Route naar Disneyland Parijs

  U bent hier: Index > Disneyland Reizen > Disneyland Route

   De Route naar de
            Magie


Route naar Disneyland:
- Route
- De Autoroute naar Disneyland Parijs
- Disneyland Parijs adres
- De Afritten
- Met de Thalys naar Disney
- De RER metro van Parijs naar Disneyland
- Disneyland met het Vliegtuig
- De Keuze
- De route op Google Maps
- Het weer in Disneyland Parijs

Bekijk de videobeelden:
- Disney Hotel Overnachtingen
- Disneyland kaarten
- Top 10 Disneyland Parijs
- AttractiePark Reizen
- Disneyland met de bus
- Pretpark Korting
- Pretpark tickets met korting

Bekijk videobeelden van Disneyland Resort Parijs!De auto plattegrond naar Disneyland Resort Parijs

Afrit 14

De weg richting de door Disney geselecteerde Hotels.

5 van de 6 Disney hotels op de kaart

De weg naar de parkeerplaats van de Disneyland themaparken

De bus (lijn 54) tussen het Disney Kyriad Hotel en de Disney themaparkenDe Thalys richting Disneyland

Logo Thalys met Disneyland Resort Parijs

Gedeelte van de RER plattegrond. De rode lijn is de lijn die gaat van Parijs richting Marne-La-Vallée en weer terug

De buslijnen van de VEA

Disney's Character Express @ Disneyland Park (niet om bezoekers te vervoeren!)

De auto plattegrond naar Disneyland Resort Parijs 

De Reis, is slechts een droom ver weg, naar Disneyland Parijs

Drive to the magic of Disneyland Paris...
Alles wat je wilt weten voor je reis naar Parijs! De route naar Disneyland Parijs. Met de trein, bus, auto of misschien zelfs met het vliegtuig, het kan allemaal.

Besloten Disneyland Resort Parijs een bezoekje te brengen? Geweldig! Alvast veel plezier toegewenst maar je wilt waarschijnlijk weten hoe je er nou daadwerkelijk komt? Op deze pagina zal dit worden behandeld. Disneyland parijs reizen beginnen met een goede voorbereiding.

Met de auto naar Disneyland Parijs, Met de bus naar Disneyland Parijs, Met het vliegtuig naar Disneyland of met de trein naar Parijs. Jij bepaalt het.De auto route naar Disneyland Parijs

Het Resort is gelegen in het gebied Marne-la-Vallée dat 32Km ten Oosten van Parijs ligt. Je komt dus niet door het drukke Parijs heen. Bekijk hier de Google Maps Route in beeld.

Vanaf Utrecht is het ongeveer 4,5 uur rijden tot aan Disneyland Parijs.

Route Beschrijving
- Vanuit Utrecht hou je de A27 aan richting "Breda".
- Vanuit Breda volg de A16 richting "Antwerpen".
- Op de ringweg van Antwerpen volg je de borden "Gent".
- Vanaf Gent blijf de A27 volgen richting "Lille".
- Op een kilometer of 10 van de Franse grens verschijnen de borden "Paris". Het eerste bord negeer je. Vanaf net over de grens hou je de borden "Paris" aan op de A1.
- Net over de grens van Frankrijk wordt voor het eerst de afstand tot parijs aangegeven, het is dan nog 289km rijden.
- Op ongeveer 25 kilometer voor de stad Parijs ter hoogte van het vliegveld "Charles de Gaulle" neem je afslag 5 richting "Marne-la-vallée". Je komt dan op de A104 (la Francilienne). Vanaf hier volg je de borden met Mickey Mouse en Disneyland Resort Paris.
- Na ongeveer 27 kilometer verlaat je de A104 en neem je de A4 richting "Metz/Nancy".
- VOor de Disney Parken, de Disney resort Hotels (New York, enz) en de geselecteerde hotels (Disney Kyriad, enz) in het resort neem je afslag 14 "Parcs Disney".
- Voor Disney's Davy Crockett Ranch neem je afslag 13 "Provins/Serris".
- Voor de residentie Pierre & Vacances Val d'Europe en Hotel l'Elysée Val d'Europe neem je afslag 12.1 "Val d'Europe".

Zodra je afrit 14 hebt genomen en recht op de ingang van het Disneyland Park rijdt heb je een geweldig uitzicht op alles wat het Resort je te bieden heeft op een prachtig 4 baanse autoweg.


