Disney Cinema Parade


Bekijk de bijna 45 minuten durende clip van deze Stunt Show!!


Ingang Moteurs...Action!
Tinkerbell`s Camera float
Minnie`s Kostuums afdeling
Het Script van de Lion King
Pinocchio`s Klapbord flaot
101 DalmatiŽrs float & Cruella de Vil
Mary Poppins float
Donald`s Megafoon float
Toy Story float
Mickey`s Cinema float
Tinkerbell`s Camera float
Minnie`s Kostuums afdeling
Het Script van de Lion King
DCP-SV400429.jpg
De sterren maken aan het eind nog een stop zodat jij ze nog even van dichtbij kan ontmoeten!
 

Production Courtyard: tekst

Lights, Camera, Action!
Lights! Camera! Action!

Lady`s and gentleman boys and girls, Walt Disney Studios Proudley Presents Disney`s Cinema Parade! And ACTION!

Het is tijd om alle acteurs van de grote Disney films te ontmoeten in een grote parade. Disney Cinema Parade is de ultime manier om de grote helden van het witte doek naar je toe te brengen tezamen met alle middelen die nodig zijn om een echte film op te nemen. De camera, film, het script, het klapbord en natuurlijk wil je ook het geluid kunnen opnemen. En dan nog de acteurs en het publiek.. owja jullie zijn er al :) .

Restarting, Acteurs Ready?

Recht voor je ogen komt alles van de filmset tot leven in deze dagelijkse parade en je wordt een onderdeel van het filmmaak proces.

Voor velen is dit het hoogtepunt van een bezoek aan de Walt Disney Studios dus zorg dat je op tijd op de set bent, de sterren hebben jouw nodig!
And...... Cut! That`s a Wrap!

Update: De parade is gestopt per 31 maart 2008! Voorlopig zal er geen nieuwe parade zijn in het Walt Disney Studios Park. Begin 2009 komt het Stars 'n' cars Event uit Disney's Hollywood Studios naar dit park. Lees er hier snel meer over.Parade geschikt voor alle leeftijden.
Zoals alles bij Disney zit ook achter deze parade weer een verhaal. Op het moment dat alle sterren en medewerkers van de film op weg zijn naar de opnameset, wordt er magisch sterrenstof over de sterren en productiespullen verspreid door de Disney geesten en alles komt tot leven.
Sterrenwagen

De speakers kondigen het aan, de sterren zijn onderweg! De sterren uit de laatste films lopen voorop in de parade gevolgd door de zwarte Sterrenwagen. In de Sterrenwagen staan ook een aantal Disney sterren. De sterren van de laatste films zijn op weg naar de set. Ja, ze zijn er echt en ze pronken er op los.

Tinkerbell`s Camera float

Twee grote handen van Mickey Mouse lopen voorop. Ze zwaaien en maken plezier met de Disney figuren uit de film Peter Pan.

Hierachter komt de float van Tinkerbell. Tinkerbell, de grote ster van de show, zit boven op een hele grote camera de naar de set gereden wordt. Peter Pan zit verscholen en gevangen in de grote camera, maar we kennen Peter Pan, hij red zich er altijd wel weer uit. Kapitein Haak loopt ook rond en houd Peter Pan natuurlijk goed in de gaten... De 2e ster aan de rechterkant! Make your wish upon the second star on the right!

Minnie`s Kostuums afdeling

Natuurlijk moet er iemand voor alle kleding en kostuums zorgen. Wie kan dat beter dan Minnie Mouse. Ze is de echte stylist en heeft smaak voor kleding en weet precies wat bij wat past. Ze bereidt iedereen voor zodat ze op hun best voor de camera verschijnen.

Ze is te vinden in haar rode kleedkamer met de grote spiegels overal waar je kijkt. Hier en daar hangt al wat kleding klaar. Ze zorgt er natuurlijk ook voor dat ze er zelf ook goed uitziet.

Het Script van The Lion King

Timon en Rafiki staan op deze float. Om hun heen lopen crew medewerkers met een stuk van de Savanne op hun kostuum. De float bestaat uit een gigantisch script boek, daarboven op staat Simba op zijn hoge troon. Precies zoals in de film kijkt hij uit over het land vanaf zijn rots. Have no wories! It`s a problem-free philosophy!

