Toon Studios

       Toon Studios


Attracties:
- Art of Disney Animation
- Flying Carpets Over Agrabah
- Animagique (vervangen door Marvel)
- Crush's Coaster
- Cars Race Rally
- Meet 'n' Greet: Mickey & Minnie

Toy Story Playland:
- Toy Soldiers Parachute Drop
- RC Racer
- Slinky Dog Zigzag Spin
- Ratatouuille

Restaurants:
- Studio Catering Co.

Winkels:
- The Disney Animation GalleryDisney Studios 1 (vanuit Toon Studios zijde genomen).

Ingang Art of Disney Animation in de oude gele kleur. {Attractie Duur: 20-30 minuten (exclusief het eventuele zelf teken van disneyfiguren met hulp van een Disney Animator)}

Art of Disney Animation: Zaal 1

Een van de antieke apparaten die te vinden is in de 1e Zaal van 'Art of Disney Animation'.

Art of Disney AnimationFlying Carpets over Agrabah {Attractie Duur: 2-3 minuten}

Gebouw en ingang van he toude Animagique gebouw in de nieuwe blauw met paarse Toon Studios kleuren.

Foto uit de oude Animagique voorstelling bij het afsluiten van de show (Hoort bij de muziek die op de achtergrond van deze pagina te horen is!).

Lange wachtrij bij Crush's Coaster bij opening van het park 's morgens.

Crush's Coaster

Crush's Coaster & Cars in het nieuwe gedeelte van het park, geopend sinds 9 juni 2007.

De beeldjes naast het gebouw van Art of Disney Animation.

Cars Race Rally

Cars Race Rally & Crush's Coaster

Mickey`s fotoset: Mickey voor zijn Caravan.

Toy Story Playland: Toy Soldiers Parachute Drop

Toy Story Playland: RC Racer

Toy Story Playland: Slinky Dog Zigzag Spin

Ratatouille the Ride - Sinds 2014 in het Walt Disney Studios Park

The Disney Animation Gallery in de blauwe toverhoed van Mickey, onderdeel van het Art of Disney Animation gebouw in de nieuwe blauwe kleur met de gouden kinder beeldjes (deze stonden vroeger op het kasteel van het Disneyland park in Walt Disney World).

Opzet van Disney`s Toon Town.

Opzet van Disney`s Toon Town 2.
 

Toon Studios: tekst

Lights, Camera, Action!

Toon Studios - Walt Disney Studios Park

Stilte op de tekentafel...
Eenmaal door Studio 1 gelopen komen we buiten het Beeld van Walt Disney met Mickey Mouse tegen. Precies hetzelfde beeld is in Disneyland Anaheim tevinden.

We slaan hier rechtsaf en belanden in de Toon Studios. Het eerste gebouw dat je tegenkomt is dat van "Art of Disney Animation". De grote blauwe toverhoed van Mickey wijst je de weg. Hier zie je hoe Disney tekenfilms gemaakt worden en tot leven komen. Ook zie je een korte film waarin allerei fragmenten uit bekende Disney films in diverse talen voorbij komen.

Daarnaast vind je Mickey`s Caravan. Een plek waar je op de foto kan met Mickey & Minnie! Rechts achterin de Toon Studios vindt je "Flying Carpets over Agrabah". Niemand minder dan de geest uit de lamp is de regisseur.

Tussen de openings van het park in 2002 en 2016 was de "Animagique" show te zien. Een black-light voorstellen waar Donald & Mickey je meenemen op reis door de grote film klassiekers. Sinds 2 juli 2016 is in dit gebouw 'Mickey and the Magician' illusionisten show te zien. Een show van wereldformaat!

Sinds 9 juni 2007 is het oude Animation Courtyard omgedoopt tot de Toon Studios! Dit gedeelte van het park heeft een nieuw kleurtje gekregen. Het blauw met paars siert het thema gebied. Je vind hier sinds deze datum ook de 2 nieuwe attracties Crush's Coaster en Cars Race Rally. In de Toon Studios zie je de set waar alle Disney figuren aan het werk zijn met Toon Town (uit het Amerikaanse park) op de achtergrond. Het simboliseerd het dagelijks aankomen van de bekendheden vanuit daar naar de Toon Studios. De Meet 'n' Greets met de Disney en ®Pixar figuren gebeurd ook in dit land.
Op dinsdag 17 augustus 2010 werd het Toy Story Playland thema gedeelte toegevoegd aan de Toon Studion. 3 attracties die gethematiseerd zijn naar de Toy Story films.
In de zomer van 2014 opende de Ratatouille: The Adventure attractie direct naast Toy Story Playland. Geheel gethematiseerd rondom de attractie met de beroemde fontein en het restaurant uit de film!
Dus ben jij nu klaar om een Disney Animator te worden en je helden tot leven te zien komen?

