The Legend of the Lion King

      The Legend of
       the Lion King


Het Verhaal:
- Act 1 - Welcome to Our World
- Act 2 - I Just Can`t Wait to be King
- Act 3 - Be Prepared
- Act 4 - Hakuna Matata
- Act 5 - Can You Feel the Love Tonight
- Act 6 - Mufasa`s Verschijning
- Act 7 - Het gevecht
- Act 8 - De ware koning is teruggekeerd
- Act 9 - Het Eindfeest

Tips voor het bekijken van
de show:

- Tips om de show te kunnen bekijken
- Weetjes en feiten over de show!
- Beste plekken voor de show
- Tijdstip van de shows

Bekijk de 25 minuten durende clip van deze Specatulaire Live Show & het Eindfeest!!


Ingang Videopolis Theatre
De nacht valt en Mufase roept vanuit de hemel:
The Legend of the Lion King projectie op de waterval met Rafiki die Simba beet houd op de achtergrond achter de waterval
Welcome to Our World
Welcome to Our World
Welcome to Our World
De cast van de voorstelling wordt door Timon bijelkaar geroepen en Zazu is net neergestreken
De cast van de voorstelling wordt door Timon bijelkaar geroepen. Nala met Timon
De laatste voorbereidingen voor de show
I Just Can`t Wait to be King
I Just Can`t Wait to be King met Simba en Zazu en de rest van de beesten liggen op de grond om Simba heen
Intro be Prepared met Scar en de Hyena’s
Intro be Prepared met Simba op de vlucht voor de Wildebeesten
Hakuna Matata, Pumba slingert door de bomen op zijn blad.
Hakuna Matata

Can You Feel the Love Tonight
Can You Feel the Love Tonight met het begin van Mufasa`s verschijning
Be Prepared met Scar op zijn rots
Be Prepared
Be Prepared
Het Eindfeest - Simba is weer terug
 

Het Verrassingsfeest voor Simba en de Brul van de Leeuw

The Legend Returns!
Time for a Celebration!

Een speciale verassing voor Simba wordt voorbereid. Een spektakel vol met muziek, zang, licht, water, vuur, beeld, special effects en de allerbeste vrienden van Simba.

Het grootste, de uitgebreidste en meest spectaculairste liveshow die Disneyland Park ooit gehad heeft staat op het punt om te beginnen. The Legend of the Lion King, komt nu, hier, recht voor je eigen gezicht tot leven. De magie van de Afrikaanse kudde komt iedere dag tot leven onder leiding van de leeuw en wat voor een leeuw.

Timon heeft de leiding en dat laat hij merken ook. Hij controleert de cast die de show gaan opvoeren. Maar Scar heeft schijnbaar niet zo`n zin in een feestje met "The King".
Timon, Pumba, Simba, Nala en Scar zijn de hoofdspersonen en nemen je mee naar Pride Rock waar het allemaal gebeuren zal.

Kijk naar dit prachtige verhaal en zie zelf hoe het afloopt. The excitement, the anticipation! Haahah. It is time.... Show Time!

Helaas is deze show sinds januari 2009 gestopt wegens budgettaire redenen en niet meer te zien in Disneyland Parijs...

Bekijk onze video van The Legend of the Lion King in DiscoverylandBekijk hier The Legend of the Lion King video!


Show geschikt voor alle leeftijden.
10 jaar na de premiére van het eerste deel van The Lion King in de bioscoop komt Disney met de live versie in Disneyland Park.
Welcome to Our World

Nadat het publiek 10 minuten is vermaakt met beelden op de tv-schermen, met voornamelijk zich zelf daarop en de lol die daaruit voortkomt omdat ze zichzelf zien, dempt het licht en begint de show.

De avond breekt aan en 6000 sterren verschijnen aan de horizon en in de bergen die te vinden zijn boven en naast het podium. Een magische en romantische blauwe kleur doet iedereen de stem ontnemen. "It is Time" hoor je Mufasa vanuit de hemel roepen en het water begint te stromen. Een gigantische waterval verschijnt en het logo van The Legend of the Lion King wordt hierop geprojecteerd. Vervolgens verschijnt Rafiki achter deze waterval en schemert langzaam door met Simba in haar handen.