Disneyland Parijs adres

Als je met de auto naar Disneyland Parijs gaat en beschikt over een navigatiesysteem dan kan je de volgende GPS adres informatie instellen voor Disneyland Parijs.

Disneyland Parijs
Boulevard du Parc
77700 Serris of Magny le hongre (afhankelijk van Navigatiesysteem/kaart)
Frankrijk

Het adres is de straat naar de ingang van de grote parkeerplaats van de themaparken. Als u bij één van de Disney hotels wilt zijn, kunt u op deze weg de borden naar de hotels volgen.


Plattegrond
Afbeelding 1.0: Plattegrond van de omgeving van Disneyland Resort Parijs

De Disney Hotels, het Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park liggen in Marne-la-Vallée.
De 4 geselecteerde hotels (Vienna International Dream Castle Hotel, Holiday Inn®, MyTravel's Explorer Hotel, Disney Kyriad Hotel) zijn gelegen in de wijk Magny-le-Hongre wat aan de rand (het Oosten) van het resort ligt.

Note: Voor de duidelijkheid, er is ook een Kyriad Torcy hotel die zichbaar is op de weg enkele kilometers voor het Disneyland Resort in de wijk Torcy. Dit is dus NIET het Disney Kyriad hotel zoals deze op het resort is te vinden.
Hieronder vind je alle afritten van Disneyland Parijs vanaf de A4.

Afrit 12.1
Val d'Europe, Val d'Europe Hotels.

Afrit 13
Disney's Davy Crockett Ranch, Davy Crockett's Adventure, (en het toekomstige Nature Village).

Exit 14
Disneyland Park, Walt Disney Studios Park, Disney Village, Disneyland Hotels, Disney partner hotels.
Met de Thalys trein naar Disneyland Parijs


Vanuit Nederland kun je naar Parijs met de Thalys. Vroeger kon je met de Thalys rechtstreeks richting het Disneyland Resort maar sinds 1 april 2007 is dat niet meer mogelijk.

Je arriveert met de Thalys in Parijs Noord en vanaf daar kun je de RER nemen richting Disneyland Parijs.
Via NS International naar Disneyland Parijs

Via NS International is het mogelijker de Thalys trein te boeken tot en met Disneyland Parijs. Je Reist dan in 3:45 uur vanaf Amsterdam Centraal, Schiphol (3:20) of Rotterdam (3 uur) zonder overstappen direct naar Disneyland Parijs. De trein naar Disneyland Parijs rijd 2x per dag.
Geef op de website bij bestemming op: "Disneyland Paris" en zie direct welke reismogelijkheden je hebt.

Directe trein Nederland naar Disneyland Parijs - 2022 update:
Momenteel rijd de direct trein alleen op vrijdag en zaterdag in de richting van Disneyland Paris. Voor de terugreis vertrekt elke zaterdag en zondag een rechtstreekse Thalys vanuit Marne-la-Vallée/Chessy (Disneyland Paris) naar Brussel-Zuid, Antwerpen, Rotterdam, Schiphol en Amsterdam.

