Frontierland

        Frontierland


Attracties:
- Disneyland Railroad: Frontierland Station
- Legends of the Wild West
- Big Thunder Mountain
- Phantom Manor
- Thunder Mesa Riverboat Landing
- Rustler Roundup Shootin' Gallery
- Pocahontas Indian Village
- Critter Corral
- The Chaparral Theater (shows)
- Toekomst

Restaurants:
- Silver Spur Steakhouse
- The Lucky Nugget Saloon
- Last Chance Cafe
- Fuente del Oro Restaurante
- Cowboy Cookout Barbecue

Disney Figuren:
- Disney figuren Frontierland


Frontierland met The Lucky Nugget Saloon op de achtergrond.


Disneyland Railroad: Frontierland Station.

Frontierland: Big Thunder Mountain.

The Legends of the Wild West ingang / uitgang.

Ingang van de Big Thunder Moutain.

Big Thunder Mountain.

Phantom Manor op de heuvel {Attractie Duur: 10 minuten}

Ingang Phantom Manor.

Thunder Mesa Riverboat Landing. {Attractie Duur: 20 minuten}

Rustler Roundup Shooting` Gallery

Pocahontas Indian Village

Foto naast Critter Corral met de windmolen en hanen op de achtergrond. Links is de ingang van het Chaparral Theater.

The Tarzan Encounter

Silver Spur Steakhouse

The Lucky Nugget Saloon.

Frontierland: De oude Blacksmith.

Fuente del Oro Restaurante.

Cowboy Cookout Barbecue.

Splash Mountain Schets.

Splash Mountain Schets ingetekend in plattegrond.


 

Frontierland: tekst

Imagine This...

Frontierland - Disneyland Park

Welkom in Thunder Mesa! Beleef de legendes van het oude Wilde Westen en de goudkoorts.

Zet de paard & wagen maar vast klaar want wij gaan richting het Westen. Tijd om het Westen van Amerika te ontdekken en je te laten aansteken door de goudkoorts. "Howdy folks!" Op naar Thunder Mesa in Frontierland, het Amerikaanse Wilde Westen!

De hoge heuvels komen al in zicht. Dat is gebied waar het goud te vinden is.

Hoe zullen ze je verwelkomen in dit land? Ze zien aan je dat je een graantje wil meepikken van het goud dat in de bergen en rivieren te vinden is. Gedraag je als een echte heer en gast en je zult het hier in het Wilde Westen wel overleven. Waarschijnlijk houdt je er dan zelfs goede vrienden op na in dit dorp!

Je bent valkbij maar... hier zul je met de boot moeten (als hij vaart tenminste), je kan kiezen uit de stoomboot Mark Twain of de radarboot Molly Brown. Als je vervolgens het vaste land weer hebt bereikt kun je de mijnen gaan betreden in de opholgeslagen minetrain Big Thunder Mountain. Drops in de duistere diepte van de berg waar het echte goud en geld is te vinden maar je moet er wel een wilde rit voorover hebben. Links, rechts, omhoog en weer omlaag met een splash in het water. "Hold onto your cowboy hats, couse this is the wildest ride in the wilderness!".

Eindelijk aangekomen in de eindbestemming Thunder Mesa, moet je je schiet vaardigheden laten zien in de Rustler Roundup Shootin Gallert. Laat zien dat jij als niet Westerling ook goed kunt schieten en dat je niet met je laat spotten (mocht het er op aan komen...)

Gaan de zaken goed? dan kun je gaan eten in The Lucky Nugget Saloon, alleen voor de succesvolle mensen. Gaan de zaken wat minder dan moet je het doen met een bezoekje aan het arme gedeelte van het dorp en gaan eten bij de Cowboy Cookout Barbecue. Vergeet hier niet je eigen stoel mee te brengen de eerste keer... als je weg gaat heisen ze hem aan het plafon en als je terug komt heb je weer je eigen stoel ter beschikking. Eens kijken hoeveel ribben jij kunt eten...

Maar er zijn al wat doden gevallen hier in Thunder Mesa. In Phantom Manor zijn 999 geesten te vinden van de al vergane mensen van dit dorp. Maar er is altijd plaats voor nog een extra persoon... misschien JIJ?