Het licht en de projectie verdwijnen en het wordt donker. Dan verschijnt Rafiki en begint op de Afrikaanse drum te slaan (dit is een van de weinige dingen die "geplaybackt" word trouwens). Op het podium verschijnen wilde beesten en beginnen langzaam te dansen over het podium terwijl het drummende geluid veranderd in het nummer "Welcome to Our World". De eerste live gezongen noten komen uit de mond van Rafiki met dit nummer.
Act 2 - I Just Can`t Wait to be King
Tot slot komt Zazu op een onverwachte manier het podium op. Al vliegend komt hij over het podium heen, nou ja, vliegend? Hij stort neer vlak bij een boom en zijn veren vliegen door de lucht maar hij is nog op tijd.

Timon is net op tijd klaar met de voorbereidingen en dan komt de echte Simba te voorschijn. Hij verschijnt links van het podium op een ere plekje heel dicht bij het publiek. "Wat is er aan de hand jongens?", vraagt hij. Timon legt vervolgens uit dat een grote verrassingsact is voorbereid en dat hij er van moet gaan genieten.

Het feest begint nu echt met I Just Can`t Wait to be King. Simba`s dieren vrienden beginnen te dansen en iedereen doet mee. Tijdens het nummer komt er zelfs een competitie tussen de jongens en de meisjes. Wie van de twee kan er het beste dansen...
Act 3 - Be Prepared
Zoals altijd bij Disney moet er iets kwaadaardigs gebeuren. Scar komt het feestje verstoren.

De rust, kalmte en plezier verdwijnt en Scar verschijnt in beeld. Met een intro op het nummer Be Prepared slaat de sfeer totaal om. Rookwolken en donkerte verschijnen en Simba wordt in de val gelokt. Hij zit opgesloten tussen een op hol geslagen bende van Wildebeesten. Zoals in het originele verhaal wordt er kort uitgebeeld dat Mufasa Simba komt redden maar die overlijd.

Simba wordt vervolgens door Scar verdreven en mag nooit meer terugkomen. Run away Simba and never return!
Act 4 - Hakuna Matata
Nadat Simba is weggestuurd is hij ver van huis terecht gekomen. Daar heeft hij Timon & Pumba ontmoet. Na al die jaren mist hij nog steeds zijn vader en Pride Rock. Timon & Pumba zijn inmiddels de grootste vrienden geworden met Simba en willen Simba gaan op vrolijken en dit doen zij met het nummer "Hakuna Matata".

Natuurlijk gaat Pumba weer iets te ver met zijn opmerkingen en gedrag. Hij komt al slingerend in een groot blad onder de bomen door.

Op dat moment komen Simba en Nala elkaar weer tegen, na al die jaren.

Niemand kan meer stil blijven zitten en ook het publiek kent dit geweldige nummer natuurlijk. Iedereen zingt en danst mee.

Have no wories! For the rest of your day! It`s a problem-free philopsophy.... Hakuna Matata!

Zullen Simba en Nala het weer goed met elkaar kunnen vinden?
Act 5 - Can You Feel the Love Tonight
Simba en Nala ontmoeten elkaar weer na al die jaren. Ze hebben zoveel meegemaakt toen ze nog klein waren. De liefde tussen de twee bloeit op, duizenden sterren verschijnen aan de hemel en er is zelfs volle maan. De ideale omstandigheden voor een romantisch paar.

Simba denkt nog steeds dat Nala hem nooit zal vergeven, maar dat doet ze dus wel... Nala wil achter de geheimen komend ie Simba heeft voor haar. Wat verbergt hij toch? "Ik kan niet terug naar Pride Rock Nala, ik kan het gewoon niet".

Can You Feel the Love Tonight begint te spelen en de liefde tussen de twee bloeit als nooit te voren. Prachtige beesten komen om het paar heen en prachtige nachtvlinders vliegen door de lucht op de maat van de muziek.

