Backlot

           Backlot


Attracties:
- Rock 'n' Roller Coaster Starring Aerosmith
- Armageddon: Special Effects
- Moteurs...Action! Stunt Show Spectacular
- The Umbrellas of Cherbourg

Restaurants:
- Cafe des Cascadeurs
- Restaurant des Stars
- Disney Blockbuster Café
- Studio Catering Co.

Winkels:
- Rock Around the Shop

- Met korting naar Disneyland

Onderdeel uit Moteurs...Action!

Ingang van de Rock 'n' Roller Coaster.{Attractie Duur: 2 minuten}

Entertainment met de ingang van de Rock 'n' Roller Coaster.

De bus van Aerosmit

Ingang Armageddon: Special Effects. {Attractie Duur: 20 minuten}

De Armadillo naast de ingang van Armageddon.

Foto uit het hoogte- en warmte punt uit de Armageddon attractie

Uitgang van Armageddon: Special Effects met de grote windmachine.

Ingang Moteurs...Action! {Attractie Duur: 40 minuten}

Onderdeel uit de Moteurs...Action! Stunt Show

The Umbrellas of Cherbourg links in beeld met CinéFolies entertainment ervoor.

Restaurant des Stars

Ingang van de Disney Blockbuster Café (vroeger Backlot Express).

Studio Catering Co.

Een van de verrijdbare souvenirwagentjes die met diverse mooie props (film attributen) zijn uitgerust.

De wagens die bij de ingang van Moteurs...Action! Stunt Show Spectacular staan.
 

Backlot: tekst

Lights, Camera, Action!

Backlot - Walt Disney Studios Park

Voel de vlammen van de actieset!

Lights! Camera! Action! Ben jij klaar om een een aantal van de meest opwindende "special effecs" te beleven die ooit gefilmd zijn? Dan ben je hier op de juiste plaats. Je zit op je puntje van je stoel tijdens de spectaculaire stunts in "Moteurs...Action! Stunt Show Spectacular". Je ziet met je eigen ogen hoe de grootste stunts van de filmwereld gemaakt worden recht voor je eigen ogen! Ruik het rubber, de vlammen en de benzine en wordt meegetrokken in de diverse stunts die met auto`s & motoren worden uitgevoerd.

Zet je vervolgens schrap en laat je meevoeren op de muziek van Aerosmith in de "Rock'n'Roller Coaster starring Aerosmith". Kom de platenstudio in en ontmoet Aerosmith die een opname aan het maken is voor een nieuwe cd met platenmaatschappij Tour de Force Records. Je wordt in 3 seconden naar 100Km/uur gelanceerd over een 50 meter lange baan Studio 8 in. Een coaster in het donker zoals je nog nooit heb meegemaakt...

In "Armageddon: Special Effects" maak je een scene uit de film Amageddon mee. Na een uitgebreide trainingsmissie wordt je naar je Space Station gebracht maar je de scene gaat naspelen waar het Station door meteorieten wordt geraakt en het op het punt van ontploffen staat.

Backlot is het gedeelte waar alles draait om actie en waar de actie niet stopt op het moment de regiseur roept: That`s a Wrap! De adrenaline zal nog lang door je lichaam blijven pompen als je deze attracties en shows verlaat...
Attracties: tekst


Rock 'n' Roller Coaster Starring Aerosmith


Geschikt voor kinderen met de leeftijd 8+ Minimale lengte: 1.20m FASTPASS is hier beschikbaar.
Ben jij klaar om Aerosmith te ontmoeten? Dan is dit je kans. Maak je riemen vast voor de rit van je leven. Je stapt de studios binnen van Tour de Force Records. Je bent een VIP gast die een rondleiding krijgt door de gebouwen van de platenmaatschappij. Terwijl je wacht om naar binnen te gaan, sta je in een ronde ruimte die rijk versierd is met enorme gitaren, muziekposters en aan het plafond een gigantische cd. Na deze hal kom je via de artiesteningang langs opname Studios A & B. Z zijn met geluidsopnames bezig, dat hoor je ook door de flarden muziek die er te horen is.

