Disney's Once Upon A Dream Parade

  Disney's Once Upon
     A Dream Parade


Het Verhaal:
- Imagination
- Dreams of Laughter & Fun
- Dreams of Friendship
- Dreams of Fantasy
- Dreams of Power
- Dreams of Adventure
- Dreams of Romance (1)
- Dreams of Romance (2)

Tips voor het bekijken van
de parade:

- Magische Tips van de parade
- Weetjes en Feiten over de parade
- Beste plekken om de parade te bekijken
- Songtekst "Just Like we Dreamed It"
- Tijdstip van de parade

- Reis met de Jong Intra VakantiesBekijk de 12 minuten durende clip van deze parade!


Imagination
Imagination met Mickey, Minnie, Donald, Knabbel & Babbel en Goofy
Dreams of Laughter & Fun
Dreams of Friendship
Dreams of Fantasy
Dreams of Power
Dreams of Adventure
Dreams of Romance (1)
Dreams of Romance (2)
Dreams of Romance (2)
Dreams of Power B kant
Dreams of Power B kant
Model zonder kleur van de Dreams of Power float
Schets van ©Disney uit 2006 met de eerste beelden van de parade.
Model ingekleurd van de Dreams of Friendship float
Imagination
Dreams of Laughter & Fun
Dreams of Friendship
Dreams of Friendship
Dreams of Fantasy
Dreams of Power
Dreams of Adventure
Dreams of Adventure

Dreams of Romance (1)
Dreams of Ramonce (1)
Dreams of Romance (2)
15 jaar Disneyland Resort Parijs - Het kasteel zal worden versiert met Disneyfiguren en 15 kaarsen waarschijnlijk. De 7 dwergen zullen om de middelste (hoogste) toren zitten.
Uitzicht vanaf Disneyland Railroad: Main Street Station waar nu nog Mickey staat
Vanaf de wachtrij van It`s a Small World heb je een goed uitzicht op de parade van bovenaf
 

De Fantastische Wereld van de Disney Parade

Come a Little Closer...
Deze parade is in april 2012 vervangen door Disney Magic on Parade voor de viering van de 20e verjaardag van Disneyland Parijs.

Once Upon a Dream... Dromen zijn iets magisch, ze laten de binnenkant van je ziel zien. Een droom is iets bijzonders, wat je droomt is wat je daadwerkelijk wilt.

De nieuwe Once Upon a Dream Parade laat jouw Disney dromen uitkomen en je verbeelding komt tot leven voor je ogen. Het is de drootste en droomrijkste parade van Disneyland® Resort Parijs en is overgoten met Disney magie. Alle grote Disney figuren zie je voorbij komen en kun je ontmoeten, nog nooit zag je er zoveel! Deze dagelijkse parade trekt door het Disneyland Park vanaf Fantasyland (naast It`s a Small World) tot het einde van Main Street USA waar het het park weer verlaat.

Een totaal nieuwe parade, totaal nieuwe muziek, nog meer Disneyfiguren dan immer hiervoor en zelfs speciale geuren bij iedere float! Dat is wat het in 2007 15 jarige Disneyland Resort Parijs je sinds 31 maart 2007 te bieden heeft. Het Disneyland park vierde haar 15 jarig bestaan van 1 april 2007 tot 31 maart 2008. Het verjaardagsfeest werd wegens succes in 2008 nog een jaar verlengt.

Maak je klaar voor deze nieuwe overweldigende parade met bijpassende uptempo wat rockachtige muziek. Het zal moeilijk worden om de glimlach die op je gezicht zal verschijnen nog van je gezicht te krijgen bij het zien van deze parade!

Houd je foto toestel en/of film camera klaar om al de extra magie die Disneyland Resort Parijs te bieden heeft voor het 15 jarig bestaan vast te leggen!Parade geschikt voor alle leeftijden.
Een dans der magie is onderweg. Al je Disney vrienden en helden komen eraan om je de vrolijke wereld van Disney van dichtbij te laten zien.
Imagination
Om klokslag 16.00 het feest los. De deuren bij de weg naast It`s a Small World in Fantasyland gaan open en de eerste floats betreden het park.