Timon voelt de bui al hangen... zij zijn verliefd en Timon & Pumba zullen weer met zijn tweeën overblijven.
Act 6 - Mufasa`s Verschijning
Na de dans tussen Simba en Nala komt Rafiki weer in beeld en laat de geest van Mufasa verschijnen in de hoge hemel.

Met een prachtige projectie op het water komt Mufasa even terug naar Pride Rock. "Vergeet niet Simba, jij bent de echte koning!!", klinkt de stem van Mufasa uit de hemel.

Simba ziet de boodschap en bedenkt zich op dat moment geen seconde. “I will go back to Pride Rock, Nala, let’s go home!” en hij gaat terug naar zijn huis!
Act 7 - Be Prepared
Het beeld van het lege Pride Rock dat helemaal leeg gegeten is door alle Wildebeesten verschijnt. Alles krijgt de kleur van de onderwereld, rood. Rook, vuur en water komen uit het niks op het podium.

Met werkelijk fantastische effecten wordt de spanning op gebouwd tot een absolute qlimax. Scar verschijnt achter de grote waterval in beeld. De waterval splitst zich in twee en Scar betreed het podium door de opening tussen het water. Be Prepared klink nogmaals in de zaal en ditmaal nog heftiger en massaler dan de eerste keer.

Simba verschijnt plots terug in Pride Rock. Simba! Ik heb je verteld dat je nooit meer terug mocht komen! Simba gaat het gevecht aan met Scar en gebeurd iets spectaculairs. Alles gaat in slowmotion. Het gevecht tussen beide en de klappen zie je heel langzaam voor je eigen ogen worden uitgedeeld. Alles en iedereen op het podium gaat in slowmotion en het licht is veranderd in donkerblauw.

Het gevecht gaat verder en Simba krijgt de overhand en staat op het punt het gevecht te winnen. Scar wordt in een diepe kuil tussen de rotsen gegooid en verdwijnt van Pride Rock.

Simba is terug!
Act 8 - De ware koning is teruggekeerd
"Simba, the true King has returned" schreeuwd Rafiki en een warm welkom voor Simba is wel op zijn plaats. Rafiki start de finale en Simba krijgt zijn koningsmantel.

Busa klinkt over Pride Rock en iedereen viert de terugkomst van Simba.

The Circle of Life wordt vervolgens ingezet om tot het einde van het verhaal toe te werken.

Timon, Pumba, Rafiki, Zazu, Simba, Nala en alle andere beesten van de voorstelling laten de cirkel van het leven zien.
Act 9 - Het Eindfeest
Simba vond de voorstelling en de verassing geweldig! Dat moeten we met zijn allen nog een keertje vieren!

Een compilatie van alle nummers komt te gehore. Iedereen zingt nog een stukje van hun eigen nummer en iedereen van de cast komt nog een keer op het podium. Ze lopen even kort door het publiek en sommige gasten krijgen zelfs even speciale aandacht.

Klap mee en feest mee in deze gigantische afsluiting van het feest met alle helden van The Legend of the Lion King!
Mijn Disney Magic TIP 1: Wegens het grote succes van deze geweldige show zijn de shows al snel vol. Disney heeft in de eerste 3 jaar hierom ook besloten dat VOORAF gratis kaarten afgehaald moeten worden. Deze kaarten konden voor de eerste 2 voorstellingen worden opgehaald in de vroege ochtend (normaal gesproken 11.00) en voor de 3 middag voorstellingen in de middag (normaal op 15.00). Dit kon bij de wachtrij die achter de ingang van Star Tours ligt (schuin achter Videopolis). Dit systeem is sinds 14 juli 2007 niet meer in gebruik en de show kan nu zonder vooraf de kaarten te moeten halen bekeken worden! Je kunt nu gewoon direct plaatsnemen voor de show naar keuze maar doe dit alsnog wel op tijd!

Mijn Disney Magic TIP 2: Van de 5 voorstellingen die op een dag worden gegeven worden er 3 in het Engels en 2 in het Frans gegeven. De nummers zijn bij beide in het Engels alleen bij de Franse versie zijn de teksten tussen door in het Frans gesproken.

