Discoveryland

      Discoveryland


Attracties:
- Disneyland Railroad: Discoveryland
  Station

- Orbitron
- Space Mountain: Mission 2
- Star Tours
- L'Astroport Services Interstellaires
- Captain EO (Gesloten)
- Les Mysteres du Nautilus
- Autopia
- Buzz Lightyear Laser Blast
- Videopolis: Star Wars Jedi Training Academy
- Arcades: Alpha & Bęta

Restaurants:
- Buzz Lightyear`s Pizza Planet Restaurant
- Café Hyperion
- Rocket Cafe

Disney Figuren:
- Disney figuur Discoveryland


Discoveryland Entree

Station Discoveryland dat boven de wachtrij van Honey, I Shrunk the Audience ligt.

Orbitron

Space Mountain: Mission 2Star Tours wachtrij

Star Tours

Honey, I Shrunk The Audience (voordat het weer Captain EO werd in 2010)

Foto genomen naast Les Mysteres du Nautilus.

Autopia

NIEUW in 2006! - Buzz Lightyear Laser Blast

NIEUW in 2006! - Buzz Lightyear Laser Blast

The Legend of the Lion King

Arcades tussen de 2 ingangen van Videopolis in, foto is tevens ingang van Videopolis waar Cafe Hyperion.

Buzz Lightyear`s Pizza Planet Restaurant

Orbitron & Space Mountain: Mission 2 op de achtergrond.

Autopia op de achtergrond

Autopia op de achtergrond
 

Main Street USA: tekst

Imagine This...

Discoveryland - Disneyland Park

Terug naar de Toekomst van toen.

Ontdek het land dat in het teken staat van "de ontdekking" of te wel "Discovery". Waar je terug gaat naar de ontdekkingen zoals die enkele honderden jaren geleden zijn bedacht. De "Nautilus onderzeeboot van Captain Nemo", reis naar de sterren in "Star Tours" & zie de vernieuwe versie, dus de aangepaste plannen, van Jules Verne`s "Space Mountain: Mission 2" die nog verder gaat dan alleen de maan, zoals hij in zijn eerste plannen en in de eerste reis van "Space Mountain" had bedacht. Nu brengt hij je naar het einde van het universum. Ben jij klaar om de toekomst van uit de historie te ondekken?


Attracties: tekst


Disneyland Railroad: Discoveryland Station


Geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Maak een rit rond alle thema landen van Disneyland in een "moderne" stoomtrein met aan 1 kant glazen ramen. Stopt in Main Street USA, Frontierland, Fantasyland & Discoveryland en laat je het park vanuit een andere hoek zien. Een volledig rondje langs alle thema landen inclusief de stops duurt tussen de 20 & 25 minuten (waarvan 15 minuten rijdend).

Reistijden:
Van Discoveryland naar Main Street Station duurt 4 minuten.
Van Main Street Station naar Frontierland duurt 4 minuten.
Van Frontierland naar Fantasyland duurt minuten 4 minuten.
van Fantasyland naar Discoveryland duur 3 minuten.

Let op: Meestal kun je tot het middag uur alleen maar instappen en uitstappen in Main Street USA! en daar een volledig rondje om het park maken en niet uitstappen of instappen in de eerder genoemde thema landen. Dit kan wel na het middag uur. (Vanaf +/- 12.30).

Het is geen goede attractie om de andere attracties vast te bekijken. De meeste tijd rijd de trein achter de "heuvels" van het park en zie je alleen maar natuur en soms rij je in een onverdekt gedeelte waarvan in 1 een diorama van het wilde westen is te zien. Je zult maar een korte blik van de attracties in de aanwezige thema landen mee krijgen. Maar al met al wel een mooie rit die langs alle landen rijd.

Bekijk onze video van de Disneyland RailroadBekijk hier de Disneyland Railroad video!Orbitron


Geschikt voor kinderen met de leeftijd 4+.

Vlieg met je raket door een geanimeerde galaxy geinspireerd door de grote Leonardo da Vinci tekeningen.