Het magische duo Mickey & Minnie Mouse maken hun entree in de mand van een luchtballon. De luchtballon neemt je mee omhoog naar de wolken, naar de zon en naar de maan. Voor hen uit lopen Pluto, Knabbel & Babbel.

Al je dromen stijgen op... Mickey en Minnie drijven hoog in de lucht in hun hete luchtballon. Ze hebben hun anker uitgegooid op de paarse glimlachende maan die rust op een groot opengeslagen boek. Het boek symboliseerd het tot leven komen van dromen.

Donald zorgt voor het verspreiden van magische glitters en confetti en Goofy is ook van de party. Echte zeepbellen die richting de hemel gaan maken het stijgende effect van je dromen nog realistischer.

Dreams of Laughter & Fun
Vanaf deze float zullen er maarliefst 2 Disney verhalen zich afspelen op iedere float. Één aan de voorkant en één aan de achterkant van de float.

Een sprookjesachtig gebouw vind je in het midden van deze float waarop Alice in Wonderland zich aan de voorkant en Pinocchio aan de achterkant bevinden.

Bij het Pinnocchio gedeelte zijn er levende marionettes te zien (net zoals dat het geval is in de Parade of Dreams in Disneyland Californie) al op een neer springend aan de touwen die aan de toren erboven zijn bevestigd.

Naast deze float bevinden zich steltlopers die hun eigen marionetten laten bewegen valk voor je neus. Zijn ze echt zolang??

Dreams of Friendship
Op deze float bevinden zich Toy Story en Winnie de Pooh.

Een gigantisch boek in het midden verdeeld deze float in twee delen. Aan de voorzijde is Woody met al zijn vrienden te vinden en aan de achterzijde Winnie de pooh zijn verjaardagsfeestje aan het vieren is met zijn vrienden.

Een vrolijke droom waarin je dus plezier vind die je met je beste vrienden kunt beleven, net zoals Woody en Winnie dat doen.
Dreams of Fantasy
Deze float staat in het teken van de sprookjes afkomstig uit GrootBrittannië

De boot van kapitein Haak spreid zich door de hoge golven met daarachter de Londense daken waar Wendy en Peter Pan uit de ramen kijken.

In het midden van de Londense daken is de Big Ben te vinden tussen de wolken. Hierachter is Mary Poppins en haar "Jolly holiday" carrousel te vinden met een groep katten die erboven zweeft.

Voor de float lopen vlaggendragende piraten en gooien hun piratenvlaggen hoog in de lucht. Kapitein haak en zijn bemanning staan paraat!
Dreams of Power
De Disney schurken staan centraal op deze float en staan paraat om de macht over de parade over te nemen.

Een donkere float die bedreigend overkomt waar Jafar, Scar en Ursula de macht hebben. Op een hoge rots is Chernabog te vinden die uitkijkt naar de andere schurken.

Jafar (weer) als grote slang aan de voorkant van de float en Ursula is aan de achterkant van de float te vinden met haar enorme tentakels.

De float wordt omringt door enorme enge zielen die met (nep)vuur aan het jongleren zijn.
Dreams of Adventure
Hakuna Matata! Een gigantische boom is te vinden in het midden van deze float met Simba aan de voorkant op zijn Pride Rock, al uitkijkend over zijn land.

Koning Louie en Baloo staan samen met andere apen en met giraffen aan de achterkant van de boom. Rafiki houdt zich vast aan de boom samen met Timon en Pumbaa. Een groot aantal beesten uit deze Disneyfilms zul je hier dus tegenkomen.

De animatronic van Simba is erg cool. Zijn kop swingt op de muziek, hij praat soms mee en zijn voeten bewegen tijdens de parade stop op de maat van de muziek!
Dreams of Romance (1)
Twee floats vol met de mooiste Disney prinsessen komen eraan. Ariel en Jasmine vind je hier in een tropische oase vol met beeldschone bloemen en een betoverende boom.