Mijn Disney Magic TIP 3: 1 iemand hoeft slechts in de rij te gaan staan. Dus mocht je met een groep van 6 personen de show willen bekijken dan hoeft slecht 1 iemand in de rij te gaan staan om de kaarten op te halen terwijl de rest van het park kan genieten.

Mijn Disney Magic TIP 4: Zorg dat je 20 minuten voor aanvang van de show aanwezig bent bij de ingang van Videopolis. Vanaf 15 minuten voor aanvang gaan de deuren open en kun je via deur van Videopolis naar binnen en plaats nemen op de tribune. Op deze manier kun je de beste plekken uitkiezen. Dus ga niet via de andere deuren naar binnen want daar krijg je enkel toegang tot de hogere gelegen tribunes en tot het Café Hyperion waar je wat te eten en te drinken kunt halen.

Mijn Disney Magic TIP 5: Voor de hoger gelegen tribunes (met tafels) hoef je niet in de rij te staan. Hier kun je gewoon plaatsnemen om de show van een wat verdere afstand te bekijken. Hier hangen grote schermen in de lucht waarop je de voorstelling ook live kunt bekijken.

Mijn Disney Magic TIP 6: Alle plekken geven een perfect beeld van de voorstelling maar vooraan in het midden van de zaal heb je toch het beste zicht op het podium en zit je het dichtste bij de actie.

Mijn Disney Magic TIP 7: Tijdens de finale van de voorstelling (het eindfeest) komt de cast van de voorstelling aan 2 kanten van de tribune tussen het publiek dansen, dus wil je dit gebeuren samen met de cast meemaken ga dan zo dicht mogelijk langs de loopwegen tussen de middelste tribunes zitten.


Zie ook de
pagina om de gehele voorstelling op film te zien!

The Legend of the Lion King is in premiere gegaan op 26 juni 2004. Het park kon wel weer een nieuwe show gebruiken en wilde kwaliteit nog beter krijgen dan die van de vorige shows. Dit is zeker gelukt! Een samenwerking tussen Walt Disney Entertainment Paris en Disney Creative Entertainment Californië heeft gezorgd tot dit geweldige resultaat. The Legend of the Lion King is gebaseerd op Animal Kingdom`s Festival of the Lion King. In die versie kwamen er grote floats door de zaal rijden en was het meer een combinatie van een parade en show.

Deze nieuwe show in Parijs heeft er wel voor gezorgt dat het podium aangepast moest worden om alle grote specaile effecten kwijt te kunnen. Het licht, de waterval, rook en de vuureffecten moesten allemaal verwerkt worden in de opervlakte.

Voor deze show werd nieuwe muziek gecomponeerd uit de bestaande versies van de nummers en moesten nieuwe artiesten worden uitgezocht en kleding moest gemaakt worden.

De CD The legend of the Lion King is verkrijgbaar in Disneyland Resort Parijs. De CD duurt totaal 41 minuten, bevat 18 nummers waaronder de muziek van de show een een aantal intrumentale versies van die nummers.

De cast van deze show wordt (tot nu toe) ieder jaar vervangen door een nieuwe cast.

De prachtige waterval waarop ook de diverse projecties plaatsvinden vult de gehele breedte van het podium. Deze muur van water is bedacht door de Franse organisatie
Aquatique Show International.

De Ilusie van het vuur op het podium zorgt ervoor dat het lijkt of alles in brand staat. Op diverse plekken op het podiom lijkt het of er vuuruitbarstingen plaatsvinden. Als je helemaal vooraan zit is het effect helemaal perfect omdat je dan zelfs de warmte van het "vuur" voelt. Dit heeft te maken met het warme water/stoom dat wordt gebruikt voor de rook effecten bij het vuur. De speciale afstellingen tussen dit alles zorgt voor een perfecte ilusie van een brandende onderwereld en dat recht voor je ogen.

Zoals bij de rest van alle kleding in Disneyland, was ook hier Sue Lecash verantwoordelijk voor de kleding van The Legend of the Lion King. Door gebruik te maken van speciaal haar en bijbehorende assesoires op de hoofddeksels, is het voor het publiek duidelijk wie Simba, Nala, Scar en Rafiki is.

