15 jaar Disneyland Resort Parijs

   15 jaar Disneyland
       Resort Parijs


  April 2007 / Maart 2008:
  Nieuwe Attracties:
- Crush`s Coaster
- Cars: Race Rally
- Tower Of Terror

  Nieuw Entertainment:
- Disney`s Once Upon A Dream Parade
- Disney's Character Express
- Extra veel Disney figuren
- Candleabration

  Trip Report persweekend
 Openingsceremonies 15jaar
  Disneyland Resort Parijs:

- Trip Report Persweekend 31-03-07!
Ingang Disneyland Park met de verschoonde vijver en weer helder water
Ingang Walt Disney Studios Park
Crush`s Coaster in aanbouw voordat het betonnen gebouw eromheen werd gebouwd.
De plaats waar de attractie Cars: Race Rally gebouwd gaat worden naast het gebouw van Art of Disney Animation (foto mei 2006).
Zomer 2005 - Achter La Terassa zal snel de feitelijke bouw beginnen van de Tower of Terror.
De Toilets of Terror, deze bij de TOT zullen worden betrokken.
De concept art van de TOT die door Disney is vrijgegeven.
De concept art van de TOT die door Disney is vrijgegeven.
Mei 2006 - De Toren is grotendeels klaar, alleen de koepel en een kleine verhoging ter afwerking moesten nog bovenop de toren erbij worden gebouwd.
De concept art van de Once Upon a Dream Parade die door Disney is vrijgegeven. Op de eerste float staan Mickey & Minnie in hun luchtballon die hoog in de wolken rijkt, omringt door hun beste disneyvrienden.
Extra veel Disney figuren (characters)
Het kasteel zoals die in 2007 eruit komt te zien. Zie de Disney figuren op de torens waarvan o.a. de 7 dwergen op de middelste en tevens hoogste toren

Disney's Character Express
Main Street USA met de lichtgevende vlaggen s'avonds
Het kasteel zoals die er tijdens de viering eruit komt blijft zien. Zie het logo van 15 jaar Disneyland en Mickey en Minnie. Mickey heeft een lamp in zijn hand, dit was eerst een bosje bloemen maar dan zag je de beelden niet goed meer dus die zijn verwisseld voor een lampje.
 

15 Jaar Disneyland Resort Parijs, 2007 The Year to be Here!

Once Upon a Time, to celebrate 15 years of Magic!
Van 31 maart 2007 tot en met 09 maart 2009
In 2007 bestaat Disneyland Resort Parijs 15 jaar! Dat moet natuurlijk gevierd worden en dat zijn ze ook zeker van plan in Parijs. Ook in 2008 gaat het feest nog 1 jaar door!

Maarliefst 3 Nieuwe attracties, extra veel entertainment, ontmoet je favoriete Disney figuren in Disney's Character Express een splinternieuwe parade en waarschijnlijk nog veel meer! Maar dat is nog voor iedereen een geheim...

The Year to be Here, dat is de slogan van Disneyland Resort Parijs in 2007 en dat is het zeker. Al je dromen komen uit terwijl het feest om je heen losbarst.

The film Cars komt tot leven in de Walt Disney Studios en Crush`s Coaster neemt je mee door de wereld van Finding Nemo in een weerzinwekkende rit.

Cars: Race Rally & Crush`s Coaster worden tezamen met Flying Carpet`s over Agrabah tot het nieuw land "Toon Studios" getrokken. Een nieuwe en kleurrijk land. Geopend in maart 2007. 14 augustus 2006 zijn de werkzaamheden aan een deel van het momentele Animation Courtyard begonnen en in maart 2007 was de Flying Carpets over Agrabah enige tijd gesloten hierdoor. Dit had alles te maken met het afronden van de werkzaamheden om deze attractie bij de nieuwe Toon Studios te betrekken.

