Production Courtyard

 Production Courtyard


Attracties:
- Stitch Live!
- Disney Junior Live on Stage
- Studio Tram Tour: Behind the Magic
- CineMagique
- The Twilight Zone Tower of Terror

- Geruchten

Restaurants:
- Studio Catering Co.
- Rendez-Vous des Stars

Winkels:
- Een aantal kleine shops

Reizen:
- Disneyland Parijs vakantieIngang Studio Tram Tour

Regiekamer in Walt Disney Television Studios {Attractie Duur: 10-15 minuten (exclusief het bezoek aan I-zone)}

Stitch Live!

Playhouse Disney, Live on Stage.

De Grand Canyon filmset van de Studio Tram Tour. {Attractie Duur: 16-19 minuten}

Londen, vernietigd door draken.

 'Good Morning Walt Disney Studios Parade' recht voor het gebouw van CineMagique.

 'Good Morning Walt Disney Studios Parade' recht voor het gebouw van CineMagique.

De Grand Canyon filmset van de Studio Tram Tour.

The Tower of Terror at 2008.

De Tower of Terror @ 2008.

De Tower of Terror @ 2008

Opzet van de Tower of Terror 2 (©Disney).

Een van de deuren die naar de Tower of Terror leid (niet de hoofdingang).

De onofficiele 'Toilets of Terror'.

Studio Catering Co.

Implessie TOT in de WDS.

Logo Studio Tram Tour

Foto vanuit de Tram van de Studio Tram Tour.
 

Production Courtyard: tekst

Lights, Camera, Action!

Production Courtyard - Walt Disney Studios Park

Stilte op de set!

Lights! Camera! Action! Er is genoeg actie te vinden in deze productie zone van de Walt Disney Studios. Hier kun je meemaken hoe een film gemaakt wordt en dat allemaal recht voor je eigen ogen. Je ziet de magie van 100 jaar film in CineMagique. Een Film dat niet een simpel verhaaltje is op een scherm maar een interactief verhaal waar je als publiek helemaal ingetrokken wordt!

Wil je zien hoe al dit soort films gemaakt worden betreed dan de Studio Tram Tour en je wordt onderdeel van de film opnamen. Je ziet achter de schermen hoe diverse films tot stand komen en welke technieken daarvoor worden gebruikt. Je zit in het hard van de actie!

In het gebouw waar de Walt Disney Television Studios gehuisvest was is vanaf begin 2008 Stitch te vinden. Een interactive attractie waarin je zelf met Stitch kunt praten en hij in zijn eigen gebrabbel terug spreekt. De show is er in het Engels en in het Frans, jaja, Stitch heeft zijn talen geleerd ;), en is leuk voor zowel jong als oud.

Sinds 5 april 2008 vindt je hier ook de spectaculaire high-tech "Tower of Terror". Je stapt in een lift en je reist door "The Twilight Zone". Je verdwijnt van de aarde... zal je hier ooit weer terug komen? Je ziet in de Walt Disney Studios.

De magie van de film eindigt nooit... hier in Production Courtyard.
Attracties: tekst


Walt Disney Television Studios: Stitch Live!


Geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Vanaf de opening van de Walt Disney Studios in 2002 heeft de Walt Disney Televsion Studios zich gehuisvest in het park. Nadat in april 2007 Cyber Space Mountain zijn deuren sloot wegens veiligheidsvoorzieningen (of meer het gebrek eraan op dat moment), sloot de gehele attractie op 16 april 2007. De Television Production Tour gaf je een blik achter de schermen van het Franse Disney Channel. Zij maakte in de beginjaren tv-producties en shows en zonde die ook uit.

Eind april 2007 begon men het verwijderen van de oude attractie en werd het tijd om de nieuwe attractie te introduceren. Stitch Live! Deze attractie is interactief en leuk voor jong en oud welke geopend werd op zaterdag 5 april 2008

De Stitch attractie is in mei 07 officieel bevestigd en werd meteen kenbaar gemaakt bij het publiek. De attractie werd in mei aangekondigd op het informatiebord en ook de sluiting van de Walt Disney Television Studios werd erop vermeld. Tevens werd de opening van de Tower of Terror aangekondigd op het informatiebord.