Zeer mooi om te zien hoe de planeten om zich zelf heen draaien.

Bestuur je eigen ruimteschip en reis door een melkweg vol planeten en constellaties.

Bekijk onze video van Orbitron in DiscoverylandBekijk hier de Orbitron video!Space Mountain: Mission 2 > Hyper Space Mountain


Geschikt voor kinderen met de leeftijd 8+ Minimale lengte: 1.32m FASTPASS is hier beschikbaar.

Bereid je voor op een nieuw avontuur naar de verste uithoeken van het heelal, in een hele nieuwe missie? Na het overweldigende succes van de eerste missie van Space Mountain "from the earth to the moon" (opening 1 juni 1995) wordt je sinds april 2015 klaar gestoomd voor de nieuwe groep astronauten die niet weten waar ze terecht zullen komen, in een missie nog spannenden er spectaculairder dan ooit.

Het Columbiad kanon is reloaded met nog meer afschiet kracht, waardoor je nog eerder bij de maan komt en dit maal nog veel verder reist. Daar zul je de schoonheid van het heelal zien zoals je die nog nooit hebt gezien en hebt gekend. Je raast langs spectaculaire meteorieten en let op de spectaculaire Supernovas & de Vortex!

Update 2017: Nadat deze achtbaan in 2015 een 6 maanden durende renovatie heeft gehad aan de baan en het gebouw was tussen januari 2017 en maart 2017 Space Mountain weer wegens onderhoud dicht. Vanaf april 2017 is Space Mountain (tijdelijk) omgedoopt naar 'Star Wars Hyperspace Mountain' met een Star Wars thema. Een geheel nieuwe ervaring met nieuwe (video)effecten tijdens de rit. Zo zijn er ineens 2 Star Wars attracties te vinden in Discoveryland. Wanneer dit een succes lijkt te zijn dan is de kans groot dat Discoveryland wordt omgedoopt naar 'Star Wars Land'...

Bekijk onze video van Space Mountain: Mission 2 in DiscoverylandBekijk hier de Space Mountain: Mission 2 video!Star Tours: The Adventures Continue


Geschikt voor kinderen met de leeftijd 4+ FASTPASS is hier beschikbaar.

Welkom sterren reiziger, op de Star Tours Astroport. Hier zul je worden begeleid naar de "boarding gate" waarna je zult instappen in je Starspeeder 1000 voertuig waar je je spectaculaire rit door de galaxy zult maken. Samen met de droids C-3PO en R2-D2 zul je een rebel spion terug moeten brengen naar de Rebel Alliance. De rit bevat o.a. beelden uit de film Episode I en Episode VII.
Tijdens de rit zul je 4 van de 13 opgenomen video segmenten ervaren. In totaal zijn maar liefst 70 combinaties mogelijk (wel 26 minder dan in de Amerikaanse Disney parken). Dat betekent dat vrijwel iedere rit ervaring anders is! Dat maakt de herhalingswaarde van Star Tours 3D enorm hoog en leuk.

Tussen 16 maart 2016 en 18 maart 2017 was Star Tours gesloten voor een 1 jaar durende renovatie en upgrade naar 'Star Tours: The Adventure Continue'. Een vernieuwde wachtrij, exterieur, interieur en een nieuwe film. Ditmaal geheel in 3D en met nieuwe speciale effecten zodat de attractie er weer wat jaren tegen aan kan. Een geheel nieuwe ervaring dus. Deze motion simulator attractie wordt afgeraden voor mensen die niet tegen onverwachte bewegingen en draaien kunnen. Deze attractie gaat niet over de kop & geeft het gevoel of je echt de ruimte in gelanceerd wordt en alle actie (op het scherm) zoals omhoog, omlaag, links en rechts, wordt aan het voertuig doorgegeven en zul je ook voelen.

Spoiler! Bekijk Hier een filmpje van de werking van de simulatoren (0:40, Disneyland Parijs).

Bekijk onze video van Star Tours onride in DiscoverylandBekijk hier de OUDE Star Tours onride video!


