Disney Magic on Parade!

     Disney Magic on
            Parade!


Parade verhaal:
- Making Magic
- Koetsen met prinsen en prinsessen
- Magic of Romance
- Magic of Laughter & Fun
- Magic of Friendship
- Magic of Adventure
- Magic of Fantasy
- Magic of the Fab Five

Tips voor het bekijken van
de parade:

- Magische Tips van de parade
- Weetjes en Feiten over de parade
- Beste plekken om de parade te bekijken
- Songtekst "Magic Everywhere"
- Tijdstip van de parade

- Disneyland aanbiedingenBekijk de video van de Disney Magic on Parade!


Making Magic
Prinses koetsen
Magic of Romance
Magic of Laughter & Fun
Magic of Friendship
Magic of Adventure
Magic of Fantasy
Magic of the Fab Five
Magic of the Fab Five
Magic of the Fab Five
Magic of Friendship
Magic of Fantasy
Magic of Adventure
Magic of Adventure
Magic of Laughter & Fun
Magic of Fantasy
Disney Magic on Parade
Uitzicht vanaf Disneyland Railroad: Main Street Station waar nu nog Mickey staat
Vanaf de wachtrij van It`s a Small World heb je een goed uitzicht op de parade van bovenaf
 

De Fantastische Wereld van de Disney Parade

Magic everywhere!
De dagelijkse parade van Disneyland Parijs in het Disneyland Park. Op 12 april 2012 bestond Disneyland Parijs 20 jaar en dat vieren ze met een vernieuwde parade. Zie prinsen, prinsessen, Mickey, Minnie en vele andere Disney helden van dichtbij. De magie komt tot leven in deze parade.

De Disney Magic on Parade! is de vernieuwe parade en is een geupdate versie van de Once Upon a Dream Parade welke het cadeau was voor de viering van 15 jaar Disneyland Parijs. Nu Disneyland alweer 20 jaar bestaat werd het tijd voor een grote makeover. Vernieuwde floats met nieuwe verhalen, nieuwe muziek en nieuwe dansje maken deze parade tot een succes. In tegenstelling tot de vorige parade hebben de floats niet allemaal hun eigen instrumentale versie van het nummer en geen eigen geur. Deze dagelijkse parade trekt door het Disneyland Park vanaf Fantasyland (naast It`s a Small World) tot het einde van Main Street USA waar het het park weer verlaat.

Maak je klaar voor een geweldige parade met geweldige muziek. Beleef de magie van disney want 'there is magic everywhere' in Disney Magic on Parade! Houd je foto toestel en/of filmcamera gereed om al de extra magie die Disneyland Parijs te bieden vast te leggen.

Bekijk video van de Disney Magic on Parade - 2012Bekijk hier de Disney Magic on Parade video! uit 2012
Bekijk video van de Disney Magic on Parade - 2014Bekijk hier de Disney Magic on Parade video! uit 2014 (met Frozen)Parade geschikt voor alle leeftijden.
De Magie is onderweg! Al je Disney vrienden komen eraan om je de magische wereld van Disney van dichtbij te laten zien.


Making Magic
De parade begint altijd op tijd. Het nummer 'Magic Everywhere' galmt door de straten en de parade begint! De deuren bij de weg naast It`s a Small World in Fantasyland gaan open en de eerste floats betreden het park.

Voor de eerste float (wagen) uit komen de drie feeën van Doornroosje. Hoe bewegen deze feeën zich nou? Daarachter de eerste wagen met het mooie roze kasteel van Doornroosje in het klein. Hierop zie je de Blue Fairy (Pinocchio), Godmother (Assepoester) en Merlijn (Disney's Sword in the Stone).Koetsen met prinsen en prinsessen
3 koetsen getrokken door paarden trekken voorbij. Sneeuwwitje, Assepoester en Doornroosje worden gereden door hun eigen prins in ieder hun eigen koets. Iedere koets en paard hebben hun eigen details die bij de films passen.

Zie jij je droomprins of prinses er tussen zitten?
Magic of Romance
Vanaf deze float zullen er maarliefst 2 Disney verhalen zich afspelen op iedere float. Één aan de voorkant en één aan de achterkant van de float.

De eerste 2 jaar zaten de Kleine Zeemeermin en prins Eric zitten voorop in een tropische oase vol met beeldschone bloemen en een betoverende boom. In het midden van de wagen vond je Tiana en Prince Naveen (The Princess and the Frog) en aan de achterkant staat een boom met een schommel eraan waarin Rapunzel aan het schommelen is. Princ Flynn staat achter haar om haar te duwen.

UPDATE 2014: in 2014 is het voorste en middelste deel vervangen door een scene uit de populaire Disney film
Frozen. Anna en Elsa wachten op je!
Een kleurrijk schouwspel om te zien vol met romantische dromen. Prachtige prinsessen in nog schitterende jurken maken het nog magischer.
Magic of Laughter & Fun
Een sprookjesachtig gebouw vind je in het midden van deze float waarop Alice in Wonderland zich aan de voorkant en Pinocchio aan de achterkant bevinden.