Vervolgens wordt je door een gids opgevangen in de controlekamer van de studio en zie je door de raam de muzikanten van Aerosmith. Hier zie je Aerosmith die druk bezig is met het afronden van een revolutionaire muzikale ervaring. Ze nodigen je uit om als eerse deze ervaring te ondergaan. Je komt uit in de R&D studio van Tour de Force Records. Videoschermen laten modellen zien van de attractie terwijl je naar je trein ,Soundtrackers genaamd, gaat. Het testen gebeurd inmiddels vol op. Je hoort en ziet de geluids- en lichteffecten. De videoclip moet nog gemaakt worden en jij mag daarin meedoen! Stap in een van de voortuigen (Soundtrackers) en laat je d.m.v. LSM (Linear Synchronic Motor) of te wel d.m.v. magneten lanceren over de 50 meter lange baan Studio 8 binnen waar je de rit van je leven zult maken.

Je limousine (de achtbaantrein) bevat 120 speakers! 5 boxen per zitplaats. De baan is door het Nederlandse achtbaan bedrijf Vekoma ontworpen en is in feite precies het zelfde als Xpress (oude naam was Superman) in Walibi World, deze was de eerste achtbaan in Europa die gebruik maakte van LSM. Eigenlijk zou de Walt Disney Studios de allereerste worden met dit type in Europa maar doordat de WDS pas in 2002 werd geopend (nadat de start van de bouw enkele jaren was uitgesteld door geld problemen) waren zij de 2e van Europa met dit type achtbaan. Hij is dus precies het zelfde op het feit na dat hij ietsje harder gaat en dat de thematisering van de Rock 'n' Roller Coaster werkelijk top is en als veel beter wordt beschouwd en ook is.

De baan is 1038M lang, heeft 3 inversies en je wordt in 3 seconden van 0 naar 95Km/u gelanceerd. De baan is 26 meter hoog en je ervaart maximaal 5G! Dat is 5x je lichaamsgewicht dat je voelt als je in je stoel wordt gedrukt. In 70 seconden in de rit weer over.
Men heeft eerst de baan gebouwd en daarna het gebouw erom heen gebouwd.

De attractie bevat 5 soundtracks van Aerosmith. Iedere rit heeft weer een ander nummer met bijpassend kleurenschema. Het instellen van de lichten waaron der de "timing" van wanneer welke lamp aan en uit moet koste zeer veel tijd. Er zijn meer dan 300 lampen aanwezig in de rit!! Iedere rit voelt dus weer anders met andere muziek en een eigen belichtingsprogramma.

Als je de attractie verlaat kom je terecht bij de winkel Rock Around the Shop. "I`m Loving That!"

Deze attractie wordt sterk afgeraden voor mensen met een zwak hard, rug en/of nek klachten, epilepsie, snel misselijk zijn, niet tegen onverwachte bewegingen en effecten kunnen en diverse andere klachten.
Armageddon: Special Effects


Geschikt voor kinderen met de leeftijd 8+ .
Beleef zelf de meest waanzinnige special effects van dichtbij in de opname van een scene van de film Armageddon.

Het grote Armageddon bord boven de ingang is zeer sfeerfol verlicht s`avonds met o.a. lichtflitsen die de vallende meteoren moeten voorstellen. Naast de ingang staat ook de "Armadillo" een van de ruimtetuigen uit de film die op de planeet land.

Er zijn 2 studios waar een en de dezelfde pre-show plaats vindt. Er wordt er standaard maar 1 gebruikt (Studio 7-A) maar bij drukke dagen wordt de tweede (Studio 7-B) ook gebruikt zodat mensen niet zo lang hoeven te wachten tot de pre-show is afgelopen men de attractie eindelijk kan betreden. In de pre-show is een regieassistent aanwezig die de pre-show verteld en laat zien. Deze pre-show net iets aan de te lange kant. De show begint met een prachtige selectie uit honderdjaar cinema. Het filmpje bouwt de spanning op en er komen steeds meer en modernere special effects uit diverse films in beeld.

Daarna krijg je wat interactie met de regieassistent met vervolgens een instructiefilm en verhaal over wat er op de filmser gaat gebeuren en wat er van je verwacht wordt. Aan het eind van het filmpje zie je Michael Clake Duncan te voorschijnkomen op beeld, hij is een van de sterren uit de film Armageddon. Hij verteld hoe een aantal special effects voor de film zijn opgenomen en laat het ook zien. "Je krijgt zelf het idee dat je zelf midden in de film zit" verteld hij, maar dat merk je zo wel als je op de actieset staat...