Bekijk onze video van de Walt Disney Studios Park video by nightBekijk hier de Walt Disney Studios Park video by night video!Attracties: tekst


Art of Disney Animation


Geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Ontdek alle geheimen van Disney animaties en zie wat er allemaal gedaan wordt vanaf het moment van een idee voor een film tot het maken van de film in deze interactive tour.

In de eerste zaal krijg je een kijkje in de geschiedenisvan animatie. Er staat zelfs echte film apparatuur waarmee vroegen de Disneyfilms werden opgenomen. Dit is een uniek item waar en maar heel weinig van gemaakt zijn. Deze is dus ook echt in werking geweest voor het maken van diverse films. Ook zie je losse tekeningen die op een draaischijf bevestigd zijn, als je deze aandraait met een mechanisme zie je hoe deze tekeningen tot leven komen. Verder is er ook een voor filmpje van Roy Disney, de (levende) neef van Walt Disney. Helaas is zijn verhaal in het Frans vertaald met Engelse ondertiteling waardoor de magische boodschap van hem een beetje verdwijnt.

In de 2e ruimte kun je rustig gaan zitten in het "Disney Classics Theatre" en zul je een reis maken door 70 jaar aan animatie films. Het frist je geheugen op, d.m.v. muziek, humor, liefde en het kwaad, hoeveel Disney films er eigenlijk wel niet gemaakt zijn.

In de 3e ruimte kun je weer plaatsnemen in cinema stoelen. Hier zal een echte Disney Animator oftewel een Disney tekenaar in interactie met een film die meespeeld het ontstaan van een Disney film uitleggen in het Frans. Vertalling in diverse talen d.m.v. een koptelefoon is in iedere stoel aanwezig. In de film zie je Mushu van Disney`s Mulan die je meeneemt achter het ontstaan van een tekenfilm en ook het ontstaan van Disney`s Mulan en de gekozen karakters.
Dit gedeelte heet de "Drawn to Animation" oftewel "van tekening naar een tekenfilm".

In de allerlaatste ruimte kun je op diverse tijdstippen per dag met een echte Disney Animator een van je favoriete Disney figuren natekenen! Hij zegt je stap voor stap waar je moet beginnen en wat je moet tekenen. Een zelf gemaakte Disney Souvenir is het resultaat.

Ook kun je de hele dag door hier interactive spellen spelen op o.a. de computer. Je kunt jouw stem aan een Disney karakter geven en kijken hoe dat in een tekenfilm er uit zou zien. De muren hangen hier vol met bekende schetsen en afbeeldingen van Disney Films.

Geen spectaculaire attractie maar voor mensen die echt willen weten hoe tekenfilms gemaakt worden en willen zien hoe Walt Disney vroeger zelf begonnen is en met welke apparatuur moet je echt goed naar de details kijken in deze attractie en hem dus ook zeker bezoeken.

Mijn Disney Magic TIP: De films in het "Disney Classics Theatre" zijn in diverse talen verdeeld. Let goed op en kijk welke Disney fragmenten in het Nederlands zijn te horen.

Bekijk onze video van Art of Disney AnimationBekijk hier de Art of Disney Animation video!


Flying Carpets over Agrabah


Geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Een attractie ala "Orbitron" maar dan met vliegende tarpijten.
Niemand minder dan Genie, de geest uit Aladin is jullie "director" in de nieuwe film die hij aan het maken is. Na het succes die hij in Disney`s Aladin had is hij wat nieuws gaan proberen en is hij zelf maar regiseur geworden. Nu zoekt hij talent en wilt jouw in de spotlights zetten in zijn nieuwe film en deze set speelt zicht af hoog in de lucht boven Agrabah. In de wachtrij zie je diverse film attributen staan. Bestuur je eigen vliegende tarpijt en wordt de ster van deze film!

Bekijk onze video van Flying Carpets over AgrabahBekijk hier de Flying Carpets over Agrabah video!Mickey and the Magician - Illusionisten show


Geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Abracadabra! Mickey wil een tovenaar worden en dat gaat hem ook lukken! Bekijk deze waanzinnige show vol dans, muziek en grote goocheltrucs. Mickey and the Magician won in 2016 de IAAPA Brass Ring Award.

De show zit vol bekende Disney figuren en Disney muziek. Bekende characters zoals de Geest, Rafiki, Elsa en de Kandelaar (Lumière) uit Belle en het Beest komen voorbij. Kom erbij!

In geen ander Disney park is deze attractie te bekeken. Dingen zweven, komen te voorschijn en verdwijnen in een fractie van een seconde recht voor je ogen.

De show duurt 25 minuten. De deuren openen 10 minuten voor de start van de show.

De show wordt diverse keren per dag uitgevoerd. Kijk voor de actuele tijden op de Disneyland Parijs website.