Meet 'n' Greet: Star Wars - Darth VaderHet souvenirs gebouw naast de Star Tours attractie is sinds april 2017 omgedoopt tot DE plaats waar jij Star Wars figuur Darth Vader kunt ontmoeten. Een meet 'n' greet en daarna gelijk even op de foto.

Ben jij klaar voor een ontmoeting met de Dark Side? Beleef het nu in Disneyland Paris.
Captain EO (GESLOTEN)


Presented by

Kodak

Geschikt voor kinderen met de leeftijd 8+ .


Van juni 2010 tot begin 2015 was Captain EO (niet op alle dagen) weer terug in Disneyland Parijs ter nagedachtenis van het overlijden van Michael Jackson in de zomer van 2009. In Disneyland Paris werd deze 3D sciencefictionfilm al vertoond van 12 april 1992 (opening Disneyland Park) tot 17 augustus 1998.

De hoofdrol word vertolkt door Michael Jackson die ook twee liedjes zingt. Anjelica Huston is zijn tegenspeelster als buitenaardswezen. Een (erg rare) buitenaardse missie komt tot een goed einde dankzij de boogy sounds and moves van Michael Jackson, in 3D.

Tussen 1999 en voorjaar 2010 was de 4-D show Honey I'Shrunk the Audience hier te vinden. Je was te gast bij de uitreiking van de "Inventor of the Year" award ceremony. Professor Wayne Szalinski heeft deze award gewonnen voor zijn bijzondere uitvinding in de onderzoekswereld: De "Shrinking Machine". Hij wilde het publiek gaan bedanken op zijn manier en gaf de gasten een blik van zijn "Shrinking/Enlarging Machine".
Sinds 2015 is ook Captain EO gesloten. De zaal wordt nu gebruikt om exclusieve teasers te kunnen van bekijken nieuwe Disney, Pixar, Star Wars en Marvel films.Les Mysteres du Nautilus


Geschikt voor kinderen met de leeftijd 4+ .

De Nautilis, Capitein Nemo`s onderzeeboot van "20.000 mijlen onder de zee", is aangemeerd recht naast Space mountain: Mission 2, en is open zodat jij de mystiries van de diepe zee en de atmospeer van de kamers en ruimtes kan ontdekken.

Wees voorzichtig en open geen vitrage voor de ramen.. de grote onderzee monsters worden aangetrokken door het licht. Op deze manier kunnen de nieuwe gasten dus weer worden bang gemaakt.
Autopia


Geschikt voor kinderen met de leeftijd 4+ Minimale lenge: 1.32m.

Futuristische Astrocoupe auto`s berijden de drukke en gecompliseerde snelwegen van de toekomst die er nooit was, waar je je rijvaardigheden kunt uitoefenen. De auto`s waarin je zelf gas kunt geven en ook een beetje kan sturen, rijden over verschillende banen waar een metalen rails in het midden van de baan loopt en je zo toch nog wat veilig op de weg houd mocht je er echt niks van bakken op de snelweg.

Een attractie die al stamt uit de baan die in Disneyland Anaheim 50 jaar geleden werd neergelegd. Alleen was er in die tijd nog geen rails in het midden en kon iedereen echt vrij rijden over de wegen met een gangetje niet harder dan 10Km per uur.
Buzz Lightyear Laser Blast


Geschikt voor kinderen met de leeftijd 4+ .

Maak je klaar voor de strijd met Buzz Lightyear als Elite Space Ranger en verdedig het speelgoed tegen kwaadaardige Evil Emperor Zurg in een intergalactische rit in het Gamma Quadrant.

Neem plaats in je XP-38 Cruiser en reis met Buzz mee van Star Command`s Action Centre & stop het plan van Zurg om alle baterijen van het helal te stelen waardoor al het speelgoed energieloos wordt en niet meer tegen het kwaad kan vechten.