Pinocchio`s Klapbord float

Een groot klapbord zoals die in films wordt gebruikt om aan te geven welke scene er nu wordt opgenomen, staat op deze float. Hierboven op staat Pinocchio. Jiminy de krekel hangt aan de achterkant van het klapboard aan zijn paraplu. Gepetto loopt rond op deze float en is de klokken gelijk aan het zetten zodat de tijd overal klopt. Een aantal klokken zijn ontsnapt en lopen in de opgeving van deze float. Ook een aantal crew medewerkers lopen aan touwtjes precies zoals Pinocchio. Zorg dat het allemaal op tijd goed komt!

101 DalmatiŽrs float & Cruella De Vil

Cruella De Vil loopt voor deze float vol met DalmatiŽrs. Alle DalmatiŽrs lopen voor hun leven. Gelukkig krijgt Cruella of eerder gezegd haar trouwe slaafjes, krijgen ze niet te pakken. De pootjes van de puppies zijn blijven hangen op de film en ze draaien maar door. Wat zou zij graag die puppies hebben voor haar kleding.... gelukkig lukt het ze nog steeds niet om ze te pakken te krijgen.

Mary Poppins float

Op een aantal grote filmblikken staan de helden uit de film Mary Poppins, Mary en Bert. Ze bereiden een aantal carrousel paarden die bovenop de filmblikken te vinden zijn. Op de voorkant van deze float is een grote trap te vinden die naar de grote Mary Poppins leid. Op deze trap staan dansers in de bijbehorende schoorsteenvegers kostuums. It`s a jolly holiday with Mary...

Donald`s Megafoon float

Elke film heeft een regisseur nodig. In dit geval is dat niemand minder dan Donald Duck geworden. Hij zit bovenop een geweldig grote regisseursstoel en roep allerlei aanwijzingen naar de cameramensen en de sterren met behulp van zijn megagrote megafoon. Op de stoel staat zijn naam natuurlijk geschreven zoals bij elke echte grote regisseur. Hij probeert alles in goede banen te leiden en zorgt dat alles op tijd gebeurd en op tijd af is, maar uhm... kun jij Donald verstaan??

Toy Story float

Drie groene speelgoed soldaten uit Toy Story lopen voor deze float en kijken of de kust veilig is. Buzz Lightyear, Woody, Rex en het aardappelmannetje staan op deze float die een vorm heeft van stuk van een filmrol heeft. De weg wordt echter een beetje geblokkeerd door een paar oranje reuze verkeerspionnen, als ze daar maar langskomen... You`ve Got A Friend In Me!

Mickey`s Cinema float

Aan het einde van de parade verschijnt het grote theater met de tekst "Fun and Fancy Free". Hier zie je zijn eigen bioscoop waarop het witte doek Walt Disney`s laatste Mickey Muis film wordt gedraaid. In de zaal (op de float) staat Mickey samen met allerlei kinderen met hun ouders die hebben mogen plaatsnemen in zijn theater.

Volg de parade naar haar eindpunt en je zult het geweldige einde meemaken. Alle dansers en sterren uit de parade komen bij elkaar en maken een diepe buiging en bedanken het publiek voor hun enthousiasme.


And..... Cut! That`s a Wrap everyone!
Mijn Disney Magic TIP 1: Er is voldoende ruimte om deze parade te bekijken. Het begint in de hoek van het park van Backlot en loopt helemaal door tot de hoek in Animation Courtyard. Overal heb je een goed zicht op de parade dus de keuze is aan jou. Een specifieke plek om te wachten is dus niet direct nodig. Let wel dat als je bijv. recht voor Studio 1 staat dat je dan bijna recht in de zon kijkt in veel gevallen van het jaar. Dus ga dan recht aan de overkant van de route staan, zodat je bijv. richting Studio 1 kijkt. Op deze manier heb je geen last van foto`s die overbelicht zijn en het zou erg jammer zijn natuurlijk als dat wel zo zou zijn.

Mijn Disney Magic TIP 2: Zorg dat je minstens 15 minuten voor aanvang van de parade een plekje hebt gekozen. Op dat moment heb je nog ruime keus waar je wilt staan en voorkom je dat er mogelijke rijen voor je staan.