Op de plek waar eerst de eerdere "doorloop attractie" was te vinden bevindt zich nu de wachtrij en de interactieve show van Stitch. In 9 maanden tijd is hier een nieuwe attractie herrezen in het al bestaande gebouw. De rest van het hoge gebouw (de bovenverdiepingen) worden nog steeds gebruikt door het Franse Disney Channel voor het verzenden / uitzenden van de Disney series in geheel Frankrijk en is (als het goed is) in een aantal Disney hotels te ontvangen.

Een Cast Member achter de schermen anticipeerd op de vragen die gesteld worden van de bezoekers en in samenwerking met een het high-tech computersysteem wordt er een reactie gegeven middels bewegend beeld en geluid richting de bezoekers.
Praat nu zelf met Stitch en ervaar voor de eerste keer dat je als mens met een digitaal geannimeerd buitenaardswezen kunt spreken! Stel je eens voor hoe leuk dat wel niet kan zijn.

Walt Disney Television Studios: Disney Junior Live on Stage


Geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Op 1 juni 2008 kwam er nog meer nieuws naar buiten. In hetzelfde pand waarin Stitch Live! zijn duren heeft geopend is begin 2009 Disney Junior Live on Stage (eerder nog onder de naam Playhouse Disney) geopend. Om precies te zijn op de plek waar vroeger Cyber Space Mountain te vinden was. Het is geen grote ruimte en in vergelijking met de moeder show in Walt Disney World zal het dus ook qua bezoekersaantallen niet zoveel tegelijk aankunnen.

Playhouse Disney is een live show met en rondom bekende Disney figuren van zowel films als series. Deze treden live op voor een klein publiek. Het is een show waarin ook wordt gewerkt met kleine poppen die vanuit de onderkant van het podium worden bediend. Het mag daarom ook wel duidelijk zijn dat dit vooral een show is voor kinderen. De toevoeging van Playhouse is in een tijdsbestek van nog geen 2 jaar(2007-2009) de 5e toevoeging aan het attractie en permanenteshow assortiment van het park.

Studio Tram Tour: Behind the Magic


Geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Zie hier hoe de meest heftige en intense film scenes worden gemaakt en worden opgenomen. Je wordt onderdeel van de opname!

Eerst zie je een onderdeel van de set van de film "Dinosaurs" en zie je hoe de film d.m.v. dit decor is gemaakt. Daarna rij je langs een aantal film attributen, en robots (die helaas niet bewegen) van bijvoorbeeld krokodillen.

Hierna kom je bij de grote "Grand Canyon" filmset. De aarde begint te trillen, de tram schommeld alle kanten op... De oliepompen en opslag vliegen in brand... En daarna het hoogtepunt... 265.000 liter water komt van de top van de Canyon naar beneden storten... Op een gegeven moment zie je overal water! Ben jij de held of wordt je bang?! Hmmm.... schijnbaar krijg je toch de filmrol niet... Je ziet hoe de scene wordt gemaakt en wat er allemaal gebeurd op je tv.

Dan kom je weer langs een aantal film attributen en ga je langs de kostuumafdeling en zie je waar en hoe ze gemaakt worden. Tot slot kom je bij de een set waar je Londen nageboots ziet maar dan het Londen dat is vernietigd door draken... Hier zul je nog wat warme momenten mee maken waarna de rit tot zijn einde nadert.

Een lange en op sommige punten spectaculaire rit door de wereld van de productie van een film...

Bekijk onze video van de Studio Tram TourBekijk hier de Studio Tram Tour video!


CineMagique


Geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

LET OP: Update maart 2017: Cinemagique is per 30 maart 2017 gesloten om in 2018 plaats te maken voor een nieuwe Marvel show...

