Adventureland

      Adventureland


Attracties:
- Le Passage Enchante d'Aladdin
- Indiana Jones and the Temple of Peril
- Pirates of the Caribbean
- Adventure Isle
- Captain Hook's Pirate Ship
- La Cabane des Robinson
- Pirates' Beach

Restaurants:
- Blue Lagoon Restaurant
- Colonal Hathi's Pizza Outpost
- Restaurant Hakuna Matata
- Cafe de la Brousse
- Captain Hook`s Galley
- Coolpost

Overige handige informatie:
- Disneyland Hotel informatie
- Onze Disneyland foto gallery
- Disneyland Aanbiedingen!


Le Passage Enchante d`Aladdin


Ingang van Indiana Jones and the Temple of Peril


Indiana Jones and the Temple of Peril: Het verlaten kamp van de ondekkingsreizigers

De vlag van Pirates of the Caribbean op de achtergrond

Begin van de wachtrij van Pirates of the CaribbeanBegin van de wachtrij van Pirates of the Caribbean

Adventure Isle: Skull Rock

Adventure Isle: Uitzicht op Spyglass Hill met de touwbrug


Captain Hook`s Pirate Ship

Le Cabane des Robinson

Adventure Isle: Plattegrond

Colonal Hathi`s Pizza Outpost

Restaurant Hakuna Matata

Foto vlak naast Cafe de la Brousse

Coolpost

Foto Adventurland
 

Adventureland: tekst

Imagine This... "Er was eens..."

Adventureland - Disneyland Park

Ga als ontdekkingsreiziger op avontuur in een opwindende wereld vol Adventure & spanning.

Vaar dit land binnen en betreed als eerste deze jungle. Maar je bent niet de enigste... Kapitein haak en zijn bemanning is hier ook al aangestrand. Zie ook het huis hoog in de boom van de familie Robinson die ook hier is aangespoelt en geheel uit de wrakstukken van hun schip is opgebouwd. En maar je klaar voor Pirates of the Caribbean. Een legendarische Disney attractie waarin technische hoogstandje voorop staan. Natuurlijk mogen de waaghalsen Indiana Jones and the Temple of Peril niet missen. De achtbaan die sinds december 2004 weer vooruit rijd. Vind jij de geheimen van deze Tempel en kun jij de goden van de tempel te vriend houden denk je?...

Natuurlijk mag Aladdin niet ontbreken in dit avontuur en breng een bezoekje aan "Le Passage Enchante d`Aladdin", de miniatuurversie van de film.

Ben jij klaar om het avontuur van Adventureland op te zoeken om te ontdekken hoe het is om op een onbewoond eiland te leven & heb je altijd al willen kijken of jij het van Kapitein Haak kon winnen? Treed dan nu dit land binnen.

Yo Ho, Yo Ho, A Pirate`s Life For Me! Schipper Ahoy!


Attracties: tekst


Le Passage Enchante d'Aladdin


Geschikt voor kinderen met de leeftijd 4+.

Kijk hier hoe de betoverende stad Agrabah tot leven komt in miniatuurscenes uit Disney`s Aladdin.

Het verhaal van Aladdin wordt in een aantal scenes uitgebeeld. De bezoekers gaan al lopend door dit gebouw in Agrabah heen. Het verhaal wordt uitgebeeld achter glas met enige - het zij kleine - animatronics, poppen en licht effecten. Dat laatste is op de foto links te zien. De ervaring wordt versterkt met de zeer bekende muziek uit de film en enkele geluidseffecten.
Aantal voorbeelden wat je zoals tegenkomt is de bekende scene dat Prince Ali op zijn olifant ala Abu het paleis van de sultan betreed. Ook komt Jaffar voor in de duisterende scene waar hij is getransformeerd tot de grote slang. Natuurlijk mag het slotstuk de Geest, met Aladdin & Jasmin op het vliegend tapijt, niet ontbreken in de Happy End.

Bekijk onze video van Le Passage Enchante d'AladdinBekijk hier onze Le Passage Enchante d'Aladdin video!

Indiana Jones and the Temple of Peril


Geschikt voor kinderen met de leeftijd 8+ Minimale lenge: 1.40m FASTPASS is hier beschikbaar.

Jaren geleden is een team van archeologen op verkenning gegaan naar de ruines van de Temple of Peril en zij hebben de geheimen van deze tempel ontdekt. Maar het team heeft de buitenwereld nog steeds niet kunnen bereiken om hun bevindingen door tegeven.