Bij het Pinnocchio gedeelte zijn de levende marionettes vervangen door poppen die al op een neer springen aan touwen die aan de toren erboven zijn bevestigd.

Dansend voor deze float vind je de kaarten uit de film Alice in Wonderland.

Magic of Friendship
Op deze float bevinden zich Toy Story en Winnie de Pooh. Een gigantisch boek in het midden verdeeld deze float in twee delen. Aan de voorzijde is Woody met al zijn vrienden te vinden en aan de achterzijde Winnie de pooh zijn verjaardagsfeestje aan het vieren is met zijn vrienden.

Voor deze float uit lopen de groende soldaten uit Toy Story. Achter de wagen vind je de vriendjes van Winnie de Pooh zoald Tijgertje in Igor.

Magie vol vriendschap waarin je dus plezier vindt die je met je beste vrienden kunt beleven, net zoals Woody en Winnie dat doen.
Magic of Adventure
Hier zeggen we Hakuna Matata! Een gigantische boom is te vinden in het midden van deze float met Simba aan de voorkant op zijn Pride Rock die uitkijkt over zijn land.

Koning Louie en Baloo staan samen met andere apen en met giraffen aan de achterkant van de boom. Rafiki houdt zich vast aan de boom samen met Timon en Pumbaa. Een groot aantal beesten uit deze Disneyfilms zul je hier dus tegenkomen.

Voor deze float uit lopen in natuurlijk groen geklede dansers met vliegende vogels boven hun hoofd. Ook achter deze float zul je deze zien.
Magic of Fantasy
Deze float staat in het teken van de sprookjes afkomstig uit Groot-Brittannië. De boot van kapitein Haak spreid zich door de hoge golven met daarachter de Londense daken waar Wendy en Peter Pan uit de ramen kijken.

In het midden van de Londense daken is de Big Ben te vinden tussen de wolken. Hierachter is Mary Poppins en haar "Jolly holiday" carrousel te vinden met een groep katten die erboven zweeft.

Voor de float lopen vlaggendragende piraten en gooien hun piratenvlaggen hoog in de lucht. Kapitein haak en zijn bemanning staan paraat! Achter deze float dansen Britse mensen die zo uit de film Mary Poppins zouden kunnen komen.
Magic of the Fab Five
En dan als grote finale van de parade een grote groep van heksen en tovernaars in magische kleding. Kijk eens hoe mooi! Ze zweven voorbij je. Hoe is het mogelijk?

Vervolgens komt de allerlaatse en gelijk de meest grote float van de gehele Disney Magic on Parade! Waar deze gigantische float vroeg vol stond met Disney prinsen en prinssen vind je hier nu de helden die op de vorige parade parade juist opende.
Mickey (als Sorcerer Mickey uit Disney's Fantasia), Minnie, Knabbel & Babbel, Goofy en Duffy de beer laten je hier zien wat magie is op een float welke wat ons betreft de mooiste is van de hele parade! En kijk goed aan de achterkant van deze wagen want misschien kom je daar nog wel een verdwaalde eend tegen!

De fans van de 'Fab Five' zullen deze wagen geweldig vinden met de 5 Disney grootheden bijelkaar. De wagen schitterd van kleur en magie. Een perfecte afsluiter van de Disney Magic on Parade!


Mijn Disney Magic TIP 1: Zorg dat je minstens 25 minuten voor aanvang van de parade je plekje hebt gekozen. Op dat moment heb je nog ruime keus waar je wilt staan en voorkom je dat er mogelijke rijen voor je staan. In het hoogseizoen (Summer Magic Season) en in de weekenden kun je zelfs het beste al 40 minuten voor aanvang van de parade je plekje gaan zoeken omdat het dan zeer druk is in het park. Deze tijden worden met name aangeraden mochten er kleine kinderen binnen je groep zitten of als je met een wat grotere groep naar de parade wilt gaan kijken.

Mijn Disney Magic TIP 2: Mocht je de parade vaker hebben gezien, dan kun je ervoor kiezen om attracties te gaan bezoeken tijdens de parade. Aangezien iedereen de parade wil gaan zien zijn er dan dus praktisch geen wachtrijen! Maar doe dit zeker niet als je de Wonderful World of Disney Parade nog nooit gezien heb! Want dan mis je dus echt wat.

Mijn Disney Magic TIP 3: De meeste mensen willen de parade zien in Main Street USA of vlak bij het kasteel. Meestal is het rustiger in Fantasyland en dan met name bij de plek waar de parade begint (de roze deuren naast It`s a Small World).

