The 20th Anniversary Train

          The 20th
    AnniversaryTrain


Ontmoet nog meer figuren:
- Meet your Disney Friends!

- Het Verhaal
- De Historie
- Magic Tips!
- Weetjes & Feiten
- De Beste Plek
- Tijdstippen

Bekijk de video:
- Bekijk de beelden ook op:
www.livevideo.com/dlrpmagic


- Disneyland Aanbiedingen
- Disneyland reizen
Bekijk de 12 minuten durende clip van deze parade!Buzz Lighyear, Pluto en Knabbel & Babbel op de Disney's Characters Express

De stop van Disney's Character Express voor het kasteel

Eén van de overgespoten wagons van de toen nog Dumbo Casey Jr. trein

Donald en Daisy op de Characters Express

Het 15 jarig bestaan logo bovenop de wagons

Iedere Disney figuur zal tijdens het 15 jarig bestaan een gouden medaille dragen

Iedere Disney figuur zal tijdens het 15 jarig bestaan een gouden medaille dragen

De wagons met Disney figuren met o.a. Pinocchio en Igor

Buzz Lightyear, Pluto, Knabbel, en de figuren uit Alice in Wonderland

De Disney's Characters Express stop voor het Kasteel

 

De Fantastische Wereld van de Disney Parade

Parade with meet 'n' greet!
All Aboard!
The 20th Anniversary Train is comming!

The 20th Anniversary Train

Disneyland Resort Parijs bestond in 2007 15 jaar en vierde dat vanaf 31 maart 2007 tot en maart 9 maart 2009. Tijdens dit feest kon je dagelijks genieten van de Disney's Character Express. Voor Mickey's Magische Jaar van 4 april 2009 / 7 maart 2010 is deze express opnieuw omgedoopt maar ditmaal in het rood met wit tot Minnie's Party Train.
In 2010 vierde Disneyland Parijs het Disney's New Generation Festival en daarvoor werd deze short parade met meet 'n' greet NOG een keer worden getransformeerd maar nu tot All Stars Express met allemaal figuren van de allernieuwste een aankomende Disney films! Hetzelfde principe met het zelfde treinje maar in andere kleuren en met weer andere figuren en helden om te ontmoeten!

In 2011 geen interactieve character optocht voor deze trein. Al hoewel. In 2011 tijdens het Magical Moments Festival, werd deze trein voor de 4e keer omgedoopt om in de dagelijkse Disney Dance Express te fungeren als kleine parade door de straten van Main Street USA om vervolgens weer tot stilstand te komen op Central Plaza vlak voor het kasteel. Alleen dit keer geen mogelijkheid tot het ontvangen van een handtekening van je Disney helden. Dit keer een grootste dance show op vrolijke en stoere muziek die afkomstig is uit de show uit Tokio Disneyland's "Disney's Power of Music".

Maar er is meer, want in 2012 tijdens de viering van de 20ste verjaardag van Disneyland Paris zal deze oude trein uit de Wonderful World of Disney Parade voor de 5e keer worden omgetoverd. Dit keer zul je de Disney helden wel weer kunnen vragen om een handtekening of met ze op de foto gaan!

Elke dag komt een aantal maal het treintje het park ingereden met aanboord de meest bekende Disney figuren. Donald, Daisy, Knabbel & Babbel, Tijgertje, Pluto, Buzz Lightyear, Woody, de figuren uit Alice in Wonderland en nog veel meer! Nieuw is zeker de introductie van WALL-E die ook te vinden zal zijn op de trein! De samenstelling van de figuren varieert dagelijks maar zorgt altijd voor een geweldige opfleuring van je dag.Iedere dag begint met een lach. Ontmoet nog meer Disney figuren dan je ooit voor mogelijk hield. Een speciale trein in de kleuren blauw, wit en goud zorgt dat al je Disney vrienden naar jouw toekomen.

Vanaf de bocht bij Town Square betreed de trein het park en rijd vervolgens rustig via Main Street USA naar Central Plaza en stopt vervolgens recht voor het prachtige kasteel van Doornroosje.