Beleef het plezier van het Wilde Westen en de goudkoorts van de Thunder Mesa inwoners in dit Frontierland! Where the legends live!


Attracties: tekst


Disneyland Railroad: Frontierland Station


Geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Maak een rit rond alle thema landen van Disneyland in een "moderne" stoomtrein met aan 1 kant glazen ramen. Stopt in Main Street USA, Frontierland, Fantasyland & Discoveryland en laat je het park vanuit een andere hoek zien. Een volledig rondje langs alle thema landen inclusief de stops duurt tussen de 20 & 25 minuten (waarvan 15 minuten rijdend).

Reistijden:
Van Frontierland naar Fantasyland duurt minuten 4 minuten.
van Fantasyland naar Discoveryland duur 3 minuten.
Van Discoveryland naar Main Street Station duurt 4 minuten.
Van Main Street Station naar Frontierland duurt 4 minuten.

Let op: Meestal kun je tot het middag uur alleen maar instappen en uitstappen in Main Street USA! en daar een volledig rondje om het park maken en niet uitstappen of instappen in de eerder genoemde thema landen. Dit kan wel na het middag uur. (Vanaf +/- 12.30).

Het is geen goede attractie om de andere attracties vast te bekijken. De meeste tijd rijd de trein achter de "heuvels" van het park en zie je alleen maar natuur en soms rij je in een onverdekt gedeelte waarvan in 1 een diorama van het wilde westen is te zien. Je zult maar een korte blik van de attracties in de aanwezige thema landen mee krijgen. Maar al met al wel een mooie rit die langs alle landen rijd.

Bekijk onze video van de Disneyland Railroad onrideBekijk hier onze Disneyland Railroad onride video!
Legends of the Wild West


Geschikt voor kinderen met de leeftijd 4+.

Als je richting de ingang van Frontierland loopt komt je een groot Wild West fort tegemoet. Dit is het begin van Thunder Mesa. Hier kijkt de bewaking over de grote vlaktes om de veiligheid van Thunder Mesa te kunnen garanderen en de vijanden snel te zien om maatregelen te kunnen treffen.

In dit fort zijn diverse interesante Wild West scenes uitgebeeld met beelden gemaakt uit was. Het geheel wordt compleet gemaakt door allerlei "props" (attributen). Een aantal daarvan komen uit het Weste van Amerika en een aantal nagemaakte attributen.

Je kunt zelf dit fort beklimmen en van alle kanten bekijken.

Altijd al een goede cowboy willen zijn? dan is dit je kans hier... "Truble Ahead!".

Bekijk onze video van Legends of the Wild WestBekijk hier onze Legends of the Wild West video!

Big Thunder Mountain


Geschikt voor kinderen met de leeftijd 4+ Minimale lenge: 1.02m FASTPASS is hier beschikbaar.

Duik, draai en keer met adembenemende snelheid in een op hol geslagen mijntrein!

Heel lang geleden leefden de Indiaanse bewoners aan de overkant van de rivier van Big Thunder Mountain. Zij hebben een vloek op de mijnen uitgesproken en op de mijntrein die er door heen reed. Hierdoor was hij niet meer onder controlle te houden.

Klim nu zelf aanboord op 1 van de oude roestige mijntreinen van Thunder Mesa Mining Co. en maak een geweldige rit door de gehele mijnen en het donkele gangen stelsel. Je zult ze zien zoals je ze nog nooit gezien hebt. Je gaat door dallen, door het water en over de toppen van de bergen.

Je zult het hele mijnwerkers eiland te zien krijgen zoals je ze alleen kan zien aan boord van deze mijntrein. Je gaat 3x een takelhelling op en af en dan heb je een geweldig uitzicht op de mijnen vol goud en de ezels die een aantal mijnwerkers voor de ingang van de bergen hebben laten staan. Tot slot voordat je weer veilig het station binnen komt rijden, moet je eerst weer met een gigantische snelheid onder de donkere bergen door naar het station langs de waterkant.

Absoluut een doldwaas avontuur voor jong en oud die je niet snel zal vergeten. Een van de populairste attracties van Disneyland Parijs. Absoluut de bekendste, oudste en inmiddels classiekste attractie van de diverse Disneyland pretparken over de wereld. Overal is het een hit.