Mijn Disney Magic TIP 3: Wil je kans maken om op de laatste float samen met Mickey de parade route af te leggen, zorg dan dat je bij de uitgang van Rock 'n' Roller Coaster staat in Backlot. Dit is het punt waar de parade het park binnenkomt. Zorg dat je opvalt en wie weet wordt jij uitgekozen door de crew om mee te mogen rijden in de parade. Een droom die werkelijkheid wordt voor ieder kind natuurlijk, dus ouders ;) je kunt het altijd proberen.

Mijn Disney Magic TIP 4: Als afsluiter van de parade zullen alle Disney sterren tezamen komen op de laatste float (van Mickey Mouse). Dit gebeurd helemaal aan het einde van de parade route als afsluiter van de parade, tussen de Flying Carpets over Agrabah attractie en Studio 3 (AniMagique). Hier komen alle dansers en sterren uit de parade bij elkaar en maken een diepe buiging en bedanken het publiek voor hun enthousiasme en het meewerken aan de film. Dat alles op het ritme van de muziek. Veel mensen weten dit niet en / of maken dit dus niet mee. Zorg dus dat je je hier hebt opgesteld voor de parade als je dit slot mee wilt maken!

Mijn Disney Magic TIP 5: Batterijen op? Camera vol of weg? In de winkels in Frontlot kun je diverse apparatuur, filmrolletjes of film voor je videocamera vinden. Dus geen paniek er is altijd een oplossing aanwezig! Altijd handig zo`n film studio waar alles aanwezig is...

Mijn Disney Magic TIP 6: Mocht je de parade vaker hebben gezien, dan kun je ervoor kiezen om attracties te gaan bezoeken tijdens de parade. Aangezien iedereen de parade wil gaan zien zijn er dan dus praktisch geen wachtrijen! Maar doe dit zeker niet als je de Disney Cinema Parade nog nooit gezien heb! want dan mis je dus echt wat.

LET OP: WIJZIGING! Er zijn weer 2 parade stops, net zoals vroeger :D maar nu met een nieuwe dans.


Zie ook de
pagina om de gehele parade op film te zien!
De parade is niet in premiŤre gegaan bij de opening van de Walt Disney Studios maar iets later op 1 juni 2002. De parade wer dop het laatste moment pas aangekondigd dus veel gasten waren verast dat deze nieuwe parade te vinden was in de studios.

Deze parade is de allereerste die niet in eigenhuis door Disney gemaakt werd. Het Belgische Creations Du Dragone is verantwoordelijk voor de kleding en de floats die in de parade te zien zijn.

In 2002 en 2003 waren er diverse stops tijdens de parade. Op dit punt was de interactie met het publiek en mochten de kinderen mee dansen op de speciale parade stop muziek die tijdens de stops werd gedraaid. Inmiddels zijn deze stops niet meer te vinden in de parade en de reden is niet bekend. Ook of het ooit nog terug zal komen is de nog de vraag. Persoonlijk vind ik dat de parade dermate snel door het park gaat dat ze deze stops van mij zeker weer terug mogen brengen zodat de magie en interactie weer verbeterd wordt en de parade weer wat langer duurt. Dit laatste kan wel eens een reden zijn waarom deze stops zijn geskipt: "bezuiniging"...

De muziek van de Disney Cinema Parade is te horen door de speakers die langs de parade route staan. Daarbij heeft iedere float in deze parade ook nog zijn eigen muziek. Dit is het thema dat bij de desbetreffende float hoor. Zo hoor je bijvoorbeeld bij de Toy Story float o.a. het nummer "You`ve Got A Friend In Me" en ook nog diverse stemmen van de hoofdrolspelers en diverse geluidseffecten. Ieder float zorgt dus voor een toepasselijke en unieke ervaring.

Onder elk nummer van ieder float is telken het hoofdnummer verwerkt die door de speakers in het park te horen is: "Lights Camera Action". Dit laatst genoemde nummer is gecomponeerd door J. Barr. Daarbij heeft dit nummer een speciaal einde als afsluiten van de parade bij het verlaten van het park (zie ook Mijn Magic Tip 4).
Overal langs de parade route heb je een goed zicht op de parade. Houd wel rekening met eventueel zon licht zodat je niet tegen de zon in hoeft te kijken.
De Disney Cinema Parade is dagelijks te zien in de Walt Disney Studios. Houd er wel rekening mee dat de parade altijd in de middag is.

Normaal gesproken is de parade om 13.30 en in het hoogseizoen om 16.45.
               ©www.DLRP-Magic.com
   Sommige items ©Disney