De meeste kleding is gemaakt op de kostuumafdeling in het Walt Disney Studios Park en een gedeelte in de stad Parijs zelf. De juiste materialen en stoffen werden uitgezocht want de kleding moet goed zitten, lang mee gaan en ook handig zijn om mee te werken.

Tijdens "I Just Can`t Wait to be King" zie je op de achtergrond Antilope springen. Dit wordt gedaan door middel van een grote onopvallende trampoline.

In de bergen zijn 6000 fiber optic lampjes verwerkt die de nacht situaties simuleren. Daarbij is 60km aan bekabeling gebruikt en dit zorgt voor 400.000 watt aan verlichting.

Er worden 7 projectoren gebruikt tijdens de voorstelling. Deze zorgen voor de kleurrijke omgeving van bloemen e.d. en de projecties op het water die tijdens de voorstelling zichtbaar zijn. Dit alles tezamen zorgt voor 3x 6000 watt en 4x 25000wat projectors.

Er worden meer dan 70 bewegende lichtkoppen gebruikt waarvan er 60 van kleur kunnen veranderen.

Tijdens het vechten van Simba en Scar verschijnen 2 vogels achter het watergordijn (ditmaal met rook projectie) en maken hun bewegingen door de lucht op dezelfde manier zoals bij het nummer Can You Feel the Love Tonight.

Voor de vliegende vogels tijdens Can You Feel the Love Tonight is 360 meter kristal en 3000 meter bedrading gebruikt ter decoratie ervan.
Iedere plek geeft een perfect zicht op het podium maar iedere plek geeft ook een uniek zicht op het podium. Mocht je helemaal links zitten dat zit je naast de animatronic van Simba en mocht je helemaal recht zitten dan zit je bij de animatronic van Pumba. Als je in het midden zit dan heb je altijd het beste beeld en heb je ook nog eens het geluk dat aan het einde van de voorstelling de cast langs het publiek loopt over de 2 kleine paden die tussen de tribunes zitten.
Mocht je een plek kiezen waarvoor je geen kaartje hoeft te reserveren, dus bovenin achteraan waar je ook je eten en drinken kunt nuttigen, dan heb je een groot en wijd beeld van de hele voorstelling en dat is ook een beleving op zich. Mocht je de show meerdere keren gaan bekijken, probeer dan iedere keer weer een andere plek te bemachtigen en zie dat de show totaal anders kan overkomen vanaf een andere plek. Zo is bijv. de vechtscéne vanaf het midden in de zaal vooraan beter te volgen dan links van de zaal. En natuurlijk is een plekje helemaal vooraan ook goud waard.

De keus is en jouw. Het feit blijft dat je in ieder geval deze voorstelling absoluut niet mag missen bij een bezoek aan Disneyland Park!
LET OP: Sinds 2009 tijdens het jaar van Mickey's Magical Party waarin Stitch zijn dansspektakel heeft in het Videopolis theater is the Legend of the Lion King show helaas verdwenen uit het park!
The Legend of the Lion King is (op enkele uitzonderingen na) dagelijks te zien in het Videopolis theater in Discoveryland van Disneyland Park.

Normaal gesproken is de Engelse versie van de show om 12.00 & 14.00 en in het Frans om 13.00. Deze kaarten konden altijd om 11.00 worden opgehaald.

De late versie in het Engels is normaal om 16.30 en in het Frans om 17.30. Deze kaarten konden om 15.00 worden opgehaald.

let op: Het ophalen van kaarten is sinds 14 juli 2007 niet meer nodig! Je kunt gewoon aanschuiven bij de wachtrij voor de show naar je keuze. Houd er nog steeds wel rekening mee dat we je aanraden minstens 20 minuten voor aanvang van de show bij de ingang aanwezig te zijn voor de beste plaatsen.


Zie voor het precieze momentele tijdstip de Parkfolder in het park of de
©Disneyland Resort Parijs website.
               ©www.DLRP-Magic.com
   Sommige items ©Disney