Een kleurrijk schouwspel om te zien vol met romantische dromen. Prachtige prinsessen in nog schitterende jurken met gouden accenten maken je droom nog magischer.

Om de float heen lopen ook nog eens meerdere dansende bloemen met gele en groene kroonbladeren en maken het plaatje compleet.
Dreams of Romance (2)
De grote finale van de volledige parade is deze gigantische float(maar toch ook iets kleiner uitgepakt dan gepland) beschikt over en groot aantal prinsessen.

Het zomerhuisje voorop is de schuilplaats voor Belle en het Beest. Gevolgd door een ronde brug die zich naar het kasteel leid. Op de brug staan Sneeuwwitje met haar prins.

Op de heuvel voor het kasteel staan Assepoester en haar charme prins. Doornroosje is achter het kasteel te vinden. De naam van deze parade is natuurlijk ook afkomstig van één van de liedjes uit de Doornroosje film.

Deze float bestaat uit drie rijdende delen. Dit geeft de grootte van deze float al aan. Hij is deze echter kleiner uitgevallen dan gepland waardoor Disney eerst dacht dat niet alle prinsen en prinsessen op de float zouden passen en een aantal van hen naast de float zouden moeten lopen. Gelukkig paste het allemaal wel en staan ze er alle 8 op.

Schitterende jurken glinsteren in de zon en de blik van de prins doet alle meisjes en vrouwen zwemelen.


Mijn Disney Magic TIP 1: Zorg dat je minstens 25 minuten voor aanvang van de parade je plekje hebt gekozen. Op dat moment heb je nog ruime keus waar je wilt staan en voorkom je dat er mogelijke rijen voor je staan. In het hoogseizoen (Summer Magic Season) en in de weekenden kun je zelfs het beste al 40 minuten voor aanvang van de parade je plekje gaan zoeken omdat het dan zeer druk is in het park. Deze tijden worden met name aangeraden mochten er kleine kinderen binnen je groep zitten of als je met een wat grotere groep naar de parade wilt gaan kijken.

Mijn Disney Magic TIP 2: Mocht je de parade vaker hebben gezien, dan kun je ervoor kiezen om attracties te gaan bezoeken tijdens de parade. Aangezien iedereen de parade wil gaan zien zijn er dan dus praktisch geen wachtrijen! Maar doe dit zeker niet als je de Wonderful World of Disney Parade nog nooit gezien heb! Want dan mis je dus echt wat.

Mijn Disney Magic TIP 3: De meeste mensen willen de parade zien in Main Street USA of vlak bij het kasteel. Meestal is het rustiger in Fantasyland en dan met name bij de plek waar de parade begint (de roze deuren naast It`s a Small World).

Mijn Disney Magic TIP 4: Probeer ervoor te zorgen dat kinderen zo dicht mogelijk langs de straatkant staan zodat ze het beste zicht hebben op de parade en geen last hebben van alle "grote mensen". Ze staan/zitten dan volkomen veilig recht voor u.

Mijn Disney Magic TIP 5: De parade duurt van begin tot eind 35 minuten waarvan je 20 minuten zelf zult zien (dit omdat de parade zich moet voortbewegen door het gehele park heen). Zorg voor voldoende filmbandjes, filmrolletjes, digitale opslag materiaal enz. zodat alle mooie en magische momenten kunnen worden vastgelegd voor thuis.

Mijn Disney Magic TIP 6: Om de parade stops van de parade te kunnen bekijken kun je het beste in de bocht van Main Street USA naar Central Plaza (het ronde plein voor het kasteel) gaan staan! Je hebt dan zicht op heel Main Street USA en kunt tevens de stops van dichtbij bekijken. Een echte aanrader dus!

Mijn Disney Magic TIP 7: Batterijen op? Camera vol of weg? In de Town Square Photography aan het eind van Main Street USA kun je diverse apparatuur, filmrolletjes of film voor je videocamera vinden. Dus geen paniek er is altijd een oplossing aanwezig!