Ga door de wereld van 100 jaar film.Ooit gedroomd om door het witte doek te springen en binnen te stappen in de echte wereld waarin de filmhelden hun spannende avonturen beleefden? Je ziet dat het kan in CineMagique. Meer dan een eeuw geleden in 1895 lieten de gebroeders Lumière hun magische film kunsten zien aan het allereerste filmpubliek uit de geschiedenis. CinéMagique vertelt het wonderlijke verhaal van de film aan de hand van enkele mijlpalen uit de Europese en Amerikaanse filmgeschiedenis. Een exclusieve attractie van het Walt Disney Studios Park dat te vinden is in Studio 2.

Je reist door diverse grote films: Het Wilde Westen, Mary Poppins & zelfs Dumbo. Tientallen filmfragmenten uit de beroemste films komen voorbij en je wordt zelf de film in getrokken! Special effects die je absoluut niet verwacht.

je neemt plaats in een bioscoop met 1.100 plaatsen die verwijst naar de projectiezalen van de filmstudio's in Hollywood. Binnenin zitten de nieuwste snufjes op het gebied van technologie. De uniformen van de 'ouvreuses' en het interieur in art deco-stijl creëren de mooie nostalgische bioscoopsfeer.

In 2005 werd het oude toegangsbord boven de ingang vervangen door een nieuw exemplaar. Het nieuwe bord bevat foto`s van een paar scènes die gebruikt worden in de attractie en daarnaast ook foto`s van een aantal historische films van het witte doek.

Een top attractie voor iedere film liefhebber! En uhh... vergeet niet je mobieltje uit te zetten! :)

De show duurt 25 minuten.

De deuren openen 10 minuten voor de start van de show en sluiten bij de start van de voorstelling.

De show wordt diverse keren per dag uitgevoerd. Kijk voor de actuele tijden Hier op de officiële Disneyland Parijs website.


Mijn Disney Magic TIP: Zorg dat je 10 minuten voor aanvang bij de toegangsdeuren van deze show staat om de allerbeste plekken te bemachtigen. Alle plekken geven een goed beeld door het goede ontwerp van de zaal maar als je dus wilt kunnen kiezen of je bent met een grote groep? dan kun je het beste op tijd zijn, aangezien de voorste rijen snel vollopen.


Zie ook de pagina om een kort fragment op film te zien.
Tower of Terror (La tour de la Terreur)Na jaren lang van uitstellen (Er zou eigenlijk in het openingsjaar van de Walt Disney Studios in 2002 gegonnen worden met de bouw, maar jah.. de Walt Disney Studios zouden ook al in 1997 opengaan en daar zouden ze ook al in het openingsjaar van Disneyland Park in 1992 mee beginnen...) werd in januari 2008 de Tower of Terror geopend!

Dit gigantische hotel heeft, volgens het verhaal, sinds 1939 geen gasten meer gehad nadat 5 gasten die hadden ingecheckt en naar een kamer op er 13e verdieping werden gestuurd de lift in gingen..... en er nooit meer terugkwamen.

De gasten arriveren in het hotel op een regenachtige dag met onweer. Op het moment dat de gasten in de lift zitten, slaat de bliksem in het hotel... een gedeelte van het hotel raakt beschadigd en stort in. En de mensen in de lift verdwijnen in "The Twilight Zone"...

Je betreed het hotel en komt na de wachtrij binnen de welkomshal van het hotel waar je incheckt. Maar er is iets vreemds.... alles ziet eruit alsof de mensen zijn opeens allemaal zijn verdwenen. De pokerkaarten liggen op tafel terwijl hij net hele goede kaarten heeft & de drankjes zijn niet opgedronken... Overal ligt stof en er hangen spinnenwebben. Je ziet hier het inleidende verhaal van de "Tower of Terror" in "The Twilight Zone" hoe je ziet wat er precies met het hotel in 1939 gebeurd is.

