Disney's Stars 'n' Cars

     Disney's Stars 'n'
          Cars Event


Het Verhaal:
- Het Event
- Geruchten / geschiedenis
- De wagens

Tips voor het bekijken van
de parade:

- Magische Tips van de parade
- Weetjes en Feiten over de parade
- Beste plekken om het event te bekijken
- Tijdstippen van het event

- Peter Langhout Disney
- Disneyland Paris
- Meer Disneyland aanbiedingen!


Bekijk binnenkort de nieuwe Disney's Stars 'n' Cars Event video hier.


 

De Fantastische Wereld van de Disney Parade

Meet the stars with her cars...
Ontmoet de Disneyģ en Pixarģ sterren in hun prachtige ouderwetse maar gepimpte auto's. Eťn of twee maal per dag zullen de prachtge wagens met sterren het Walt Disney Studios park intrekken richting Production Courtyard (nabij CineMagique / Studio 1). Nadat de wagens hun entree hebben gemaakt zullen ze uit de wagens stappen om een 15 minuut durende show op te voeren. Het slot word in ware Broadway stijl opgevoerd! Direct daarna is er een korte Meet 'n' Greet waarbij je op de foto kunt met je favoriete ster.

Sinds 4 april 2009 is dit event (combinatie van parade, show en meet 'n' greet) dagelijks te vinden in het Walt Disney Studios Park! LET OP: In 2012 is de show zoals hieronder beschreven eruit gehaald en is het alleen nog een parade.Parade geschikt voor alle leeftijden.
Dit is de mogelijkheid om de sterren van het witte doek te ontmoeten. Ze arriveren in hun uiterst mooie extravagante Cabrio's/convertables en stappen uit om hun fans te ontmoeten.


De wagens welke over zijn gekomen vanuit Disney's Hollywood Studios Park in Florida:
Mickey & Minnie, Aladdin, Lilo & Stitch, Mary Poppins, de Kleine Zeemeermin, Sneeuw Witje, Disney Villains, The Muppets, Toy Story, Playhouse Disney, Monsters Inc. en Star Wars. Dit maakt 12 wagens in het totaal. Dit betekent niet dat deze 12 wagens ook in hun oorspronkelijke thema te zien zullen zijn in het park.
In eerste instantie waren de geruchten dat de Muppets wagen getransformeerd zou worden tot Pirates of the Caribbean wagen. De Playhouse Disney wagen zou worden getransformeerd tot Finding Nemo wagen. In oktober 2008 bracht
Disneyinparis.tk naar buiten dat dit niet door zou gaan. Jack Sparrow is vervangen door Donald en Katrien Duck welke het event zullen openen. Ook Star Wars is helaas weer van het lijstje verdwenen. Waarom deze niet meer in dit event te vinden zullen zijn zal voor ons altijd een raadsel blijven.
Knabbel en Babbel zouden volgens dit bericht worden toegevoegd en verschijnen in een oude wagen uit de Toon Circus parade uit 2001. Ook De zwarte Studios Truck / sterrenwagen welke de openingswagen was voor Disney's Cinema Parade en de Good Morning Walt Disney Studios Parade zou ook hier weer worden gebruikt. In februari 2009 verscheen een bericht op WDSFans.com dat deze twee oude (te herbuiken) wagens toch van de lijst zijn geschapt. Men wilde zich meer aan het originele Florida concept vasthouden.

Dit nieuws brengt het aantal wagens welke gebruikt worden terug naar 11. Als reden waarom er geen dansers tussen de wagens in lopen zoals dat wel in Amerika gebeurde geeft Kat De Blois, creatief directeur van Disneyland Paris aan dat de wagens dichter bij de grond zitten dan een gemiddelde parade float en daarom het zicht op de weg slechter is.Mickey en Minnie
De officiŽle volgorde bestaande uit 11 wagens:
Mickey en Minnie rijden voorop in een zwarte wagen volg met sterretjes. Ze dragen schitterende witte kleding. Goofy loopt naast deze wagen in zijn film directors outfit.

Donald en Daisy
In de tweede wagen zit Donald Duck in zijn geel geruite outfit samen met Daisy Duck. De wagen is donkergroen met een filmrolmotief aan de zijkant en een groot filmbord achterop.

Sneeuwwitje en Dopey
Sneeuwwitje zit samen met Dopey in deze mooie wagen in de kleuren geel en lichtblauw met een rode sierrand eromheen. Achterop staat de omlijsting van de grote magische spiegel.

Aladdin en Jasmine
Deze wagen die volgens mijn gegevens al meer dan 30 jaar oud is, is geheel lichtblauw met voorop het grote hoofd van Geny oftewel de Geest. Af en toe komt er rook van de lamp uit de auto vandaan. Natuurlijk is Aladdin niet ver van de Geest te vinden en is daarom ook samen met Jasmine in deze auto te vinden. Achterop zit Kleedje.

Sully
In deze bloedrode wagen van Monsters Inc. staat Sully je wuiven naar je. Helaas is Mike niet aanwezig in deze versie zoals dat in Disney Hollywood Studios in Florida nog wel was. Achterop de wagen is het grote ronde logo van Monsters Inc. te vinden.

Lillo en Stitch
Na de performance in 2005/2007 van Lilo en Stitch Catch the Wave Party is ook hier Stitch weer terug als Elvis! Samen met Lilo in haar rode outfit.
Een prachtige groene wagen met witte bloemen welke is afgewerkt met hout wat natuurlijk perfect past bij HawaÔ. Op de wagen zitten bloemen, planten en twee palmbomen. Ook de surfplanken mogen hier niet ontbreken, want wat is HawaÔ zonder surfen?!