Mijn Disney Magic TIP 8: Zie het onderdeel "Beste Plek" tips over speciale plekken langs de parade route waardoor je je beleving van de parade nog wat magischer kunt maken!


Zie ook de
pagina om de gehele parade op film te zien. Opgenomen vanaf 2 camera posities zodat je bijna alles kunt zien van de parade en de show tijdens de parade stops!
Tevens kun je ook een video vinden (Persopening 15 jaar DLRP, Deel 2) van de officiële opening van deze parade tijdens het persweekend van 31-03-2007!


Disney's Once Upon a Dream Parade ging officieel in premiére op zaterdag 31 maart 2007 om 14.45 met de perspremiére maar publiek kon het uiteraard ook beleven. De pub Ik was 'e'en van de gelukkige die bij dit moment aanwezig kon zijn. Sinds zondag 26 maart 2007 reed de parade echter al als opvolger van The Wonderful World of Disney Parade door het park. Dit voor de afstelling van de paradewagens, dansers, techniek, muziek, rijsnelheid door het ganse park.

De parade is de opvolger van
The Wonderful World of Disney Parade die jarenlang dagelijks te vinden in Disneyland Park (behalve tijdens bepaalde seizoenen dan was het in aangepaste thematisering).
Meer informatie over de voorgangers van Disney's Once Upon a Dream Parde, The Wonderful World of Disney Parade, kun je nog steeds hier lezen.


De Parade
Er zullen in totaal 4 stops plaatsvinden in de parade en telkens als de parade na een stop weer op gang komt zal er steeds een confetti vuurwerk plaatsvinden. Het zal (i.i.g. in het openingsjaar) een zeer uitbundige en grote parade worden (en Disney kennende de jaren erna worden vermagerd zoals dat nu met TWWODP het geval is...).

In januari 2006 kreeg Katy Harris groen licht van Jay Rasulo (hoofd van Walt Disney Parks & Resort) voor het bouwen van de mede door haar bedachte Disney's Once Upon a Dream Parade. Katy Harris is in 1993 begonnen in Disneyland Resort Parijs in de Beauty and the Beast show in het Videopolis Theatre. Vervolgens heeft gewerkt in alle daarop volgende producties en vervolgens werd ze assistant show directeur en produceerde diverse kleine evenementen en bedrijfsevenementen. In 2001 werd ze volwaardig show directeur en heeft o.a. meegewerkt aan The Legend of the Lion King en heeft vervolgens het Kids Carnival geproduceerd en Winnie the Pooh and Friends Too.

Begin juli 2006 werd de eerste concept art van de parade door ©Disney naar buiten gebracht.

Na verluid zijn de onderstellen van de floats (het metalen frame) ergens tussen midden mei en midden juni 2006 besteld.

Een maand of 3 later in oktober is men begonnen met het bouwen van de daadwerkelijke floats zoals we ze nu dus in de voltooide versie te zien krijgen.

Ondanks dat dit de eerste parade is die geheel binnenshuis door Disneyland Parijs is bedacht en is uitgewerkt, is de bouw van de floats in een aantal delen van Europa gedaan waarvan 1 in Nederland!

Midden februari 2007 werd bekend dat waarschijnlijk niet alle paradewagens (floats) op tijd af zouden zijn voor 1 april 2007.

Ergens midden februari 2006 maakte de floats van Toy story / Winnie de Pooh (Dreams of Friendship) en beide prinsessen floats (Dreams of Romance) van de parade na sluitingstijd van het Disneyland Park hun eerste testrondes in het park.

Begin maart werd door medewerkers in Disneyland gemeld dat de wagens best klein waren uitgevallen. Het ergste was nog wel dat de mensen aan de bungee-koorden bij Pinokkio geen salto's zouden kunnen maken omdat ze elkaar dan in de weg zitten en zullen ze dus alleen maar op en neer springen. Maanden van training voor niets dus. De Disney prinsessen floats zouden zo klein zijn dat niet alle geplande characters op de floats passen en naast de floats moeten lopen. Dit bleek gelukkig allemaal niet nodig en niet waar te zijn. Alle characters passen op de floats en bij Pinocchio worden salto's gemaakt. Ook de grote van de wagens valt bij de meeste reuze mee.