Daarna wordt je naar de liften gebracht. Je stapt in, de deur sluit en je lift rijd achteruit de liftschacht in... De eerste verdieping (de spiegelkamer) waar je stopt zie je jezelf zitten in de weerkaatsing van een grote spiegen waar je iedereen ziet veranderen in geesten en een aantal personen verdwijnen zelfs op het moment dat de bliksem inslaat. Je gaat met de lift naar de volgende verdieping en daar zie je de grote lange gang van die verdieping en daar zie je in hoe het hotel in 1939 eruit zag. Er verschijnen geesten in de verte maar je weet niet of je het wel allemaal goed ziet! De gang verdwijnd ineens en deuren sluiten weer. Je gaat naar de volgende verdieping helemaal bovenin het gebouw... Maar hier is het gebouw door de blikseminslag weggeslagen en ingestort dus je kijkt uit over het gehele Walt Disney Studios Park (richting de ingang van dat park en het verderliggende Disneyland Park).

En dan..... Je stort 13 verdiepingen naar beneden! maar niet zoals je normaal zou vallen.... nee nee.... sneller dan de zwaartekracht wordt je omlaag gedrukt en je denkt dat je terpletter gaat slaan. Dan schiet je de lucht weer in en dan gaan de deuren van de lift open en weer dicht... Flits...je staat op de foto... Je gaat weer omlaag en weer omhoog een aantal keren. Eenmaal goed beneden stap je uit en kom je in de bijbehorende winkel die allerlei souveniers verkoopt van de Tower of Terror & waar je ook je actiefoto kunt kopen.

Dit is het huiveringwekkende verhaal.... en jij zult de nachtmerrie uit 1939 zelf mee kunnen maken.... sinds 19? januari 2008, de dag het hotel op magische wijze weer is teruggekeerd op de bouwput in de Walt Disney Studios en dagelijks weer nieuwe gasten verwelkomt...

LEES MEER over deze attractie op de speciale Disney's Tower of Terror attractiepagina waar nog veel meer informatie, weetjes en feiten over de attractie te vinden zijn tezamen met een hoop foto's en (bouw)video's van de attractie.Weetjes:
Je kunt al sinds de opening van de Walt Disney Studios in 2002 de sporen van de Tower of Terror zien in het park. De muren die geplaatst zijn achter "La Terrasse" (staan stoelen en tafels waar je kunt uitrusten of wat kan eten en drinken) en helemaal doorlopen tot aan de WC`s bij Armageddon (Toilets of Terror) & naar de andere kant richting de Studio Tram Tour, zijn al in deze spookachtige ouderwetse stijl gebouwd. Als je goed kijkt in de muren en boven de poort van "La Terrasse" zie je al de initialen "HTH" dit staat voor "Hollywood Tower Hotel"!! Deze poort zal de officiele toegangspoort tot de Tower of Terror worden vanaf 2007 dus. Dan zullen de deuren in deze poort voor het publiek zijn deuren openen. In mijn promotie video voor de Walt Disney Studios die op deze site staat zie je ook deze muren even in beeld.

De wc`s die tegen Backlot aanliggen en tevens pal naast de Tower of Terror staan, zijn al onofficieel de "Toilets of Terror" genoemd door onder andere vele (Disney)fans.

Toen de Studios in 2002 opende was er al rekening gehouden met de bouw voor de TOT. De belangrijkste punten voor de steunpilaren en betonblokken waar het gebouw op komt te staan waren toen al aanwezig en gebouwd op de bouwplaats waar hij komt te staan. Zodat nu tijdens het bouwen niet te veel lawaai gemaakt hoeft te worden terwijl het publiek ernaast van een plezierige dag in het park aan het genieten is.


De versie in Parijs is de versie zoals hij in Disneyland Californië Adventure te vinden is. Het is niet de versie van de MGM Studios (Walt Disney World) waar de lift uit de liftschacht rijd en door de '5e dimensie' naar de andere kant van het gebouw rijd om daar in de volgende liftschacht te rijden om vervolgens zijn afdalingen te maken en het naar boven lanceren gebeurd.