Het aan je voorbij zien komen van dit alles is al geweldig maar het kan nog veel leuker! Op het moment dat het hele circus is aangekomen bij het kasteel stappen alle Disney characters uit de trein om zich te verspreiden over Central Plaza of te wel de HUB.

Verdeelt over Central Plaza staan 4 speciaal opgezette haltes waarover de figuren zich zullen verspreiden en gedurende een minuut of 5 a 10 speciaal voor jouw handtekeningen uitdelen, een mooie posé aannemen of met je op de foto willen. dd


Foto van 1 van de 4 verdeelposten met Lumiere waar de Disney figuren op Central Plaza te vinden zijn tijdens de stops.
Afbeelding 1.0: Foto van 1 van de 4 verdeelposten met Lumiere waar de Disney figuren op Central Plaza te vinden zijn tijdens de stops.
De historie van deze trein is best bijzonder. De wagen is inmiddels blauw, wit en goud maar is ooit begonnen in het blauw met rood en een donkere matte kleur goud.

Het treintje is afkomstig uit de oude Wonderful World of Disney Parade. Deze parade was in het Disneyland Park te vinden van 1998 tot en met 2007. De parade ging de laatste jaren in bepaalde perioden soms onder de naam 'Prinsessen Parade' door het leven. Dit vonden veel bezoekers aantrekkelijker klinken en trok de jongste onder ons omdat deze vaak helemaal gek zijn van prinsessen en prinsessen.
In principe was dit gewoon dezelfde parade en was enkel de volgorde van de floats anders. Bovendien was er een andere muziek bij deze parade.

Sinds de zomer van 2006 ging de parade helemaal door het leven als de Prinsessen Parade. Tijdens het Halloween en kerst seizoen werd deze dan aangepast aan het thema en ging de parade onder een andere naam door het park.

De trein zoals die in de Disney's Characters Express te vinden is was de wagen van Dumbo. De naam was Dumbo Casey Jr. Deze is nadat het kerstseizoen voorbij was niet meer teruggekomen in de Prinsessen Parade. Deze werd sinds dat moment enigzinds verbouwd en omgespoten naar de kleuren van het 15 jarig bestaan van Disneyland Resort Parijs (blauw, wit en goud).

Het is echter zeer toevallig dat deze 3 kleuren ook de kleuren van deze website zijn!! Alleen het blauw van Disneyland is wat donkerder ;) Over magie gesproken...


De wagons waar de Disney characters in stonden en in werden vervoerd zijn gerenoveerd. De wagons hebben aan beide zijden een trappetje gekregen zodat de Disney characters gemakkelijk in en uit kunnen stappen, er is een nieuwe reling geplaatst en in één van de wagons is een houten zitgedeelte in het midden van de wagon geplaatst. Verder heeft het zeer waarschijnlijk nieuwe banden gekregen wat vergeleken met de oude zien deze er weer tip top uit.
Natuurlijk waren ook hier weer de gouden kroontjes met de cijfers '15' te vinden. Deze zijn diverse malen geplaats bovenop iedere wagon en locomotief. Uit de kroontjes steekt een soort kaars waaraan de bovenkant een blauwe kunststof nepvlag is bevestigd. Aan de buiten kant van iedere wagon was aan beide zijden ook weer het getal '15' te vinden. Ditmaal in de versie van een groot ovaal blauw bord vol met glitters en met een gouden rand. In het midden van het bord staan in groot formaat de cijfers '15'.

Tijdens Mickey's Magische Jaar werd om de locomotief heen van hardplastic een groot aantal lintjes bevestigd. Dit natuurlijk ook weer om het nog wat feestelijker te maken! Detail: De lantarenpalen in Main Street USA zouden eigenlijk gedurende het Mickey's Magische Jaar allemaal in dezelfde stijl verschijnen zoals de linten! Dus witte palen met een silhouet van Mickey (3 bolletjes) en de doorzichtige kleurijke slingers. Echter is dit op het laatste moment niet doorgegaan en zijn deze palen niet geplaatst.

In 2010 zal deze trein weer terugkomen in weer een nieuwe versie met weer andere Disney helden om te ontmoeten! Eerst zou de trein Disney's New Generation Express gaan heten maar dit is toch veranderd.