Onder andere op 16 maart werd sávonds laad weer geoefend met de parade floats in Disneyland Park over de totale route. De parade floats zijn bijna allemaal af. Alleen bij Mary Poppins moest er nog wat gedaan worden aan de draaimolen en de Big Ben in het midden van de float moest nog geplaatst worden.


De 5 zintuigen
Dit is de eerste parade waar alle 5 zintuigen worden geprikkeld. Zien, horen, voelen, proeven en... ruiken! Het is de allereerste parade ter wereld waarbij iedere float haar eigen lucht zal meedragen. Zo heeft de eerste float met Mickey en Minnie de geur van zoete snoepjes, de float van Alice in Wonderland de geur van koekjes/thee, de float van Peter Pan de geur van de zoute zee en de Dreams of Power float met de schurken de geur van wierrook.

Iedere float een eigen instrumentaal nummer dat perfect aansluit op het hoofdnummer van de parade "Just Like we Dreamed it". De instrumentale versies van de floats zijn door de Britse muzikant Steve Sidwell gecomponeerd en samen met het Londense Royal Philharmonic Orchestra opgenomen.

Eind januari 2007 werd de instrumentale versie van "Just Like we Dreamed It" voor het eerst ten gehore gebracht aan de Cast Members van Disneyland Resort Parijs.

De animatronics die aanwezig zijn op de floats zijn van moderne kwaliteit en zien er echt geweldig mooi en vaak levensecht uit. De animatronics van Simba, Scar en Ursula zijn echt geweldig goed gelukt en fantastisch om te zien!

Aan iedere parade zullen nemen ongeveer 105 personen deel. Dit aantal bedraagt alle characters, dansers en waarschijnlijk ook de 8/9 bestuurders van de floats die je aan je voorbij ziet gaan gedurende de parade.

Meer dan 1300 kostuums worden gebruikt tijdens de parade. Hiervoor was meer dan 14Km aan stof en 50 Km aan draad nodig.

Er moesten meer dan 1.300 sterren, 700 wolken en 400 meter aan kristallijnen geborduurd worden.

Het heeft meer dan 1200 uur gekost om alle Disney figuren te tekenen.

Voor de kostuums van de prinsessen en de bloemen is meer dan 600 meter aan kristallijnen stof geverfd in 30 verschillende kleuren. Voor de muziekanten en de jurk van de Boze Fee (Malificent) uit Doornroosje hebben de kostuummakers meer dan 300 meter aan zijde moeten verven.

Voor de kostuums van de prinses en prinsessen moest 400 meter stof geweven worden met glinsterend draad.

Meer dan 3000 parels en 700 buttons in verschillende kleuren werden gebruikt omde jurken te versieren.

Voor de parade zijn meer dan 500 schoenen en laarzen ontworpen en gemaakt.

Voor de parade is hulp ingeroepen van verschillende ateliers in parijs en Londen. 3 ateliers voor kostuums, 2 voor de hoeden, 2 voor schoenen, 2 verfateliers en 2 ateliers voor schilder- en beeldhouwkunst.

Het afgelopen jaar hebben meer dan 100 kostuumexperts meegewerkt aan de nieuwe parade.

De totale kosten voor deze parade bedragen €8.000.000,- Euro.