De TOT in de WDS kost 180 miljoen Dollar. MGM Studios koste 140 miljoen Dollar (geopend in 1994), Tokio Disney Sea kost 160 miljoen Dollar (geopend in 2006) & DCA: 90 Miljoen Dollar. De laatste genoemde is in 2004 geopend en is de versie zoals in de WDS in Parijs.

De kosten zijn van de WDS versie 2x zo hoog als die in DCA omdat de aankleding grootser wordt. Er zijn bijv. grotere tuinen omheen. Het grootste prijsverschil komt omdat deze versie uit beton gebouwd wordt in tegenstelling tot die in DCA, deze bestaat uit een stalen frame constructie. Betonbouw is veel duurder en arbeitsintensiever dan een stalen frame constructie. Bovendien is beton veel steviger en is beter beschermd tegen diverse weersinvloeden.

De bouw van 'La tour de la Terreur; un Plongeon dans la quatriême dimensionis' is begin 2005 begonnen en is in het hoogseizoen in de zomer stilgelegd om geen overlast te voorzaken voor de vele bezoekers die in dit seizoen komen en zo de doorsnee bezoekers ook niet prijs te geven dat er iets nieuws gebouwd wordt.

Mijn Disney Magic TIP: Kijk in de muren en de poort bij "La Terrassa" of je ook de initialen "HTH" (Hollywood Tower Hotel) kunt vinden.

Bekijk onze video van de Tower of Terror video uit 2008Bekijk hier de Tower of Terror video uit 2008!

Bekijk onze video van de Tower of Terror videoBekijk hier de Tower of Terror videoRestaurants: tekst


Studio Catering Co.Recht van de ingang van de Studios Tram Tour en bij "La Terrasse" kun je een hapje eten halen in één van deze "fast food" wagens, net zoals de crew van de films dat doen. Gaat vervolgens lekker zitten op een van de bankjes of stoelen en misschien zie je wel een van de Disney sterren voorbij komen... Je bent tenslotte nog steeds op de productievloer van de films!

Voor de snelle snack. Pizza`s, hot dogs, salades en desserts zijn hier te vinden.

Rendez-Vous des StarsEen restaurant in Art-Déco stijl waar producenten en acteurs samen een hapje eten.

Een internationale keuken met een uitgebreide keuze uit voorgerechten, warme gerechten en desserts.

Vier je verjaardag!: Met een heerlijke taart die je bij het begin van de maaltijd kunt bestellen.

Kan bepaalde dagen in de week gesloten zijn.

Winkeltjes: tekst


Niet Aanwezig


De Toekomst: tekst


GeruchtenVerder gaan er geruchten dat in de loop der jaren de ingang van de "Studio Tram Tour" enkele tientallen meters naar achter wordt gelegd zodat er atractie in een meer recht baan loopt (zie plattegrond van Walt Disney Studios). Het Londen gedeelte wordt waarschijnlijk over enkele jaren verplaatst richting de rechtkant van het park (waar nu ook al de "Grand Canyon" van de Studio Tram Tour is) en dat er meer ruimte komt op de plek waar nu de wachtrij van de attractie is en bij het "Londen" gedeelte van de rit en daar nog een meer attracties, restaurants en shows gebouwd kunnen worden. Want na de plaatsing van deze nieuwe attracties (Toon Studios & Tower of Terror) wordt de uitbreidingsruimte van dit kleine park al erg krap. Het uitbreiden kan dan alleen nog naar richting de "achterkant" van het park.

in 2005 was er al het gerucht over een aantal atracties waarvan er 1 zou moeten verschijn (geruchtje dat het "Stitch Encounter" of "Soarin" of Philharmagic zou kunnen zijn) dat tussen "Cinemagique" en de "Walt Disney Television Studios" geplaatst zou kunnen worden. Met de komst van Stitch Live in 2008 blijf eigenlijk Soarin en Philharmagic over. Tot op heden, 2015, is daar nog steeds niks over bekend.


   ©www.DLRP-Magic.com
   Sommige items ©Disney