Animation Courtyard is in het geheel verdwenen en heet nu Toon Studios tezamen met de al bestaande attracties in het oude Animation Courtyard en nieuwe Toon Studios attracties. Tevens zullen ook de andere themalanden waarschijnlijk een andere naam krijgen in de loop er jaren maar dit is allemaal nog niet bevestigd.
Opening 9 juni 2007
24 februari 2006 werd er begonnen aan de bouw van Crush`s Coaster (wat eerder de naam Crush`s Turtle Twister had gekregen tijdens de ontwikkeling ervan). In de eerste week van mei 2006 was het grootste deel van de track van deze coaster opgebouwd en eind juli was de baan compleet. In de zomer van 2006 stond een groot deel van het grote gebouw (nummer 5) overeind. Crush`s Coaster bevind zich het grootste deel in-door (binnen in het gebouw).

Je gaat op de rug van Crush, de schildpad uit Finding Nemo, mee op een reis door de onderwater wereld. Nemo zwemt met je mee d.m.v. heel mooie effecten. De rit word steeds wilder en je ervaart de gevaren van onder de zee.

Maar doe niet je ogen dicht want anders mis je de geweldige duik naar beneden de donkere diepte in. Je komt bij de verlaten onderzeeboot en een wel heel bekend "licht punt" uit de film komt je tegemoet...

Vervolgens kom je komt in de draaikolk van de Australische zee en je karretje (Crush) begint te spinnen! Je maakt een geweldigmooie twist over het parcour waardoor je wel moet schreeuwen! Dan is het avontuur voorbij en ben je aangekomen bij je einbestemming in AustraliŽ.


Opening 9 juni 2007
Na de film Cars gezien te hebben, heb je vast wel zin gekregen om ook een blokje te gaan rijden. Stap in je wagen en ga met Lightning McQueen en zijn vrienden op weg.

Je bent in Radiator Springs, een rustig stadje waar iedereen wel weer wat gasten kan gebruiken. Vroeger was het er erg druk maar nadat de Route 66 gebouwd werd is het er bijna uitgestorven. Maar daar zit misschien verandering in te komen...

Deze (wat meer voor kinderen bedoelde attractie) wacht op zijn bezoekers... Ben jij het nog niet gevonden racetalent en klaar om je kunsten te vertonen? Kom dan langs vanaf juni 2007 in het Walt Disney Studios Park.


Opening april 2008
Begin 2005 ging eindelijk na jaren van stagnatie de eerste officiŽle paal de grond in van de Tower of Terror, de monster hit uit Amerika. De grond van deze bouwplaats was al voor de opening van de Walt Disney Studios in 2002 klaar gemaakt voor deze attractie.

In oktober 2005 werd dan eindelijk de echte bouw zichtbaar voor het publiek nadat er maanden aan de fundering e.d. was gewerkt, er werd nu eindelijk omhoog gebouwd. De manier van bouwen van de toren werd gedaan d.m.v. glijkisten waarin het beton (per verdieping van de toren) werd gestort. Dit is een relatief goedkope manier van bouwen en gaat zeer snel en is weersbestendig maar is duurder dan een stalen constructie. 6 maanden later, in maart 2006, stond het grootste gedeelte van de gigantische toren en de bijbehorende showruimtes al overeind. In de laatste dagen van maart werden de motoren die de liften moeten tillen (en weer naar beneden trekken met een enorme snelheid en weer omhoog, enz.) geÔnstalleerd in de toren. Ook werd er begin maar het reclame board voor de TOT voor de attractie bij La Terrassa geplaatst. ook de originele muren die hier al sinds de opening van de Walt Disney Studios staan, en de omheining van de TOT zouden worden en nu dus ook zijn geworden, werden ineens verborgen achter gele houten (onder constructie) muren, waarschijnlijk om in 2007 bij de opening de muren weer achter het hout vandaan te laten verschijnen en het een beter effect zal geven (omdat de momentele in 2006 bezoekende bezoekers dan nog niet weten hoe de muren eruit komen te zien. De muren zijn al sinds de opening van het park in de stijl van de TOT.

Vanaf april werd er voornamelijk op de grond verder gebouwd, dus de ruimtes van de voorshow, personeelsruimte e.d.