Woody en Jessie
Een helderblauwe wagen vergezeld met meneer en mevrouw aardappelhoofd en daarbij Woody en Jessie. Aan de achterkant van de wagen bevindt zich het frame van het bed zoals deze ook in de films te zien is.

Gaston, Cruella de Vil en de boze stiefmoeder van Sneeuwwitje
Dit is de villains oftewel de slechteriken wagen van de parade. De slechteriken uit Belle en het Beest (Gaston) , De 101 DalmatiŽrs (Cruella de Vil) en Sneeuwwitje zijn hierop aanwezig. Een duivelszwarte wagen vol met vuurgele strepen net zoals in de tekenfilm van 101 DalmatiŽrs rijd door het park.

AriŽl
Een zeeblauwe wagen vol met schelpen en een heus zeepaardje voorop. AriŽl uit de kleine zeemeermin zit in deze wagen samen met Sebastiaan en Botje zitten als figuur achterin. Achterop een zeer grote schelp die perfect bij de wagen past. Let vooral ook op de echte bubbels die van de wagen afkomen.

Marry Poppins en Bert
De film Merry Poppins komt tot leven. Een wagen die qua opzet bijna gelijk is aan de opzet van Merry Poppins in Disney's Once Upon a Dream Parade. Een witte wagen met kleurrijke patronen erop en Merry en Bert die op hun draaimolen paard in de auto zitten. Voorop de wagen staat een PinguÔn te balanceren.

Mulan en Mushu
In de laatste wagen die een zeer mooi Aziatische uitstraling heeft, zit Mulan op haar stoel in het midden van de wagen. Mushu loopt naast de wagen. Het is best uniek want Mushu is zeer lang niet als karakter in Disneyland Parijs geweest!


MEER informatie over het event komt zo spoedig mogelijk online wanneer er meer bekent is!


Mijn Disney Magic TIP 1: Er is niet heel veel ruimte om het event te bekijken. Het event komt binnen in de hoek van het park van de Toon Studios en loopt door tot aan Studio 1 in Production Courtyard. De show zelf en de korte Meet 'n' Greet is bij het podiumje voor Studio 1 waardoor het zicht niet overal even best is. De wagens zullen geparkeerd worden achter en naast het podiumpje. Dit heeft als gevolg dat als je naast of achter het podium staat je wel een prachtig aanzicht heb op de (aankomst van de) auto's maar je de show zelf minder goed kunt bekijken. De beste plek voor een totaal beeld van het hele event is dus recht voor het prodium met de Tower of Terror achter je. De zon staat op het moment van de performance ook aan de TOT kant en omdat de zon dan meestal aan het ondergaan is heb je geen last van de zon (bij het maken van foto's). Sterker nog, de show krijgt door de zon extra verlichting van voren waardoor de show extra goed wordt uitgelicht wat ook de foto's weer ten goede komt.

Mijn Disney Magic TIP 2: Zorg dat je minstens 5 minuten voor aanvang van het event een plekje hebt gekozen. Op dat moment heb je nog ruime keus waar je wilt staan en voorkom je dat er mogelijke rijen voor je staan.

Mijn Disney Magic TIP 3: Batterijen op? Camera vol of weg? In de winkels in Frontlot kun je diverse apparatuur, filmrolletjes of film voor je videocamera vinden. Dus geen paniek er is altijd een oplossing aanwezig! Altijd handig zo`n film studio waar alles aanwezig is...

Mijn Disney Magic TIP 4: Mocht je het event vaker hebben gezien, dan kun je ervoor kiezen om attracties te gaan bezoeken tijdens het event. Aangezien veel mensen dit event wil gaan zien zijn er dan dus veel kortere wachtrijen!


Zie ook de
pagina om de gehele parade op film te zien!In dit nieuwe event in de WDS zit zoals eerder vermeld ook een blauwe Aladdin wagen met het hoofd van de Geest erop. Nu ben ik toevallig op een video op youtube gestuit van de opening van Disney's MGM Studios in Florida van 30 april 1989 (Sinds 2007 Disney's Hollywood Studios genaamd) waarvan ik bijna zeker weet dat daar dezelfde auto in voorkomt. Na 1.40 van de video zie je een blauwe wagen in beeld worden getoverd, hetzij zonder het hoofd van de Geest maar toch lijkt hij er heel erg veel op. Aangezien de Aladdin wagen zoals die nu in de WDS te zien is afkomstig is uit de parade van Disney's MGM Studios, is de kans erg groot dat dit ook echt dezelfde wagen is.

De geruchten en eerste plannen in 2008 waren dat de binnenkomst van alle wagens in drie delen gesplitst zouden worden waardoor drie maal per dag er 4 of 5 wagens met sterren het Walt Disney Studios park in zouden trekken. Alle drie de delen zouden vervolgens een stop van 20 minuten maken verdeelt over het park in Backlot, Production Courtyard en de Toon Studios waar je op de foto kon met je favoriete ster. Dit is dus toch niet doorgegaan en de show is geworden zoals eerder beschreven.
Overal langs de parade route heb je een goed zicht op dit event. Houd wel rekening met eventueel zon licht zodat je niet tegen de zon in hoeft te kijken.
Het Disney's Stars 'n' Cars Event is dagelijks te zien in de Walt Disney Studios. Houd er wel rekening mee dat de parade altijd aan het einde van de dag is.

Normaal gesproken is het event op het volgende tijdstip: 1 uur voor sluiting van het park.

Zie ook het onderdeel "Magic Tips!".

Zie voor het precieze momentele tijdstip de Parkfolder in het park of de
Disneylandģ Resort Parijs website.


Disneylandģ Resort Parijs.

   ©www.DLRP-Magic.com
   Sommige items ©Disney