In 2008 zijn de pakken van de gieren, achter de Jungle Book / Lion King float en de pakken van de struisvolges voor deze float, vervangen door nieuwe, lelijkere pakken. Dit omdat de pakken zo zwaar waren en de dragers ervan regelmatig tijdens de parade door een castmember geholpen moesten om het pak weer "op zijn plaats" te krijgen. De pakken zijn nu dus lichter maar helaas wel lelijker dan ze tijdens het openingsjaar waren en tevens op de foto op deze pagina te zien is.
Iedere plek langs de parade route geeft een perfect zicht op de parade. Toch zijn er een aantal punten waar het (ook voor de kleintjes onder ons) toch nog wat gemakkelijker / comfortabeler is om de parade te bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld plaatsnemen op de bankjes bij de Royal Castle Stage (Fantasyland) (zie foto RCS 1) en op de verhoging hierboven.
De verhoging aan het einde van het zitgedeelte van de Royal Castle Stage (Winnie de Pooh toneel) in Fantasyland is ook een goede plek om de parade te filmen, omdat je hier een wijd zicht hebt op de parade en op het park. Wel sta je hier een stukje van de parade verwijderd en dat verminderd wel wat van de magie van de parade die je anders wel voelt als je vlak langs de kant staat of zit. Zie ook foto RCS 1.

Foto: RCS 1: Uitzicht richting de Royal Castle Stage in Fantasyland.
Foto: RCS 1

Voor een andere beeld van bovenaf kun je bij de wachtrij van It's a Small World gaan staan (sta je wel wat verder af), je kunt gaan dineren bij Walt's an American Restaurant (met uitzicht op Main Street USA) of gaan staan boven bij de Disneyland Railroad: Main Street Station gaan staan. Deze laatste is ook erg mooi omdat je dan de parade in volle lengte over Main Street USA kunt zien aankomen en langsrijden.
Om de paradestops goed te zien moet je bij de bocht tussen Main Street en Central Plaza staan.

Deze parade mag, met name door kinderen, niet gemist worden! De parade is voor de meeste het hoogtepunt van een bezoek aan Disneyland Resort Parijs.
Songtekst "Just Like we Dreamed It"
Intro
Come a Little Closer
Turning of a page
It's a story of what's waiting for you
Step into the wonder... step into the wonder
Everything you picture
As it comes into view

It's magic... (oh!) it's magic... (yeah!) it's magic...
Believe it!

A
Once upon a time
Used to be long long ago
Used to be far far away
Look how far we've come today

Once upon a time
Is suddenly right here and now
Right before our eyes
This happy ending just beginning
Must combine surprise


Chorus
Just like we dreamed it
As far as I can see
Just like we dreamed it
As good as good can be
And I know it's so much better
If we dream it up together
Just like we dreamed it, to life, magically...Happily...


B
Ever after now
I know how far a dream can go
Nothing's too far far away
'Cos we got faith and 't makes our dare

In my heart I know
Anything's possible here
Anything at all
Whatever we believe in happens
Baterby on floor


Chorus
Just like we dreamed it
As far as I can see
Just like we dreamed it
As good as good can be
And I know it's so much better
If we dream it up together
Just like we dreamed it, to life, magically


C
I've imagined being where I am
Many times before
Reaching out to take your hand
And a butterfly will be score

Dancing with you under the stars
Underneath every star
We've made a wish and believed and believed
And what luck... here we are! (Here we are!)

Chorus
Just like we dreamed it
As far as I can see
Just like we dreamed it
As good as good can be
And I know it's so much better
If we dream it up together
Just like we dreamed it, to life (Just like we dreamed it...)
Me and you...
And then our dream comes true!

Disney's Once Upon a Dream Parade is officieel vanaf 31 maart 2007 dagelijks te zien op de paraderoute. Deze loopt vanaf de roze deuren naast It`s a Small World in Fantasyland tot het uiteinde van Main Street USA (waar je het Disneyland Park binnenkomt).

De parade is dagelijks om 16.00 en in het hoogseizoen (Summer Magic Season) om 19.10.

Zie ook het onderdeel "Magic Tips!".

Zie voor het precieze momentele tijdstip de Parkfolder in het park of de
Disneyland® Resort Parijs website.


Just Like YOU Dreamed It! @ Disneyland® Resort Parijs.

   ©www.DLRP-Magic.com
   Sommige items ©Disney