Disneyland FASTPASS

           Fastpass
         Disneyland


De Mogelijkheden:
- Je FASTPASS Reserveren / Verkrijgen
- FASTPASS attracties Disneyland Park
- FASTPASS attracties Walt Disney Studios
  Park

- Hoe werkt het FASTPASS Systeem
  precies

- Magic Tips!
- Veel Gestelde Vragen

Ga op reis naar Parijs:
- Disney Hotel overnachtingen
- Disney's geselecteerde Hotels

- Book een overnachting via Booking.com.


Big Thunder Mountain met FASTPASS Systeem

Space Mountain: Mission 2 met FASTPASS Systeem

Flying Carpets over Agrabah met FASTPASS Systeem (alleen op drukke dagen!)

Hoe werkt het FASTPASS Systeem nu precies?

De FASTPASS automaten (bij Buzz Lightyear Astroblaster)

Buzz Lightyear Astroblast met FASTPASS SysteemStar Tours met FASTPASS Systeem

Indiana Jones and the Temple of Peril met FASTPASS Systeem

Ratatouille the Ride - Sinds 2014 in het Walt Disney Studios Park
 

Production Courtyard: tekst


Lights, Camera.... Pfff wait a Minute
Waarom wachten in de rij? Benut je tijd!

FASTPASS systeem Disneyland Parijs

Disney`s FASTPASS systeem is gratis en geeft je de kans om tijd te besparen en meer met je dag te doen. Je kunt de wachtrijen mijden en de attractie ervaren in enkele minuten tijd.

Het enige wat je hoeft te doen is naar één van de attracties toe te gaan die deze FASTPASS service bieden, je toegangsticket in de FASTPASS machine te doen die bij de attractie aanwezig is, en je krijgt een kaartje waarop een tijdstip staat waarop je terug kunt komen en de FASTPASS wachtrij kunt nemen. Zo zit je binnen enkele ogenblikken in de attractie.Door bij de attractie in Disneyland Resort Parijs met het FASTPASS systeem een ticket te reserveren / verkrijgen, kun je de rest van het park gaan bekijken of wat te eten of te drinken nemen in plaatst van dat je moet wachten in de rij voor die attractie.

Als je terugkomt binnen de 30 minuten tijd die op je FASTPASS kaartje is aangegeven, neem je de korte FASTPASS wachtrij, je laat je kaartje zien, en je bent binnen enkele ogenblikken in de attractie.FASTPASS attracties


Er zijn maar een aantal attracties die deze FASTPASS service bieden. Hieronder vind je welke attracties in welk park dat zijn.- Big Thunder Mountain

- Indiana Jones and the Temple of Peril

- Peter Pan`s Flight

- Star Tours: The Adventure Continue

- Star Wars Hyperspace Mountain

- Buzz Lightyear Laser Blast

- Flying Carpets Over Agrabah

- Rock 'n' Roller Coaster starring Aerosmith

- The Tower of Terror

- Ratatouille: The Adventure

Let Op:
- FASTPASS tickets zijn maar in beperkte aantallen beschikbaar per dag.

- Het kan zijn dat het FASTPASS systeem van een attractie op een bepaalde datum niet beschikbaar is voor gebruik.

FASTPASS Stap 1

Bij de ingang van de FASTPASS attractie hangen 2 grote borden die aangeven hoe lang de wachttijd voor de attractie momenteel is (in minuten) en de FASTPASS reserveer tijden.
Is de wachttijd te lang voor je? Kijk dan of de tijden van het FASTPASS systeem je uitkomen (zie dan Stap 2).
Mocht je later willen reserveren voor het FASTPASS systeem, kom dan later terug naar de attractie, de tijden zullen dan zijn geupdate als er meer FASTPASS tickets zijn uitgegeven aan de gasten die ze wel willen hebben.

FASTPASS Stap 2

Ga naar de rij voor de FASTPASS automaten van de attractie.
Steek je toegangsticket in de FASTPASS automaat op de manier zoals staat aangegeven en je ontvangt dan een FASTPASS kaartje uit de automaat met de terugkomtijd (is een tijd van 30 minuten lengte) erop.
Pak je FASTPASS kaartje & je toegangskaart tot het park uit de automaat en ga wat leuks doen in de tussentijd tot het moment dat je FASTPASS kaartje geldig is.