De muziek is afkomstig van Disney's Party Express uit Tokio Disneyland. Hier is soort gelijkwaardige "parade" (geweest) maar met natuurlijk niet met een dergelijke trein zoals dat hier in Disneyland Resort Parijs gebeurd. De muziek is zeer vrolijk en het is echt moeilijk om hem daarna nog uit je hoofd te krijgen. Velen zullen ook het dansje dan bij de muziek hoort, die gaande de tocht naar het kasteel en na de stop weer terug het park uit, onthouden en nadoen.

Mijn Disney Magic TIP 1: Je hoeft niet tijdig te wachten om de Disney's Characters Express, die we toch een klein beetje als een kleine parade kunnen zien, te kunnen bekijken. Als je 5 minuten voor aanvang een plekje zoekt langs de weg of vlak voor het kasteel ben je vroeg zat.

Mijn Disney Magic TIP 2: De Disney's Characters Express stopt direct voor het kasteel van Doornroosje. De figuren verspreiden zich vervolgens over de 4 haltes verdeelt over Central Plaza en komen na een minuut of 5 a 10 weer terug naar het kasteel om weer in het treintje te stappen.

Mijn Disney Magic TIP 3: De Disney's Characters Express rijd ook weer terug over dezelfde route zoals deze ook het park is binnen gekomen. Mocht je in Main Street USA staan kun je dus de keuze maken om gewoon een minuut of 5 a 10 te wachten om vervolgens het treintje met alle figuren (weer) te zien.

Mijn Disney Magic TIP 4: De "parade" duurt vanaf de binnenkomt in het park tot het verlaten van het park ongeveer 15 minuten. Zorg voor voldoende filmbandjes, filmrolletjes, digitale opslag materiaal enz. zodat alle mooie en magische momenten kunnen worden vastgelegd voor thuis.

Mijn Disney Magic TIP 5: Batterijen op? Camera vol of weg? In de Town Square Photography aan het eind van Main Street USA kun je diverse apparatuur, filmrolletjes of film voor je videocamera vinden. Dus geen paniek er is altijd een oplossing aanwezig!


Bekijk video van Disney's Characters Express 2007 Bekijk onze Disney's Characters Express 2007 video »

Bekijk video van Disney's Characters Express 2008 Christmas Version Bekijk onze Disney's Characters Express 2008 Christmas version video »

Bekijk video van Minnie's Party Train 2009 Bekijk onze Minnie's Party Train 2009 video »

Bekijk video van Disney's All Star Express 2010 Bekijk onze Disney's All Star Express 2010 video »

Bekijk video van Disney's Dance Express (Arrival Parade) 2011 Bekijk onze Disney's Dance Express (Arrival Parade) 2011 video »

Bekijk video van Disney's 20th Anniversary Celebration Train 2012 Bekijk onze Disney's 20th Anniversary Celebration Train 2012 video »Voor het 15 jarig bestaan van Disneyland Resort Parijs dragen alle Disney figuren een grote gouden medaille met daarop Lumiere die de grote letters '15' draagt op zijn armen/kaarsen. Het dragen van deze medaille geld in het algemeen en ook voor alle figuren in de Disney's Character Express.

Op iedere wagon zit (net zoals in de Disney's Once Upon a Dream Parade) en rode noodstop.

Iedere plek langs de route geeft een perfect zicht op de parade. Er is dus geen specifieke plek waar er beter of slechter zicht is op de Disney's All Stars Express. Onthoud wel dat deze dus niet over de gehele parade route rijd.

De Disney All Stars Express is dagelijks een aantal keer te zien. De route loopt vanaf de deuren bij Town Square bij de ingang van Disneyland Park tot Central Plaza waar het stopt recht voor het kasteel. Het zal vervolgens verder Central Plaza afrijden en dezelfde route als de heenweg weer terug nemen.

De parade is dagelijks op een paar tijdstippen te vinden in het park. Deze verschillen echter regelmatig dus kijk bij aankomst in Disneyland Park in de uitgebreide park plattegrond.

De tijden van de parade zijn dus ook helaas niet na te lezen op de Disneyland® Resort Parijs website.

Zie ook het onderdeel "Magic Tips!".

   ©www.DLRP-Magic.com
   Sommige items ©Disney