Bekijk onze video van Big Thunder MountainBekijk hier onze Big Thunder Mountain onride video!

Phantom Manor


Geschikt voor kinderen met de leeftijd 8+.

Treed binnen in dit onheilspellende huis en probeer het raadsel van de spookbruid te ontrafelen.

Een raadsel dat ik nog nooit heb kunnen oplossen... De meeste bezoekers hebben niet eens door dat er echt een verhaal in deze attractie zit.

Ben jij dapper genoeg om het aanbod van de Phantom aan te nemen en binnen te stappen in deze gigantische Mansion voor een rondleiding die je nooit zal vergeten?

Betreed het gebouw, en zie de hele kamer uit elkaar groeien... maar gebeurd dit echt of is het je fantasie? Dan kom je in de hal binnen van dit gebouw en zul je plaats nemen in je "doombuggy". Wat is dit huis toch ineens inmens groot! Kom jij achter de geheimen? en zul jij ontdekken hoe dit ooit zo mooie rustige huis is veranderd in dit huis vol met 999 geesten...

De legende van Thunder Mesa gaat dat een hele mooie jonge vrouw die in dit huis woonde op de heuvel met haar vader. De jonge vrouw, Melanie Ravenswood, zou gaan trouwen met een man die haar mee zou nemen ver weg van Thunder Mesa en dat maakte haar vader woedend.
Op de dag van de bruiloft verscheen haar toekomstige jonge man niet. Sinds dien doorzoekt ze alle kamers en gangen van het huis, wachtend op de komst van haar toekomstige man. Wat is er nu met hem gebeurd? Niemand weet het. Misschien is de jonge man wel opgehangen gevonden in de foyer en is de galmende geest van haar vader in het gebouw net genoeg om het verhaal compleet te gaan maken....

Mijn Disney Magic TIP: Bekijk ook eens de spookachtige tuin waarin je binnenkomt voordat je het grote huis gaat betreden.


Zie ook de pagina om de attractie op film te zien.Thunder Mesa Riverboat Landing


Geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Een tocht over de rievieren van het Wilde Westen aan boord van een authentieke radarboot Molly Brown (Helaas in mei 2005 beschadigd door de brand van een motorexplosie van de boot).

Deze elegante boottocht zorgt voor een rustige start op de Mark Twain of de Molly Brown boten die over de rivieren rond de Big Thunder Mountain varen. Dit geeft je een mooi uitzicht over het Wilde Westen, enkele grotten en de gijzers vlak voor je langs Phantom Manor vaart en weer terug komt bij het instap platform.

Je kunt het beste bovenop het schip gaan staan maar als het regent kun je ook de onderste verdiepingen uitproberen en de atmosfeer van de oude tijd meemaken.

Bekijk onze video van Thunder Mesa Riverboat LandingBekijk hier onze Thunder Mesa Riverboat Landing video!
Rustler Roundup Shootin' Gallery


Extra Kosten.

Nu wordt het tijd dat je je schietkunsten gaat bewijzen in Thunder Mesa. Zorg dat je wat vrienden bij je hebt en laat zien hoe goed jij het hier vanaf brengt. Laat iedereen zien dat jij als niet cowboy het ook goed kan redden in je eentje hier in het Wilde Westen. Mocht het er ooit van komen dat je het nodig hebt natuurlijk...

Pocahontas Indian Village


Geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

In dit kleine Indianen kamp kunnen kinderen veel plezier hebben op de klimrekken, glijbanen en andere speelapparaten in een thema van Disney`s Pocahontas.

Speeltoestellen alleen geschikt voor kinderen. Ouders die zicht kind voelen mogen dus alleen toekijken...
Critter Corral


Geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Tot 2014 was een boerderij uit het einde van de 19e eeuw. Op de boerderij waren diverse kippen, hanen, geiten, pony`s en westerse beesten te vinden. Op een aantal dagen in het seizoen kon je er ook ponyrijden.

Tegenwoordig wordt dit dorp voor diverse meet 'n' greets gebruikt. Met kerst is de kerstman er te vinden. Ook wordt de decoratie eens in de zoveel tijd aangepast voor andere doeleinden zoals in 2014 en 2015 voor de Anna & Elsa Frozen dorp.