Het is nu aan jouw om nu de tempel te betreden om te kijken wat er met deze onderzoekers is gebeurd. Als je aankomt zie je hun gestrande jeep klaar staan en het kamp dat ze hebben opgezet. Maar van de ondekkers geen spoor. Hoe dichter je de ingang van de tempel bereikt, des te meer kijg je het idee dat alles niet is zoals het moet zijn. Bereid je voor op de rit van je leven van 1.45 minuten, als de goden van de tempel tot leven komen. Ze zijn woedend door de ondekkingsreizigers en nu jij er bent, laten ze je alle hoeken van de tempel laat zien in een opholgeslagen mijn karretje.

Deze achtbaan rit beschikt over 1 360graden loop.

De attractie ging in zijn begin jaren vooruit en is ontworpen in afwachting van de Space Mountain die in 1995 zijn opwachting deed. The Temple of Peril opende in 1993. Het werd een van de populairste attracties in het park. Maar de wachttijden waren zo lang (tot wel 2 uur) dat er een aanpassing nodig was. Dus taak 1 was de karretjes zo te ontwerpen dat er meer mensen in konden, namelijk 6 i.p.v. 4, en tegelijkertijd werden ze lichter gemaakt waardoor de rit efficienter werd. Dit was een nachtmerrie voor de ontwerpers. Hoe moesten ze meer mensen in de karretjes krijgen terwijl het gewicht van de karretjes al op hun maximale belasting van de baan zaten. Alle decoratie aan de karren werden er afgehaald en de stoelen werden rechter tegen elkaar gezet. Toen gingen ze kijken hoe de attractie er in "achterstevoren" uit zouden zien. Een succes! maar de Laterale G-krachten werden te hoog. Hierdoor moest de baan in veel bochten worden "gebanked" (of te wel schuiner worden gezet) om er voor te zorgen dat de lichamen niet te ver zijwaards uit de karretjes worden gedrukt.

De omgeving van de attractie moest dus ook worden aangepakt want je kijkt nu overal tegen de achterkant van de rit aan omdat je dus achterste voren zit. Dit maakte de rit nog spannender want je ziet de looping niet meer aankomen. Sinds 25 maart 2000 reden de treinen achteruit.

Tot begin december 2004 ging de rit achteruit en sinds dien rijd hij weer gewoon vooruit.

Ondanks dat er meer mensen in de attractie kunnen, werd de attractie nog populairder waardoor je in het hoogseizoen soms 60 minuten in de rij staat, maar in het algemeen is de wachttijd tussen de 5 en 25 minuten en soms 45 minuten. Ondanks het Fastpass systeem dat werd ingevoerd tijdens de herconstructie van de achtbaan toen hij achteruit ging rijden blijft het in het hoogseizoen druk bij de attractie al hoewel dit stukke minder is als vroeger.

Bekijk onze video van Indiana Jones and the Temple of PerilBekijk hier beelden van Indiana Jones and the Temple of Peril!


Pirates of the Caribbean


Geschikt voor kinderen met de leeftijd 4+.

Reis terug in de tijd en beleef een levensechte aanval op een Spaans fort.

De vlag van Pirates of the Caribbean is al van ver te zien. Als je het grote fort binnentreed zul je de hoge zeeen en de vreemde gedaantes van de piraten tegenkomen. Als je in de wachtrij plaatsneemt wordt alles steeds rustiger. Je loopt door een fantastische wachtrij richting je bootje. Als je plaatsneemt in je boot begint je grote reis naar het onbekende.

Nadat je langs het Blue Lagoon restaurant bent gevaren, ga je de grote zee golf op en je vaart het dorp binnen waar de piraten bezig zijn om de macht over te nemen. Maar de inwoners geven zich niet zo snel gewonnen natuurlijk. Er wordt gevochten en je komt tussen het vuurgevecht te zitten.

De majoor is in het water gegooit en de vrouwen worden er als vee verkocht. De piraten zijn absoluut niet van plan van zicht te laten winnen en laten zien wie het sterkst zijn.

Je maakt een mooie plons in het diepe (er is kans dat je een klein beetje nat wordt) en je komt in de kelders van het dorp terecht. Hier zul je gaan ontdekken wat de piraten hebben uitgespookt met de vele dorpsbewoners.
Je vindt een aantal van de schatten en maakt een kleine drop in het water voor de actie foto.

Dan is je avontuur alweer voorbij.

