Hidden Mickey's - Verborgen Mickey Mouse figuren

   Hidden Mickey's
  Disneyland Parijs


De verborgen Mickey's:
- De Historie
- Tips om de Hidden Mickey's te vinden

Bekijk de videobeelden:
- Bekijk Disneyland videobeelden

- Disney Hotel Informatie

- Disneyland aanbiedingen

Hidden Mickey in de ingang van Disneyland park en het Disneyland Hotel.

Hidden Mickey in de ingang van Disneyland park en het Disneyland Hotel.

Hidden Mickey in het kasteel van Doornroosje aan de zijde van Fantasyland.Hidden Mickey ondersteboven op de PanoraMagique ballon in Disney Village.

Hidden Mickey in de brandweer waterpalen in en om het Disneyland Resort.

Hidden Mickey boven de ingang van de toegangspoortjes van het Walt Disney Studios Park.
 

Het geheim van de Hidden Mickey's

Hey Mickey! of toch niet?
Now you see him, now you don't.

Een magisch geheimpje van Disney Imagineers is het plaatsen van Hidden Mickey's in en om de Disney themaparken over de hele wereld. Maar wat is het? Je komt er helemaal achter door het lezen van dit artikel.

Magische silhouetten die je alleen ziet als je echt goed je ogen open hebt.
Zie jij ze ook?Een Hidden Mickey is ooit midden jaren tachtig als grap begonnen door een aantal Walt Disney Imagineers. Een Imagineer is een Engineer with a Imagination (een ontwerper met een fantasy). Een Hidden Mickey is een afbeelding in de form van Mickey Mouse welke in verwerkt in een Disney attractie, lamp, muur en andere constructies. Het is gevormt in de vorm van het hoofd van Mickey Mouse. Het bestaat uit één groot rondje met twee kleinere rondjes naastelkaar boven oop het grote rondje (het hoofd). Het ziet er dus uit als een hoofd met twee muizen oren er bovenop.

Wanneer de vormgeving van een nieuw object werd bedacht werd er aan het einde van dit proces, als finisch in touch, subtiel een verborgen Mickey Mouse silhouet toegevoegd. Het werd langzaamaan een traditie onder de Imagineers en zo verschenen steeds vaken Hidden mickey's in de Disney parken en zelfs in Disney animatie films.


In 1989 schreef Arlen Miller een artikel in Hidden Mickeys voor het wekelijkse Cast Member blad "WDW's Eyes and Ears in the parks". Het was toen voor het eerst dat publiekelijk wat werd vermeld over het bestaan van de verborgen Mickey's. Sinds dat jaar werden Hidden Mickey's steeds meer herkent door voornamelijk Cast Members en wat later ook door grote Disney Fans.

Vandaag de dag zien we Hidden Mickey's in allerlei vormen en maten in de themaparken over de hele wereld. Disney fans vinden er steeds meer en gaan er steeds vaker op letten. Want je ziet tenslotte iets wat een doorsnee bezoeker totaal niet ziet, ook al staan ze er eigenlijk vaak met hun neus bovenop.

Het is een toevoeging die iedere bezoek aan een Disney park weer extra leuk en nieuw kan maken. Als je op Hidden Mickeys gaat letten zul je er al snel meer tegenkomen dan je in de foto's op deze pagina ziet. Opvallende versies maar ook hele simpele. Een combinatie van rondjes in een ruit, je kiest er drie bijelkaar uit en je hebt weer een Hidden Mickey.
In de attracties, in de wachtrij, in gebouwen, lampen, vloerbedekking, op de gekste plekken.


Om het zoeken wat te vergemakkelijken geven we je hier wat tips waar je kunt kijken middels een beschrijving. Onthoud ze of, schrijf ze op of print deze pagina uit en neem ze mee naar je volgende reis naar Disneyland Resort Parijs en kijk of je ze tegenkomt. Het maakt je reis door het resort nét wat leuker!

It's a small world
Voordat je de wachtrij binnenstapt van de attractie ga je bij de vijfer in de vorm van een wereldbol met de vlaggen erop staan en kijk je naar de grote muur boven de attractie. Dit is het klokkenspel van de attractie welke elke 15 minuten de tijd aangeeft. Links en rechts onder de maan/zon zie jeeen aantal tandwielen ronddraaien. Neem de grote en de twee kleine tandwielen bij elkaar en je hebt een Hidden Mickey.

Alice's Curious Labyrinth
In het gebouw waar je kunt uitkijken op de attractie (bevindt zich vlak voor het verlaten van de attractie) zijn in het dak een aantal ronde stenen verwerkt. Deze Hidden Mickey in paarse stenen moet eenvoudig te zien zijn.

Pirates of the Caribbean
In de attractie ga je met je bootje onder een hijsmast door waar drie rum vaten aan hangen. Deze drie vaten zijn bijelkaar gebonden en vormen een Hidden Mickey.

Pirates of the Caribbean In de rots(schatkamer) aan het einde van de attractie vind je op de grote witte stenen een aantal munten geplakt die bijelkaar een Hidden Mickey vormen. Sommige schatten vormen bij elkaar ook in zekere zin een Hidden Mickey.

Space Mountain: Mission 2
Aan het einde van het traject van het lanceerkanon wanneer het coastertreintje het gebouw van Space Mountain: M2 in wordt gelanceerd bevind zich aan bijde zijden een wiel met een goudenrand. Precies daar tussenin hangt aan de voorzijde van de lanceerbaan een grote silveren ronding. Als je aan de kant van Honey, I Shrunk the Audience staat kunt je zien dat dit ook een Hidden Mickey vormt.

Buzz Lightyear Lasterblast
In de wachtrij zijn diverse Hidden Mickey's te vinden in de tekeningen op de muren.

Big Thunder Mountain
Als je bij Big Thunder Mountain gaat staan aan de kant bij Indian Village dan kunt je de treintjes uit de grond omhoog zien komen alvorens ze het station weer binnen rijden. In de bocht waar de treintjes terugdraaien naar het station kun je vanaf de straatkant tussen de overige elementen een kist zien staan met daar bovenop 2 vaten met daarbovenop een ouderwetse houten klok. Deze drie elementen zijn middels touwen aan welkaar verbonden. Draai deze drie elementen in je gedachten om en je hebt weer een Hidden Mickey.

Toegangspoort Walt Disney Studios
De ingang van het Walt Disney Studiospark heeft in het midden een grote poort met in het midden van die poort bovenaan een Hidden Mickey met daarin een zwarte Mickey verwerkt welke een filmopname aan het maken is.

Front Lot
In het fontijntje met Mickey erin voor gebouw 1 is op de bodem van de fontijn een Hidden Mikey te vinden in de vorm van een grote blauwe bal met twee kleinere rode ballen (oren).

Art of Disney Animation
De vloerbedekking van deze attractie zit vol met Hidden Mickeys.

Dit zijn een aantal Hidden Mickeys die gevonden kunnen worden in het resort. Er zijn er natuurlijk nog veel meer dus kijk ook zelf eens rond! Heb je een nieuwe Hidden Mickey gevonden twijfel dan niet om het me te melden met de precieze locatie en het mooiste is natuurlijk met een foto.


Veel plezier bij het zoeken en vinden van Hidden Mickeys! Hidden Mickey's: Een extra laagje magie!   ©www.DLRP-Magic.com
   Sommige items ©Disney