Navigeer jezelf door de asteroide storm en raak Zurg bij alles wat je tegen komt met je laser-beam ion pulse kannon. Zorg dat je zoveel mogelijk punten haalt om indruk te maken op Buzz. Kijk op je scoreboard om te zien hoeveel doelen je geraakt hebt en hoeveel punten je behaald hebt. Als je de beste bent, verschijnen jouw punten op het leiderschapsbord en wordt je als een held onthaald bij je terugkeer bij Star Command.


To Infinity And Beyond!

Buzz Lightyear Laser Blast is een interactive darkride en is sinds 8 april 2006 te vinden in het voormalige "Le Visionarium" gebouw. De vorige attractie met Nine-eye, Timekeeper en Jules Verne in de hoofdrol op een 360 graden scherm is op 5 september 2004 gesloten (vind ik persoonlijk erg jammer!) (door het afnemen van het aantal bezoekers & sponsorcontract liep in 2002 af waardoor de kosten nog hoger werden) en heeft plaatsgemaakt voor deze attractie die gebaseerd is op de Pixar Animation Studios film - Toy Story 2.


Bekijk onze video van Buzz Lightyear Laster Blast onride in DiscoverylandBekijk hier de Buzz Lightyear Laster Blast onride video!
Shows: Star Wars Jedy Training Academy


Live Show

Sinds 11 juli 2015 is de Star Wars Jedy Training Academy een aantal keren per dag te zien in het Videopolis Theater. Ter ere van de nieuwe Star Wars film 'The Force Awakens' is deze shows naar Discoveryland gehaald. Geďnspireerd op de show in Walt Disney World kunnen per show 12 kinderen mee doen aan ene training om Jedi Master te worden.

Tijdens de show komen diverse Star Wars helden naar voren zoals R2-D2, Stormtroopers en Darth Vader! Wil je als kind meedoen? Geef je dan 's morgen bij de City Hall in Main Street USA op.

In het verleden werd dit theater gebruikt voor meerdere grote shows waaronder de The Legend of the Lion King van 2004 t/m 2009. Na enkele sobere jaren waarin slechts soms kleine shows speelden of video's te zien waren is er nu weer een grote show in Videopolis te vinden. In 2017 onderdeel van het Star Wars Season of the Force festival.Arcades: Alpha & Bęta


Extra Kosten.

Test je vaardigheden op de high tech arcade games in de 2 klassiek futuristische arcades bij de ingang van het Videopolis Theatre.
Restaurants: tekst


Café Hyperion


Gesponsord door

Coca-Cola

.


Hier vindt je Hamburgers, frites en salades. Is te vinden in het Videopolis Theatre gebouw. Koop wat lekkers voordat je naar The Legend of the Lion King vanaf een hoge plek gaat kijken met uitzicht op het toneel (Voor deze plekken van de show is geen reservering nodig).Buzz Lightyear`s Pizza Planet RestaurantEen grote keuze aan salades en natuurlijk pizza`s. Gelijknamig naar de Pizza Planet in de film "Toy Story" Ook is hier een speelruimte voor de kinderen. Deze eetgelegenheid is verscholen naast het gebouw waar Captain EO / Honey, I Shrunk the Audience te vinden was. Om hier te komen moet je onder de spoorweg door (zie park plattegrond).
Rocket CafeEen keuze aan snacks en drankjes. Deze is gelegen naast Space Mountain: Mission 2. Zorg er voor dat je niet met een te lege maag de ruimte in gaat. Stel dat je er in blijft vast zitten midden in het heelal....


De Toekomst: tekstToekomstNa de nieuwe attractie Buzz Lightyear Astroblast (vervanger van de Timekeeper in het Le Visionarium gebouw) en de terugkeer van Captain EO tot begin 2015 is het jaren lang stil geweest. Eind 2014 is bevestigd dat Discoveryland een grote verandering zal ondergaan. In 2017 heropent Star Tours 2, (tijdelijke) Hyper Space Mountain en mogelijk in de toekomst nog veel meer Star Wars aanpassingen! Wie weet komt 'Star Wars Land' er aan als vervanger van 'Discoveryland'.   ©www.DLRP-Magic.com
   Sommige items ©Disney