Deze attractie is een hit in alle Disney parken en de technische hoogstandjes worden in de Amerikaanse parken waar de attractie begonnen is, continue bijgewerkt. De Kapitein wordt telkgens vernieuwd als er weer een nieuwe techniek is waardoor hij er nog enger en levensechter uitzien en zijn bewegingen nog soepelen en levensechter gemaakt worden.

Een rit aan deze attractie mag absoluut niet ontbreken aan je bezoek een Disneyland en al helemaal niet als je Adventureland betreed. Een aanrader voor jong en oud!

Iedere keer vallen je weer nieuwe details en bewegingen van de animatronics op. Een attractie die zijn kracht absoluut niet zal kwijtraken.

Het idee is door Walt Disney ontstaan. Deze attractie en die van vele animatronics die in de Amerikaanse parken te vinden zijn, moesten de 3D entertainment gaan worden. De allereerste werden A1 figuren genoemd. In 1989 werd een nieuwe techniek uitgevonden door Disney. De nieuwe robots werden A100 figuren genoemd. De figuren worden aangesloten op personen. Gaat de persoon snel met zijn armen zwaaien dan doet de animatronic dat ook.

Dit programmeren kost maanden werk. Een beweging van 15 seconden programmeren en er zo soepel mogelijk uit laten zien kan een volle week in beslag nemen.

De nieuwste Animatronics werken dankzij hydrolische pompen, buizen, bedrading, & computers.

Pirates of the Caribbean was de allerlaatste attractie die Walt Disney heeft bedacht voor zijn dood. De eerste Pirats of the Caribbean is geopend in 1958 in Disneyland Californie. Het had een "Walk True" attractie moeten worden waar je wassen beelden kon zien van piraten. Maar toen hij dit wilde uitwerken moest hij hiermee wachten want er werd hem gevraagd of hij atracties voor de "Worlds Fair" wilde ontwerpen en hij met zijn Imagineers naar New York ging.

Het goede nieuws is dat doordat ze de nieuwe attracties aan het maken waren in New York, dat ze een nieuw rit systeem ontworpen hadden. Waardoor de "Walk True" een "Drive True" attractie kond worden. Het was het bootjes systeem waarin 18 personen per boot mee kunnen en die wordt aangedreven door een kracht onder de boot.

Het was gelijk de meest geavanceerde attractie en de langste "Dark Ride" attractie die ooit gemaakt was. Zoals alle versies bestaat hij uit 2 drops in het water. Hier werden ook de Animatronics ontdekt en zo was het spectakel compleet. Zo werd het de grootste attractie die ooit door ze ontdekt eb bedacht was.

Het is een attractie met het beste verhaal, de attractie met de meeste en beste "Live Animatronics", is een vervoersattractie waardoor iedereen alles goed kan zien maar het bootje vaart door zodat je weer niet te veel ziet, is een water attractie (Log Flume) en heeft ook nog eens 2 goede drops in het water. Een absoluut succes en vooral een hoogstandje voor die tijd!

Natuurlijk kan deze geweldige attractie niet in Disneyland Parijs ontbreken. En omdat er in de jaren voor de opening van deze attractie in Parijs de techniek niet heeft stilgestaan, is deze versie qua techniek inmiddels net zo goed te noemen als het origineel in Californie omdat ze hier het in 1 keer goed konden doen en inmiddels ervaring met de technieken en Animatronics hadden.

De techniek van een aantal animatronic in de al bijna 50 jarige attractie versie van Californie is door de jaren heen aangepast en word soms nog steeds aangepast.


Zie ook de pagina om de attractie op film te zien.

Bekijk onze video van Pirates of the CaribbeanBekijk hier onze Pirates of the Caribbean video!

Adventure Isle


Aangeraden voor kinderen met de leeftijd 4+.

Dwaal rond in een wirwar van lagunes, nisses, grotten, touwbruggen en geheime schuilplaatsen.- Skull Rock:

Deze grot in een vorm van een schedel, daagt je uit om een bezoekje te brengen aan de grot en de geheime openingen, watervallen & ruimtes te vinden en te doordringen.- Spyglass Hill:

Beklim deze winderige trappen naar de top van deze geheime en verborgen oase en kijk uit over de Myria, de rivier en het eiland voordat je de spannende & verradelijke touwbrug betreed.- Ben Gunn`s Cave:

Onderzoek de dolhof aan gangen onder de "La Cabine des Robinsons", het huis van de familie Robinson. Het is hier zeer smal en klein, zorg dat je niet verwaald in de donkere en duistere gangen.