In mei werd een stuk bovenop de toren erbij gebouwd dat het uiteindelijke hoogtepunt van de toren (en het gehele park dus) word. Daar zou eind 2006 pas de koepel op verschijnen.

In juni 2006 was de bouw van het belangrijkste gedeelte van de toren voltooid en werd er begonnen met het detailleren van de toren (de buitenkant).

In juli en augustus 2006 werd er aan het stuuk werk begonnen, de vormen van vensters werden aangebracht in de toren waarvan de vensters in de achterkant van de toren werden voorzien van klas en na het stuukwerk/pleisterwerk (in wit en gele kleur) werd de beschermfolie die op het glas (van de "nep"vensters) zitten verwijderd.

Midden augustus 2006 werd veel houtwerk verwijderd, werd de voorkant van de toren klaar gemaakt voor de afwerking (o.a. door een rode roze markering waar het Hollywood Tower Hotel neon bord komt te hangen) en de achterkant van de toren was inmiddels weer wat verder geverfd.

In november verschenen de twee blauwe koepels die boven op de toren en boven op het gebouw van de wachtrij komen. Deze werden ook direct geplaatst.

In november een klein deel en in december een groot deel van de toren onder een witte deken waaronder de details van de buitenkant van het gebouw verder werden aangebracht zonder last te hebben van regen, zon, stof, e.d.

In januari 2007 was het grootste deel van de achterkant van de toren voorzien van de top laag van het gebouw. De gele kleur met donkere vlekker erop ziet er erg cool uit.

In de maanden tot en met april zijn steeds beetje bij beetje meer details verschenen aan de buitenkant van het gebouw.

Begin april verscheen op de bouwplaats de eerste letter die op de toren geplaatst gaan worden. de knipperende "W", wat moet lijken op beschadiging van het hotel, wordt onderhanden genomen. In juli 2007 zullen de letters op de toren geplaatst worden.

De voortgang gaat nu rustig verder en zal voornamelijk binnen in het gebouw plaatsvinden. Daarbij wordt er natuurlijk ook nog aan de afwerking gewerkt.

De Tower of Terror neemt je mee naar het Hollywood van het jaar 1939 toen het nog een jonge filmstad was. Maar nu.....
Je bent een passagier van een ongewone lift die je in een eigen aflevering van The Twilight Zone brengt. Een stormerige avond lang geleden... gasten stapten door de deuren van deze lift en belandden in een nachtmerrie. Deze deur opent zich nu weer, en deze keer is het voor jou...

De TOT brengt je vanaf begin 2008 (en dus niet al vanaf +/- oktober 2007 zoals hier eerder gemeld) naar de andere dementie en laat je pas weer gaan.... als je het echt niet meer trekt....

Laatste (bouw) informatie en meer over de Tower of Terror vind je op de
Tower of Terror attracie pagina!

Vanaf 31 maart / begin april 2007
Het feest wordt pas echt compleet met een splinter nieuwe parade voor het Disneyland Park. Disney`s Once Upon A Dream Parade! Het is tijd om je kleurrijke dromen werkelijkheid te zien worden in een visie van magische floats.

Rond juni werden de floats (het chassis) aangeschaft om rond oktober te beginnen met de bouw van de echte floats.

8 nieuwe floats nemen je mee op reis door een droom maar deze is werkelijkheid.

- Mickey & Minnie omringd door tal van andere personages
- Alice in Wonderland & Pinokkio Float
- Toy Story & Winnie The Pooh Float
- Peter Pan & Marry Poppins Float
- De Disney Villains Float
- The Lion King & Junglebook float
- De kleine zeemeermin & Aladdin Float
- De Prinsessen Float met Belle en het Beest, Sneeuwwitje en Doornroosje.


Er zullen in totaal (waarschijnlijk) 4 stops plaatsvinden in de parade en telkens als de parade na een stop weer op gang komt zal er steeds een confetti vuurwerk plaatsvinden. Het zal (i.i.g. in het openingsjaar) een zeer uitbundige en grote parade worden (en Disney kennende de jaren erna worden vermagerd zoals dat nu met TWWODP het geval is...)