Mijn Disney Magic TIP 4: Probeer ervoor te zorgen dat kinderen zo dicht mogelijk langs de straatkant staan zodat ze het beste zicht hebben op de parade en geen last hebben van alle "grote mensen". Ze staan/zitten dan volkomen veilig recht voor u.

Mijn Disney Magic TIP 5: De parade duurt van begin tot eind 30 minuten waarvan je 15 minuten zelf zult zien (dit omdat de parade zich moet voortbewegen door het gehele park heen).

Mijn Disney Magic TIP 7: Batterijen op? Camera vol of weg? In de Town Square Photography aan het eind van Main Street USA kun je diverse apparatuur, filmrolletjes of SD kaarten voor je videocamera vinden. Dus geen paniek er is altijd een oplossing aanwezig!

Mijn Disney Magic TIP 8: Zie het onderdeel "Beste Plek" tips over speciale plekken langs de parade route waardoor je je beleving van de parade nog wat magischer kunt maken!


Zie ook de
pagina om de gehele parade op film te zien. Opgenomen vanaf 2 camera posities zodat je bijna alles kunt zien van de parade en de show tijdens de parade stops!


Disney on Parade ging officieel in premiére op a april 2012. Omdat de paradewagens gerenoveerd moesten worden voordat ze in de nieuwe parade mee konden doen zijn deze tussen januari en maart 2012 stuk voor stuk uit de parade gehaaald zodat de bezoekers hier weinig van mee zouden krijgen.

De parade is de opvolger van
Disney's Once Upon a Dream Parade die precies 5 jaar lang dagelijks te vinden wasin Disneyland Park (behalve tijdens bepaalde seizoenen dan was het in aangepaste thematisering).
Iedere plek langs de parade route geeft een perfect zicht op de parade. Toch zijn er een aantal punten waar het (ook voor de kleintjes onder ons) toch nog wat gemakkelijker / comfortabeler is om de parade te bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld plaatsnemen op de bankjes bij de Royal Castle Stage (Fantasyland) (zie foto RCS 1) en op de verhoging hierboven.
De verhoging aan het einde van het zitgedeelte van de Royal Castle Stage (Winnie de Pooh toneel) in Fantasyland is ook een goede plek om de parade te filmen, omdat je hier een wijd zicht hebt op de parade en op het park. Wel sta je hier een stukje van de parade verwijderd en dat verminderd wel wat van de magie van de parade die je anders wel voelt als je vlak langs de kant staat of zit. Zie ook foto RCS 1.

Foto: RCS 1: Uitzicht richting de Royal Castle Stage in Fantasyland.
Foto: RCS 1

Voor een andere beeld van bovenaf kun je bij de wachtrij van It's a Small World gaan staan (sta je wel wat verder af), je kunt gaan dineren bij Walt's an American Restaurant (met uitzicht op Main Street USA) of gaan staan boven bij de Disneyland Railroad: Main Street Station gaan staan. Deze laatste is ook erg mooi omdat je dan de parade in volle lengte over Main Street USA kunt zien aankomen en langsrijden.
Om de paradestops goed te zien moet je bij de bocht tussen Main Street en Central Plaza staan.

Deze parade mag, met name door kinderen, niet gemist worden! De parade is voor de meeste het hoogtepunt van een bezoek aan Disneyland Parijs.
Songtekst "Magic Everywhere"
Yeah yeah yeah
Celebrate the magic
Yeah yeah yeah
Celebrate the magic
Magic! Magic!
Magic everywhere !

Come step inside this storybook
You’ll be amazed each time you look
And marvel at the magic all around you

As pixie dust falls from a star
It touches you and here you are
One wish away from all you’ve dreamed

This world of wonders
A place like no other on earth

CHORUS
Magic Everywhere !
All that you imagine
Celebrate the pageant
Before your eyes !

In a world of light
We all come together
Neverland’s for ever
For all our lives

Celebrating 20 years of joy and laughter
Memories you’ll keep long after
Sharing all the magic everywhere

Friends come from
Every corner of the world
To feel the magic
That is real

CHORUS
Celebrating 20 years of joy and laughter
memories you’ll keep long after
Disneyland’s the place where
Joy lights up each face there
Where the young and young at heart
Share dreams of a lifetime
Finding right from the start
Magic Everywhere (Celebrate ! celebrate ! celebrate !)

Disney's Once Upon a Dream Parade is officieel vanaf 1 april 2012 dagelijks te zien op de paraderoute. Deze loopt vanaf de roze deuren naast It`s a Small World in Fantasyland tot het uiteinde van Main Street USA (waar je het Disneyland Park binnenkomt).

De parade is dagelijks rond 17.00 en in het hoogseizoen (Summer Magic Season) rond 19.00.

Zie voor het precieze momentele tijdstip de Parkfolder in het park of de
Disneyland® Parijs website.

   ©www.DLRP-Magic.com
   Sommige items ©Disney