat moment herkende ik Wibi Soerjadi! We hebben hier wat foto’s van genomen en na 1 minuutje wachten was het interview afgelopen en mocht ik even samen met hem op de foto :) altijd leuk! Het interview is 2 dagen later op maandagavond in het +/-5 minuten durende coverstory van RTL Boulevard geplakt. Tussen alle beelden door zag je Wibi die steeds weer iets opviel gedurende de parade en uitlegde wat er nou zo geweldig aan Disneyland is.
De beelden van dit weekend zijn de hele wereld overgegaan. We werden vlak rond 14.30 ook nog gevraagd door de Franse tv-zender M6 voor een interview! Echter omdat we geen Frans spraken ging dit niet door :P.

Klik in onderstaand afspeelvenster op play voor het filmpje van RTL Boulevard van maandag 2 aprilNatuurlijk moest tijdens deze perspremière weer extra groot worden uitgepakt. We zagen de parade zoals die waarschijnlijk NOOIT meer zal worden opgevoerd. Zeer veel Disney characters voor de parade en ook tijdens de parade. Zo waren bijvoorbeeld bij de Toy Story / Winnie de Poeh float nu maarliefst 6 groene soldaten aanwezig terwijl dit er normaal maar 3 zijn.
Toch was dit ook erg spectaculair om mee te maken!! YEAHPersevenement 3
31 maart 2007, 20:40 uur
Voordat we het over de avond gaan hebben zal ik eerst wat vertellen over de aanloop daar naartoe. Rond 15.45 dus enkele minuten na de parade kwam de Lion King / Jungle Book float terug het Disneyland Park in en plaatste zich naast het Royal Castle Stage vlak bij het kasteel. Hier verschenen omstebeurt alle grote sterren voor de pers met het kasteel en deze float op de achtergrond voor de mooie plaatjes uiteraard.


Rond 19.00 werd Main Street USA voor de HUB bij Central Plaza, net zoals vanmorgen, WEER afgezet. Na wat te hebben gegeten zijn we tegen 19.40 maar vast een beetje achter de touwen gaan plaatsnemen aangezien het daar net zoals in de zomer met Wishes! extreem druk zou gaan worden. Echter in dit geval was er veel minder ruimte dan in de zomer want dan kun je tot vlak voor het kasteel gewoon gaan staan. Nu moesten we weer vlak voor de HUB gaan staan. Een gedeelte van de pers was al aanwezig en dit werd steeds meer toen het tegen 20.30. De “doorsnee” bezoeker wist niet dat er wat ging gebeuren nog deze avond na 20.00, het tijdstip waarop het park zijn deuren normaal sluit. Om 20.00 kwam ook de mooie boodschap dat het park zijn nu “operationele tijden” heeft beëindigd maar met de vraag of we vandaag nog even wilde blijven om een gigantisch feest mee te maken voor het 15 jarig bestaan. Toen mensen dit hoorde en de hordes mensen al zagen staan wachten werd het al gouw drukker in Main Street USA. Rond 20.10 was er geen doorkomen meer aan.

Het touwincident
Een aparte ervaring was het touwincident zoals het al door velen wordt genoemd. Toen we rond 19.40 stonden te wachten een meter of 30 voor Central Plaza, werd er door de Cast Members omgeroepen dat we voor de veiligheid allemaal naar achteren moesten. Na diverse keren naar achteren te zijn gestuurd en na heel wat geduw van zowel de bezoekers als de Cast Members mochten we eindelijk blijven staan waar we inmiddels stonden. Dit was zeker 15 meter naar achteren Main Street USA in!! Niet goed voor de sfeer volgens velen.
Tegen 20.20 mochten we weer een meter of 3 naar voren waardoor iedereen meer ging duwen en stevig op elkaar gepropt stond. Even daarvoor had iedereen nog voldoende bewegingsvrijheid. Rond 20.30 mochten we weer een meter of 5 naar voren en op het moment dat het evenement begon om 20.40 gingen we weer een meter of 5 naar voren. Of te wel…. We stonden bijna op dezelfde plek als waar we 1 uur daarvoor begonnen!!!