Mickey en Minnie zullen boven de wolken uit gaan steken en zweven hoog in de lucht in hun luchtballon.

De Villians float zal bestaan uit een grote berg omringt door de Disney Villians (de slechterikken). Jafar zal als slang (uitgerekt over de gehele float) verwerkt worden in de float.

Toy Story & Winnie the Pooh zullen gepresenteerd worden als een groot boek met aan beide zijden een van de films.

Eťn van de Princessen floats zal een grote tuin met gras en bomen zijn en de tweede float is waarschijnlijk een brug die overgaat in een kristallen kasteel.

Begin juli 2006 werd de eerste concept art van de parade door ©Disney naar buiten gebracht (zie afbeelding links).

De floats zijn naar verluid verdeeld over een aantal plaatsen in Europa geproduceerd en gethematiseerd.

Wat is jouw wens? Droom je van plezier, lachen en lol met je vrienden en al je Disneyhelden? Of van vliegen hoog boven de wolken? Je zult het meemaken en zien in Disney`s Once Upon A Dream Parade met meer dan 40 Disney characters die je zult ontmoeten!

Laat je meevoeren in de droom die werkelijkheid wordt in Disneyland Park vanaf 31 maart 2007!!

Bij de jaarwisseling van 2006 naar 2007 maakte Disneyland Resort Parijs bekend dat 31 maart 2007 de premiere datum van de parade zal zijn en dat we dus op 30 maart afscheid zullen gaan nemen van The Wonderful World of Disney Parade.
1 april 2007 zal de officiŽle persdatum zijn waarbij de wereldpers aanwezig zal zijn voor het inluiden van het 15-jarig bestaan van Disneyland Resort Parijs!

De Franse krant 'Le Parisien' onthulde tevens in januari 2007 dat de muziek gearrangeerd is door Steve Sidwell. Het zal een beejte jazzy aanvoelen en is opgenomen on Londen door het 100 man tellend Royal Philharmonic Orchestra in december 2006 en januari 2007.

Maarliefst 105 personen (performers) zullen aan de parade deelnemen.


Laatste informatie en alles over Disney's Once Upona Dream Parade vind je op de
Disney's Once Upon a Dream Parade pagina!

Meer Disney figuren dan je ooit had durven dromen, dat is waar 2007 voor staat. Nieuwe plekken om alle bekende maar ook de wat minder bekende Disney figuren te ontmoeten en met ze op de foto te gaan of ze om een handtekening te vragen.

Op bijna iedere hoek zul je ze tegenkomen en ze zijn altijd paraat om je te ontmoeten met een grote glimlach op hun gezicht. Zo is er dagelijks de Disney's Character Express! Een aantal malen per dag trekt een treintje vol met Disney figuren door Main Street USA!!

Bekijk de speciale
Disney's Character Express pagina om alles over deze character ontmoeting te weten te komen!

Wat is 15 jaar Disneyland zonder een verjaardagsfeest!? Inderdaad, geen feest! Daarom wordt dit dagelijkst gevierd rond het kasteel van Doornroosje. Het kasteel is omgetoverd in een feestelijk geheel en op iedere toren is een Disney figuur geplaatst, 15 stuks in het totaal. Allemaal met een kaars. Lumiere draagt zelfs 3 kaarsen.

Dagelijks aan het einde van de dag zal hier Candleabration plaatsvinden. Een dans festijn met alle bekende Disney figuren op de muziek van o.a. Peter Pan met het nummer Flying en het nummer Just Like we Dreamed it. Natuurlijk zal Mickey op wonderlijke wijze de kaarsen stuk voor stuk laten branden.

Bijbehorende entertainment pagina over Candleabrations volgt!


Bekijk het
Trip Report van het Persweekend 31-03-07! Dit weekend was het startsein voor de viering van 15 jaar Disneyland Resort Parijs!

   ©www.DLRP-Magic.com
   Sommige items ©Disney