Mijn Disney Magic TIP: Zorg dat je 15 minuten voor aanvang bij de toegangsdeuren van deze show staat om de allerbeste plekken te bemachtigen.

Crush's Coaster


Geschikt voor kinderen met de leeftijd 8+ Minimale lengte: 1.07m.

Stap op de rug van Crush en ervaar de wereld van Finding Nemo. In je karretje waar je met 4 personen in kunt zitten ervaar je de wonderen van de oceaan. Geassisteerd door Nemo zul je door rustige wateren zwemmen en de mooiste onderwater wereld meemaken die je kent zonder te verdrinken. Maar pas op! Zodra je de liftheuvel op gaat zul je de haai (Fish's are friends, not food) en andere bekende uit de film tegenkomen en vervolgens ervaar je de draaikolken van de zee. Je spint en spint en spint.... tot dat je weer veilig bij het station aankomt welke gethematiseerd is als de vishaven van Sydney.

De attractie is een darkride en bevat schitterende onderwater scènes, een korte vlucht over de golven naar buiten om vervolgens weer terug het gebouw in te gaan en een state-of-the-art digitaal projectiesysteem waardoor Nemo en zijn vriend Squirt je kan begeleiden over de rustige en ruige zee. De karretjes bestaan uit 2 stoelen die vooruit kijken en 2 stoelen die achteruit kijken. Tijdens het echte coaster en spinning gedeelte gaan de karretjes draaien. De bewegingen zijn afhankelijk van het gewicht en kunnen telkens verschillen.

De attractie is gehuisvest in Studio 5 (dus niet studio 4 als opvolger van de al bestaande 1,2 en 3). De rit kan slechts ongeveer 820 bezoekers per uur aan en de wachtrijen lopen zeer snel op.

De verf van het koraalrif bestaat uit 100 verschillende kleuren en het heeft 6 maanden gekost om deze scène te maken.

De Bruce Audio-Animatronics is maarliefst 2 meter breed.

De ene figuren in de attractie spreekt Engels terwijl de andere weer Frans spreekt. Crush zelf spreekt beide talen.

De grote poster op Studio 5 bij de ingang van de attractie is 27,43 meter lang en 7,32 meter hoog, waarbij Crush zelf 7,62 meter lang is.

Met behulp van geavanceerde licht- en geluidseffecten heeft Walt Disney Imagineering de Oost-Australische golfstroom kunnen realiseren, inclusief luchtbellen, golven, stromingen en speciale onderwater-effecten.

Mijn Disney Magic TIP 1: De wachtrijen lopen zeer snel op en er is geen Fast Pass beschikbaar voor de attractie. Zorg dat je direct bij de opening van het park naar de attractie loopt, ga naar de attractie tijdens de parade of doe de attractie rond het einde van de dag. Dan is de attractie het rustigst en hoef je geen 2 uur te wachten voor een rit van 2.20 minuten.

Mijn Disney Magic TIP 2: De instaptijd van de attractie is zeer kort en je moet je bagage met je meenemen in je karretje. De ruimte is echter zeer klein dus al te grote tassen kunnen voor problemen zorgen. Zorg dat je eerst instapt en daarna pas je tas onder je benen schuift en hou deze voor de zekerheid goed vast! Vooral door het spinnen van het treintje is het in het ergste geval mogelijk je tas te verliezen in de zee ;).

Hoewel het een familie attractie is wordt de attractie afgeraden voor de allerjongsten en is een minimum lengte van 1.07meter vereist. De attractie is een D-Ticket, dat is de naam voor een groot type attractie.

Bekijk onze video van Crush's CoasterBekijk hier de Crush's Coaster video!Cars Race Rally


Geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Ga de race van je leven aan en rij in met elkaar door Radiator Springs. Een rustig bijna verlaten stadje vlak langs de Route 66. Deze voornamelijk kinderattractie bestaat uit 4 draaischijven en je wagentje veranderd telkens van draaischijf. Luister naar de tips van Lightning McQueen, maak Radiator Sprins waker en laat je motor brullen.

In een schitterende omgeving vind je Luigi, Ramone en Doc Hudson! De schitterende winkeltjes en omgeving uit de film zijn perfect nagebouwd. De Toon Studios zijn tot in detail uitgewerkt! Flo's V8 Café is beschikbaar voor je en bij het verlaten van de attractie vind je Lightning McQueen! Maar blijf hier niet te lang staan anders kunnen de volgende bezoekers niet de rit van hun leven meemaken aangezien men wacht tot de vorige bezoekers het gebied hebben verlaten.

De attractie heeft een zeer mooie wachtrij waar veel in te zien is. Deze attractie is een C-Ticket, dat is de naam voor een middenmoot type attractie. Ervaar nu alles uit de gelijknamige Pixar film in de levensechte omgevind van Cars Race Rally in de Toon Studios!