Nu wordt het tijd voor de opname. Je stapt de filmset ven het Russische ruimtestation Mir binnen. Waar je ookt kijkt overal zie je gedetailleerd hoe een dergelijk ruimte station eruit zou kunnen zien. De show begint en je hoort het gesprek tussen Lev, de Russische kosmonaut aan boord en de centrale boord computer. Hij sluit de deuren van het station en opent 2 grote panelen waardoor je naar buiten het helal in kunt kijken en precies kan volgen wat er allemaal gebeurd. Dan volgt plot het alarm als er meteorieten op komst zijn. Je wordt getroffen door de meteoren en je hoort en voelt (doormiddel van een trillend en ligt bewegende vloer) dat je getroffen wordt.

Het gaat er steeds heftiger aan toe. Uit een wand komt een grote vlam en diverse leidingen knappen onder andere door een meteriet die door het station heen vliegt. Overal komt rook vandaan. Er slaat een gat in het dak van en van de gangen en je ziet dat de lucht en ook de rook die aanwezig is wordt weggezogen via de gang de ruimte in... Nog net op tijd sluit de tussen deur naar de gang en wordt de ruimte waar jij bent weer volgepompt met lucht. Het einde is in zicht... een grote vuurbal slaat in precies in het midden van de ruimte... Je voelt de hitte en de grond zakt een stuk weg...

De scene is afgelopen en het licht gaat weer aan. Een spectaculaire attractie waar je telkens weer wat anders ziet. Helaas is volgens veel mensen en Disney fans dit een slechte attractie en zal deze over enkele jaren zeer waarschijnlijk vervangen worden door een andere attractie. Voorlopig kunnen jij en ik in ieder geval blijven genieten van deze topattractie.

Mijn Disney Magic TIPS: Als je de kans hebt om de attractie meerdere keren te doen, ga dan telkens ergens anders in de ruimte staan, in een andere hoek of juist in het midden, je beleving is dan totaal anders. Kleine kinderen kunnen het beste bij hun eerste keer bij het betreden van de ruimte links afslaan en daar bij het kleine afgesloten schermpje gaan staan. Dit is 1 van de 2 rustige plekken van de attractie waar het spectakel het minst en rustigst is.
Bij het verlaten van de attractie kun je uitblazen bij de grote windmachine die naast de uitgang staat en op bewegingen reageert.
Persoonlijke mening is dat de oudere kleine Franse man die veel van de tijd bij deze attractie te vinden is de beste leukste is om de pre-show bij mee te maken. Hij vult de show aan met humor en betrekt je er meer bij in vergelijking met andere CM`s (Cast members) die ik heb meegemaakt.

Helaas zijn een aantal special effects versleten en werken dus soms niet of helemaal niet meer. In april 2005 was bijv. de vliegende meteoriet nog werkend tegenwoordig werkt deze regelmatig niet. De grote effecten werken wel gewoon alleen bepaalde details, bijvoorbeeld de overvliegende meteoriet, niet altijd helaas.

Bekijk onze video van Armageddon Special EffectsBekijk hier onze Armageddon Special Effects video!
Moteurs...Action! Stunt Show Spectacular


Geschikt voor kinderen met de leeftijd 4+ .
Klaar om te zien hoe de beste race stunts uit de film geschiedenis worden uitgevoerd? Hier zie je met je eigen ogen hoe auto`s en motoren door de lucht vliegen, motoren balanceren op 1 wiel, auto`s balanceren op 2 wielen, en meer. Grote actie scene`s tussen een aantal personen, auto`s en motoren spelen zich recht voor je neus af. Als je goed ruikt ruik je het rubber van de banden en de de geur van de vlammen. Een groot nadeel van de tribunes waarop je plaats neemt is dat de been ruimte te klein is waardoor een normaal persoon van 1.80m al in behoorlijk krap zit met de knieën. Je zult dan gespreid met je benen moeten zitten omdat je anders je voorganger voor zijn of haar hoofd trapt.

Klik snel hier om het hele verhaal van van Moteurs! Action...Stunt Show Spectacular te lezen & te zien!