Vergeet niet alle kleine gangentjes en wegen te doorgronden, belopen en te beklimmen want er zitten hele mooie stukken natuur tussen en vooral als de zon schijnt is dit een geweldig gezicht. Helaas was die niet echt aanwezig op de momenten dat de foto`s en films werden gemaakt.

Overal in dit gebied zitten hele mooie sluip wegen, bomen, planten en bloemen. Ga over de diverse touwbruggen heen en zie het park van een andere kant.

Mijn Disney Magic TIP: Kijk of jij de geheime hout wrak stukken kunt vinden. Ze staan ergens op een zijweg in de wirwar van wegen zoals ze links op de foto zijn te zien. Deze kun jij aan 1 kant zelf opbeuren en dan kun jij de sterke man of vrouw zijn die de "zeer zware houten wrakstukken" op beurd.

Bekijk onze video van Adventure IsleBekijk hier beelden van Adventure Isle!Captain Hook's Pirate Ship


Aangeraden voor kinderen met de leeftijd 4+.

Ontdek het bekende schip van Kapitein Haak en geniet van het uitzicht, maar kijk uit want de Jolly Roger`s vliegen door de masten en Kapitein Haak is en blijft onvoorspelbaar...

Ook hier heb je een geweldig zicht over Adventureland en richting Pirates of the Caribbean.

Het schip heeft in het voorjaar van 2005 weer eens een opknapbeurdgehad en kan er weer een aantal jaren tegenaan.

Zie ook de pagina om de attractie op film te zien.

La Cabane des Robinson


Aangeraden voor kinderen met de leeftijd 4+.

Dit is geen gewoon huis. Hoog in een enorme boom ligt dit facinerende huis dat helemaal is gebouwd van wrakstukken van het schip van de familie Robinson. Klim in de hoge overweligende boom en ontdek hoe het zou zijn geweest om te leven op een onbewoond eiland.

Verder heb je hier een geweldigende uitkijk door de takken van de boom heen over Aventureland.

Bekijk onze video van La Cabane des RobinsonBekijk hier beelden van La Cabane des Robinson!
Bekijk onze video van La Cabane des RobinsonBekijk hier meer beelden van La Cabane des Robinson!Pirates' Beach


geschikt voor kinderen met de leeftijd 4+.

In het hart van Adventureland langs het water met in je ooghoeken het schip van Kapitein Haak vind je Pirates` Beach.

Dit is een buiten speelplaats voor kinderen en hier kun je een echte piraat of Kapitain Haak zijn.

Maximale lengte 1.40m.
Dus niet geschikt voor de grote mensen die graag weer klein willen zijn :)


Restaurants: tekst


Blue Lagoon RestaurantEen keuze aan Caraibische vis- en schaaldierspecialiteiten.

Dit in een geweldig mooie en romantische omgeving met uitzicht op de Pirates of the Carabbean. Smile and wave!Colonal Hathi's Pizza OutpostAllerlei soorten pizza`s, past`s en salades.

Dit hele mooie maar "verlaten" ontdekkersreizigers gebouw is overgenomen door de beesten van de Jungle. Omgeven met muziek uit The Jungle Book en papagaaien die tegen de palen van het restaurant zijn opgegroeid.Restaurant Hakuna Matata"The Lion King" restaurant met kip en rijst.

Even bijkomen van de savanne en natuurlijk "No worries" of te wel geen zorgen! Dat in een echt Lion King Restaurant.Cafe de la BrousseEen keuze aan drankjes en snacks.

Jij als ondekkingsreiziger wordt hier welkom geheten door de Afrikaanse bewoners.Captain Hook's GalleyEen keuze aan drankjes en snacks.

De bemanning van het schip hebben een eigen business opgezet terwijl Kapitein Haak op zoek is naar Peter Pan.CoolpostDrankjes en hotdogs.

Een post dat is opgezet om snel de hevige dorst van de avonturiers te lessen. Daarbij heeft het ook hotdogs voor mensen met de lichte trek in iets lekkers.

Winkeltjes: tekst


Disney Figuren in AdventurelandDe plek om in Adventureland Disney figuren te vinden is voor en in Colonal Hathi`s Pizza Outpost op diverse tijdstippen.
Kapitein Haak`s schip & Skull Rock              Ingang Adventureland   ©www.DLRP-Magic.com
   Sommige items ©Disney