Uitleg??? Nou wat blijkt, ik was al op de hoogte dat Frontierland en Adventureland vanaf 19.00 afgesloten waren voor het publiek. Maar o.a. via een sluipweg die tussen Frontierland en Mainstreet USA loopt (en niet toegankelijk is voor het publiek) liepen de VIP’s richting de HUB. Het gedeelte in Main Street USA was het gedeelte dat links van ons lag. De reden dat wij dus naar achteren moesten was dus “om de veiligheid van de VIP’s te garanderen”… Ughum…. Er lag een rode loper klaar waarlangs een gedeelte van de pers stond. Het was dus zeg maar de Catwalk van de sterren. Nadat alle sterren aanwezig waren mochten wij weer een stuk naar voren maar alsnog stonden wij op zeker een meter of 30 van Central Plaza vandaan en in het donker is dat nog een behoorlijk stuk ;) Rond 20.00 werden ook nog eens twee zwart verrijdbare podiums geplaatst direct voor de HUB waardoor de pers nog hoger stond en wij als publiek nog minder zagen…..

De beelden die ik hiervan heb opgenomen zijn dus ook erg schokkerig en je zult ook veel hoofden in beeld zien aangezien er dus nauwelijks bewegingsvrijheid was. Gelukkig ben ik lang maar de wat kleinere onder ons konden echt bijna niks zien. En wat te bedenken van de paar honderd personen die nog achter ons stonden! Die zagen natuurlijk al bijna helemaal niks… Tussen ons touw en de pers zat dus nog een meter of 10 en wij stonden door het geduw inmiddels iets verder weg van het touw dus dat was ook weer een afstand van een meter of 6 in plaats van de 2 meter waarmee we om 19.40 begonnen :@

Tijd voor muziek
Om klokslag 20.40 kwam Daniel Powter het podium op en begon twee van zijn nummers te spelen. Één daarvan was “Bad Day”. Vervolgens kwam er een muziekje met trompetten en de diverse witte lichten onder het kasteel ging aan. (die waren 2/3 dagen daarvoor geplaatst) Mickey kwam vervolgens uit de poort lopen net zoals hij dat 15 jaar geleden deed toen het park zijn deuren opende! We kregen toen het eerste gedeelte van Candleabration te zien maar dit keer en ENKEL dit keer was dit met Lumiere!! En niet met Mickey. Gister op 30 maart was om 18.00 de try-out voor het publiek maar omdat het toen nog gewoon licht was buiten was er niets van te zien (ik heb deze voorstelling trouwens net gemist dus hier geen beelden van…) Normaal gesproken is deze voorstelling ook om 18.00 behalve als het park langer open is dus tot 22.00 of 00.00 in de zomer.

Na dit spektakel kwam het nummer dat eerder onder één van Disney’s reclame filmpjes voor het 15 jarig bestaan was gezet door Disney maar nooit als officiële definitieve reclame is uitgegeven. Tijdens dit nummer werden allerlei videobeelden van lachende kinderen, Mickey, Minnie, Sully en Buzz Lighyear op het kasteel geprojecteerd.
Na dit alles werd het tijd voor het 2e deel van Candleabration, het aansteken van de 15 kaarsen op het kasteel! Ieder Disney figuur die speciaal voor dit feest jaar op het kasteel zijn geplaats draagt een kaars (Lumiere waarmee begonnen wordt heeft er zelfs 3). Langzaam aan gaan de kaarsen stuk voor stuk aan en werken we steeds hoger het kasteel op.
Hierna volgt de dans met Minnie, Mickey, Donald, Goofy, Pluto en Knabbel en Babbel die (doen alsof ze) zelf de muziek maken van het nummer “Just Like we Dreamed it”! en ze dansen op de muziek. Het enige verschil met wat deze avond is dat het niet bij enkel dansen zou blijven...