Mijn Disney Magic TIP: 30 minuten voor de start van de show gaan de deuren op en kun je plaats nemen op de tribunes. Zorg dat je op dat momen, dus 30 minuten voor aanvang, je hebt opgesteld bij de wachtrij. Deze is rechts van de 3 stunt auto`s die voor de deur staan. Op deze manier zorg je ervoor dat je de allerbeste plek kan bemachtigen. Hoe later je komt des te meer kans je hebt dat je in de hoeken van de tribune komt te zitten of helemaal bovenaan waardoor je toch een slechtere zicht hebt op de stunts en je er minder bij betrokken raakt omdat het dan ver van je afspeelt.

Ooit mee willen doen in een film vol stunts? Dit is dan je kans...


Bekijk onze video van Moteurs... Actions! Stunt Show SpectacularBekijk hier onze Moteurs... Actions! Stunt Show Spectacular video!
The Umbrellas of Cherbourg


Laat een foto van je maken terwijl je in de scene stapt van de bekende musical film uit 1964 (The Umbrellas of Cherbourg / Les Parapluies de Cherbourg). Met de paraplu winkel op de achtergrond en een paraplu waar je onder kunt gaat staan en waar het op comando gaat regenen.

Een kleine aanvulling op dit park maar altijd leuk voor in het fotoboek.
Restaurants: tekst


Cafe des Cascadeurs


Een ouderwets Amerikaans jaren 50 restaurant waar alle stuntmannen van de Studios komen om van hun pauze te genieten en wat te eten en te drinken.

Diverse etenswaren zijn hier te vinden. patat, pizza, broodjes en natuurlijk een echte amerikaanse kop koffie. Even Amerikaans genieten. Net alsof je aan het reizen bent door Amerika.
Restaurant des Stars


De achterkant van het Disney Blockbuster Café bestaat uit dit Restaurant die zijn naar in 2010 heeft gewijzigd van Rendez-vous des Stars naar Restaurant des Stars. Destijds kon je Remy uit Ratatouille regelmatig (in echt klein formaat) kunt ontmoeten en je zal verbazen. Echter met de komst van de Ratatouille attracties en het naastgelegen restaurant 'Bistrot Chez Rémy' in juli 2014 is dit helaas verdwenen en ook niet teruggekomen in het nieuwe restaurant.
Disney Blockbuster Café


Disney Blockbuster Café (tot juli 2009 Backlot Express Restaurant). In de vrolijke georganiseerde bende van een winkel vol filmaccessoires kun je je buikje weer vol eten. Honderden "props", zoals de Amerikanen zeggen, zijn hier te vinden.

Attributen uit High School Musical, Pirates of the Caribbean en meer vind je hier. Geniet ervan terwijl je je lekkere eten op eet.

Warme en koude sandwiches, tosti`s, pizza`s, salades en desserts zijn hier verkrijgbaar.


Studio Catering Co.


Naast Armageddon en vlak bij Rock 'n' Roller Coaster is een Studio Catering Co. te vinden. Hier kun je even snel een hapje eten bij een van deze fast food wagens.

Voor de snelle snack. Pizza`s, hot dogs, salades en desserts zijn hier te vinden.

Neem rustig wat te eten en laat alles even aan je voorbij gaan...

Winkeltjes: tekst


Rock Around the Shop


Bij het verlaten van Rock 'n' Roller Coaster kom je uit in deze Rock Around the Shop. Hier kun je allerlei souvenirs kopen die gebaseerd zijn op Aerosmith en de Rock 'n' Roller Coaster.

Ook kun je hier je onride foto kopen die van je gemaakt is tijdens de rit van je leven in deze coaster.
De Toekomst: tekst


Geen uitbreiding voor Backlot in de planning


Voorlopig zitten er geen uitbreidingen in Backlot aan te komen. Na de uitbreiding van Animation Courtyard en Production Courtyard is er nog geen nieuws bekend voor dit gebied.

Bekijk onze video van High School Musical Party uit 2009Bekijk hier onze High School Musical Party uit 2009 video!

Bekijk onze video van Lilo & Stitch Catch the Wave Party zomer 2005Bekijk hier onze Lilo & Stitch Catch the Wave Party zomer 2005 video!

   ©www.DLRP-Magic.com
   Sommige items ©Disney