FASTPASS Stap 3

Ga terug naar de attractie tijdens de 30 minuten die je FASTPASS kaartje geldig is (volgens jouw kaartje).
Loop naar de FASTPASS wachtrij (meestal direct naast de gewone ingang en anders vlak bij) en geef je FASTPASS kaartje af aan de Castmember die daar staat. Een moment geduld, je staat vooraan de rij en je gaat bijna iedereen voor!
Heb je de attractie gedaan en wil je nog een keer? Dan kun je gewoon weer vanaf dat moment een nieuwe FASTPASS kaart uit de automaat halen, mits ze beschikbaar zijn! (Zie daarvoor weer stap 1 & 2).
Mijn Disney Magic TIP 1: Benut de extra tijd die je hebt vergaard met de FASTPASS ticket in de buurt van die attractie zodat je je later niet hoeft te haasten om weer op tijd terug te zijn bij de attractie binnen de op je FASTPASS kaartje staande tijd. Mocht je dus een FASTPASS kaartje voor Space Mountain hebben, bezoek dan de andere attracties binnen Discoveryland, rust even uit of neem wat te eten of te drinken in de buurt zodat je op je gemak terug kunt lopen om op tijd terug te zijn bij de attractie. Je bespaart immers al een hoop tijd met de FASTPASS dus waarom zou je gaan rennen en je gaan haasten.

Mijn Disney Magic TIP 2: Er zijn dagelijks slechts een beperkt aantal FASTPASS kaarten per attractie beschikbaar, de normaal wachtende bezoekers moeten natuurlijk ook aan de beurt komen. Om zeker te zijn van een FASTPASS ticket kun je deze het beste zo vroeg mogelijk in de dag al halen. Hoe later op de dag des te minder er nog beschikbaar zijn of misschien zelfs op zijn.
Veel Fransen komen pas rond het middag uur het park binnen (reistijd e.d.) waardoor het vanaf dat moment dus drukker in het park is en de FASTPASS tickets nog sneller uitgegeven worden.
Kan ik meer dan één FASTPASS ticket tegelijk nemen?
- Ja, maar niet voor dezelfde attractie. Je kunt maar één FASTPASS kaartje krijgen per attractie, tot het moment dat de tijd op je FASTPASS ticket is verlopen, daarna kun je weer een nieuwe halen. Je kunt wel voor alle andere attracties met deze FASTPASS service een FASTPASS ticket halen maar dus niet meer dan één.

Kan een persoon een ticket halen voor de hele groep?
- Ja, maar dan heb je wel de toegangstickets van al de personen nodig die de attractie willen gaan doen.

Kan ik voor mezelf een extra FASTPASS ticket krijgen voor een attractie met de toegangsticket van iemand anders die niet in de attractie wil? - Ja zeker, iedereen kan het gebruiken en dat hoeft niet specifiek met jouw toegangsticket te gebeuren.

Als ik mijn tijd op de FASTPASS ticket heb gemist, mag ik dan als nog naar binnen?
- Meestal niet, de regels zeggen van niet, maar mocht het niet druk zijn en de Cast Members een uitzondering maken. Dit hangt natuurlijk ook af van het aantal minuten dat je te laat bent en hoe vol de FASTPASS wachtij al is. In princiepe zullen ze je niet toelaten.

Mag ik naar binnen als ik te vroeg ben dan de aangegeven tij op de FASTPASS ticket?
Meestal niet, je zult meestal moeten wachten tot jouw tijd is aangebroken. in sommige gevallen (mocht het bijvoorbeeld op dat moment rustig zijn) dan mag je wel naar binnen.

Mijn groep heeft allemaal FASTPASS tickets, maar de tijden op de kaartjes verschillen, wat dan?
Dit komt omdat tijdens het verkrijgen van de tickets de terugkomtijden zijn aangepast door de automaat. Meestal scheelt dit maar 5 minuten, dus dan ga je met zijn allen gewoon 5 minuten later.
   ©www.DLRP-Magic.com
   Sommige items ©Disney