Nadat het nummer enige seconden was ingezet barste er een gigantisch vuurwerk los!! Letterlijk!! Man o man dit is echt een vuurwerk dat Disneyland Resort Parijs maar zeer zelden toepast. Maar jah nu met de pers erbij moet het beeld wel goed overkomen bij de mensen. Ook al is dit allemaal nep en enkel en bijna alleen maar vandaag op deze speciale dag om de hele wereld te laten zien hoe geweldig het in Disneyland is. De “doorsnee” bezoeker krijgt helemaal geen vuurwerk te zien, enkel in de zomer maanden als het spektakel Wishes! weer dagelijks te zien is in het park, dan is er een vuurwerk maar lang niet zo groot als vandaag. Vandaag werd maarliefst 50x zoveel kruit gebruikt als tijdens de zomershow Wishes! Dit om maar een beeld te geven van de massale grote van vandaag maar ook van hoe kleinschalig het eigenlijk in de zomer is. Toch hoor je mij over deze avond absoluut niet klagen!! Het was de allermooiste Disney avond die ik ooit heb meegemaakt tot dus ver. Enkel de Fantillusion parade had het nog net iets magischer kunnen maken ;) Maar hiervoor gaan we van de zomer wel weer terug :P

Wat dus wel jammer was is dat dus tijdens het vuurwerk nu echt mijn camera accu leeg was, precies op het moment dat het vuurwerk nog groter werd want er zat een opbouw in! Ook deed ik net voordat het vuurwerk echt begon tijdens het nummer “Just Like we Dreamed It” net mijn camera uit…Jammer maar helaas heb ik dit dus niet meer voor mezelf kunnen vastleggen en kan ik jullie als bezoeker dit ook niet verder meegeven. Maar er zijn andere websites als www.dlrp.fr (waarvan ik de Franse medewerkers ook nog ben tegengekomen! Haha) die je ook nog wat beelden kunnen laten zien en natuurlijk ook nog www.dlrpfans.be het grote Disney forum van België en Nederland waarvan ik vandaag ook nog genoeg mensen van ben tegengekomen :D. Ook o.a. Yvonne, Joost, Bart en Youri die werkzaam zijn in Disneyland Resort Parijs op diverse afdelingen heb ik nog even mee kunnen praten en dit was echt ontzettend leuk!!Conclusie
Persweekend 31 maart 2007
Tot dus ver mijn verhaal van dit bijna onbeschrijfelijke weekend die ik toch nog goed heb kunnen omschrijven denk ik gezien de lengte van dit report.
Uit dit report kunnen heel wat conclusies worden getrokken. Het was het vaak voor de meeste bezoekers “net niet” wegens de grote afstand die we als publiek moesten houden en het onpersoonlijke karakter waarmee deze 3 evenementen werden gehouden. Het was echt voor de pers bedoelt het besodemietert wel een beetje het beeld van Disney voor de toekomstige bezoekers die de beelden zien. Toch kan ik melden dat ik het super naar mijn zin heb gehad dit weekend en het was ook laaaang niet zo druk als verwacht! Wat denk ik ook weer een groot voordeel was. Als je een attractie wilde doen kon je praktisch zo doorlopen op 3 of 4 attracties na.


Tot slot de officiële video afkomstig van ©Disney via de website van www.DLRPfans.be
Check nu snel alle films die ik gemaakt heb dit weekend en ook de
overige filmpjes natuurlijk.Check beschikbaarheid van alle Disney hotels bij Vrij Uit.
Check beschikbaarheid van alle Disney hotels bij Peter Langhout Reizen.

Klik hier voor de Disney® hotels pagina en maak direct je boeking online.

Klik hier voor de door Disney® geselecteerde en geassocieerde hotels pagina.

Klik hier voor onze Magische Disneyland Aanbiedingen.

Voor overige vakanties en reizen kijk op Reisportal.uwstart.nl.


   ©www.DLRP-Magic.com
   Sommige items ©Disney