Bekijk onze video van Cars Race RallyBekijk hier de Cars Race Rally video!Meet 'n' Greet: Mickey & MinnieOndanks dat Mickey & Minnie het heel erg druk hebben in hun opname schema. Maken ze tijd vrij om met hun alleraardigste fans op de foto te gaan en een handtekening te zetten. Ze nemen speciaal de tijd voor jouw.

Je kunt met ze op de foto in een meet 'n' greet gedeelte bij de Cars attractie.
Kijk voor de actuele foto moment tijden hier op de officiële Disneyland Parijs website.
Toy Story Playland: Toy Soldiers Parachute DropJouw mssie is je aansluiten bij het leger van Andy voor een spannende opdracht: De Toy Soldiers Parachute Drop. De Sarge wacht je op en roept Go! Go! Go! waarnaar je van 15 meter hoogte aan je parachute naar beneden glijd. Een leuke rit voor jong en oud!

Noot: Deze attractie heeft een lage capaciteit. Wachttijd van 45 tot 60 minuten is hier normaal.

Bekijk onze video van de Toy Soldiers Parachute DropBekijk hier de Toy Soldiers Parachute Drop video!Toy Story Playland: Slinky Dog Zigzag SpinKen je de Slinky Dog uit de Toy Story films nog? Die ene met die lange start? Je kunt nu een ritje op zijn rug maken. Ervaar hoe het is om als een hond achter je eigen staart aan te lopen. Een leuke kinderattractie!

Bekijk onze video van de Slinky Dog Zigzag SpinBekijk hier de Slinky Dog Zigzag Spin video!
Toy Story Playland: RC RacerMaak jezelf klein en voel hoe het is om in Andy's supersnelle speelgoedauto te racen. Voel de adreanaline door je lichaam gieren. Deze racer is de spannendste attractie van de 3 Toy Story Playland attracties. Je raced met hoge snelheid heen een weer op een half-pipe van maarliefst 25 meter hoogte. Ben jij klaar voor de start? Beleef deze RC Racer zelf!

Noot: Deze attractie heeft een lage capaciteit. Wachttijd van 45 tot 60 minuten is hier normaal.

Bekijk onze video van de RC RacerBekijk hier de RC Racer video!
RatatouilleSinds 10 juli 2014 is de Ratatouille the ride attractie in het Walt Disney Studios Park van Disneyland Parijs te vinden.
Op het plein La Place de Rémy loop je het Parijs binnen zoals je die in de Ratatouille film zag. Een groot nieuw restaurant, een fontijn met chef Remy, sinds eind 2014 een souvenirwinkel en natuurlijk de Ratatouile the Ride attractie.
stap in een mouse karretje dat middels bijzondere techniek zonder een rails door de attractie rijd. Je wordt zo klein als een muis en je ziet de film tot leven komen terwijl de Ratatouille maaltijd om je heen gemaakt wordt.

Let op: de onderstaande video geeft in eendruk van de attractie maar alle speciale effecten komen geheel niet over op video. De rit is in het echt veel cooler!
Bekijk onze video van Ratatouille the RideBekijk hier de volledige Ratatouille the Ride video!


Restaurants: tekst


Studio Catering CoNaast de Flying Carpets over Agrabah kun je een hapje eten halen in deze "fast food" wagen, net zoals de crew van de films dat doen. Gaat vervolgens lekker zitten op een van de bankjes of stoelen en misschien zie je wel een van de Disney sterren voorbij komen... Je bent tenslotte nog steeds vlak bij de filmsets!

Winkeltjes: tekst


The Disney Animation GalleryIn de grote magische hoed van Mickey, dat onderdeel is van het "Art of Disney Animation" gebouw, zit deze kleine winkel die een selectie van Disney tekeningen, posters, foto`s, knuffels, pins, en andere souvenirs verkoopt.

De Toekomst: tekst


UitbreidingEen grote uitbreiding van de Walt Disney Studios staat nog steeds op de planning. Er wordt nog steeds vaak over Toy Story Mania, Soaring en Philharmagic gesproken. Toekomst moet uitwijzen wat er echt gaat komen. In 2019 opent een Marvel show in het oude Animagique theater


Hier links vind je 2 concept-arts van de Toon Studios zoals ze dus eigenlijk niet echt zijn geworden. De kwasten en de verfstrepen zijn niet overgenomen en de invulling van de Cars attractie was in de zomer van 2005 nog niet bekend.

De concept-arts hier links stammen af uit die zomer en kloppen daarom niet helemaal met hoe het geworden is en de invulling van de Cars attractie is inmiddels natuurlijk wel bekend.
   ©www.DLRP-Magic.com
   Sommige items ©Disney