The Chaparral Theater: Live shows


Spectaculaire Live Show (gestopt)

Sinds de opening van het Disneyland Park hebben diverse shows in The Chaparral Theater gespeeld. In het begin toen het nog een openlucht podium was speelde hier onder andere Pocahontas. Later heeft hier jaren lang The Tarzan Encounter gespeeld. Tijdens het kerstseizoen was hier jaren lang Mickey's Winter Wonderland te vinden. Na een paar stille jaren zonder shows kwam in 2014 weer leven in dit gebouw met de komst van de Frozen Sing Along. Kijk op de plattegrond van het park voor actuele shows en showtijden.

The Tarzan Encounter: Jaren speelde deze show al maar niet elke seizoen. De premiere was op 1 april 2000. 18 personen treden op in deze voorstelling van 24 minuten. Diverse bekende nummers uit de Tarzan film uit 1999 van Phill Collins kwamen voorbij. Het is een acrobaten voorstelling, er wordt in touwen geklimt, geslingert, gesprongen, en natuurlijk mag Terk de aap ook niet ontbreken.


Bekijk onze video van the Tarzan Encounter (24 min)Bekijk hier onze Tarzan Encounter show video!


Restaurants: tekst


Silver Spur SteakhouseWestern Steakhouse met heerlijke steaks, ribs & grillgerechten.

Zie hier hoe de shefs een heerlijke rib klaarmaakt recht voor je eigen ogen. Dit donkere steakhoude zit vol met mooie details.The Lucky Nugget SaloonUitgebreide buffetlunch met internationale specialiteiten.

The legendarische Diamond Lil heeft goud gevonden in de Big Thunder Mountain mijnen. Vanaf dat moment werd haar fortuin zo groot dat ze deze mooie Saloon heeft opgezet met een heuze Reveu voorstelling en autentieke decoraties. The "Lucky Nugget" waarmee het allemaal begon is nog steeds te vinden in het restaurant. Het serveert een buffet van heerlijke Westerse cuisine.

Last Chance CafeEenvoudig Western-menu.

Jaja, je laatste kans op iets lekkers. Eet nu vast je lichte maaltijd en wat te drinken, mocht je vast komen te zitten tussen de andere spoken en geesten van Phantom Manor.
Fuente del Oro RestauranteEen Mexicaanse Cantina met "South of the Border" specialiteiten.

Een zeer mooi Mexicaans ogent restaurant, zeer mooi gebouw, met een mooi terras waar ook nog vogels rond vliegen en waar de vrolijke Mexicaanse muziek te horen is.Cowboy Cookout BarbecueAmerikaanse cowboymenu met sparibs, hamburgers en geroosterde kip.

Dit grote houten gebouw beschikt soms over live muziek. Westerser als dit kant het niet.
Winkeltjes: tekst


Disney Figuren in FrontierlandBij de Cowboy Cookout Barbecue zijn regelmatig Goofy & Pluto te vinden.

Winkeltjes: tekst


Geruchten: Splash MountainJarenlang wordt er door fans al gevraagd om Splash Mountain maar de werkelijkheid is nog zover weg.

De geruchten gaan al sinds 2004 dat Splash Mountain richting Disneyland Resort Parijs zou komen. Eind 2005 werden de geruchten groter en in januari 2006 waren zelfs de eerste "slordige schetsen" te vinden. Volgens de tekeningen wordt de attractie geplaatst in het gebied waar nu het treinstation van Frontierland staat. Het station zal op de plek komen van de kinderboederij en de boederij zal waarschijnlijk verkleinen of verdwijnen.

De attractie zal ook een stuk "buiten de park grens", zoals dat genoemd wordt, geplaatst worden (net zoals bij It`s a Small World en Phantom Manor). Helaas is de attractie er nog steeds niet.

De originele Splash Mountain is geopend op 17 juli 1989 ter gelegenheid van de 34e verjaardag van Disneyland Anaheim. In 1992 zijn de Splash Mountains in Orlando en Tokyo geopend.

Zie ook de Nieuws & Geruchten pagina.


We wachten af met smart!

   ©www.DLRP-Magic.com
   Sommige items ©Disney