Overige dagen van de week - Gare du Nord
Op de andere dagen van de week rijdt de Thalys vanaf Amsterdam, Schiphol of Rotterdam naar Parijs, je komt aan op station Paris-Gare du Nord. Vanuit Paris Gare du Nord kan je gemakkelijk naar Disneyland Paris reizen: loop naar de voorzijde van het perron en koop één regionaal treinkaartje per persoon naar Marne-la-Vallée/Chessy uit één van de automaten waarop “Billeterie Ile de France” staat (of aan een loket voor regionale treinkaartjes). Volg de borden op het station naar de regionale RER-D trein. Neem deze in zuidelijke richting, richting Malesherbes of Melun, en stap meteen uit bij het eerstvolgende station genaamd Chatelet-Les Halles. Daar stap je over op de regionale RER-A-trein richting het oosten, in de richting Marne-la-Vallée/Chessy. Je neemt deze trein tot de eindhalte Marne-la-Vallée/Chessy.Lijn A van de RER brengt je snel van de diverse metro haltes in Parijs naar het hart van het magische koninkrijk. Als je op Gare du Nord in Parijs aankomt en door wilt naar Disneyland, moet je eerst de RER-B (richting Saint-Remy-les-Chevreuse) nemen of de RER-D (richting Malesherbes). In beide gevallen stap je uit op Châtelet-les-Halles. Daar stap je over op de RER-A naar Marne-la-Vallée-Chessy. In slechts 40 minuten word je tot vlakbij de ingang van de Disney® Parken gebracht. Iedere 10 minuten vertrekt er een trein in beide richtingen.
De A lijn van de RER is altijd gemarkeerd met een dikke rode lijn op de plattegronden.
De prijzen voor de metro zijn zeer redelijk. Retourtjes bestaan er niet dus je kunt het beste direct 2 kaartje tegelijk kopen. Je kunt ervoor kiezen om een kaart te kopen die je gedurende een dag of aantal dagen onbeperkt toegang geeft tot de metro's van Parijs (en omgeving). Deze dagkaart (Mobilis) is geldig van 05.30 tot 01.00 's nachts en kun je kopen voor 5 zones. Deze kost €13,65. Kinderen krijgen hierop geen korting.
Een enkel kaartje met de RER vanaf Gare du Nord tot Disneyland kost €8,40 euro. Een kind van 4 t/m 9 jaar krijgt 50% korting en kinderen t/m 3 jaar reizen gratis. Wie van plan is meer keren heen en weer te reizen kan een carnet van 10 kaartjes kopen, dat is goedkoper.
Een weekendkaart is er alleen voor jongeren t/m 25 jaar (de Tickets Jeunes). Zo’n kaart kost 6,85 per dag voor 5 zones. Voor volwassenen is er geen weekendkaart.
De Paris Visite voor 6 zones kost €18,90 voor één dag, €28,90 voor 2 dagen en €40,50 voor 3 dagen en geeft tevens korting op diverse musea. Kinderen van 4 t/m 11 jaar krijgen 50% korting, kinderen onder de 4 jaar reizen gratis.

Je stapt uit op het eindstation van de lijn Marne-la-Vallée/Chessy. Na het uitstappen zie je direct Disney Village. De Disneyland Park en de Walt Disney Studios liggen hier vlak bij. RER staat voor Réseau Express Régional en is een van de grootste metro netwerken van de wereld. De belangrijkste route is natuurlijk de gene die naar Disneyland rijd ;)
Voor meer informatie kun je terecht op ratp.info en Parijs à la carte.

RER plattegrond

Een uitgebreide plattegrond van de RER metro van Parijs kun je hier downloaden.

Met het vliegtuig naar Disneyland Parijs.
Zoals eerder gemeld ligt vlak voor Parijs, op zo'n 25km afstand, het vliegveld Charles de Gaulle. Mocht je met het vliegtuig naar Disneyland Parijs willen dan is dit bijvoorbeeld mogelijk via de KLM, Air France, Ryanair, etc.
Bekijk alle goedkope mogelijkheden bij Vliegtickets.nl.
Met de VEA vanaf het vliegveld naar Disneyland

Mocht je ervoor willen kiezen per vliegtuig richting Disneyland te willen gaan, dan kun je vanaf het vliegveld met de VEA Shuttle bussen naar je Disney hotel worden vervoerd. Dit duurt ongeveer 45 minuten. Kosten bedragen ongeveer €16 voor volwassenen en €13 voor kinderen.

Je kunt deze buskaarten kopen op het vliegveld van Parijs, bij je reisagent of in de bus zelf.

Dit vliegveld is het op 2 na drukste vliegveld van Europa en beschikt over 3 terminals. De VEA Shuttle bussen stoppen bij elk van deze drie terminals. De opstap/uitstapplaats is bij elk van deze terminals aangegeven middels een groot VEA logo of tekst in het Frans en in het Engels.

Dagelijks rijden ongeveer 20 diensten tussen dit Charles de Gaulle vliegveld en de Disney Hotels (behalve de Davy Crockett Ranch). Verder stopt iedere bus ook bij het Marne-la-Vallée/Chessy bus station van het Disneyland Resort zodat je vanaf hier ook richting Val de France, Val d'Europe of alle hotels in Marne-la-Vallée kunt gaan met de Disney bussen.

Op de VEA website vind je meer informatie over de busverbindingen.


Met de trein vanaf het vliegveld naar Disneyland via Parijs

Het is ook mogelijk om met lijn B (de blauwe lijn) van de RER vanaf het vliegveld richting het centrum van Parijs te gaan en dan over te stappen op RER lijn A (rode lijn) die vervolgens richting het treinstation van Marne-la-Vallée in het Disneyland Resort rijd.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om per (huur)auto of met de taxi naar het vliegveld te reizen en weer terug. Toch is de VEA Shuttle service zeer waarschijnlijk de goedkoopste en eenvoudigste oplossing.Hoe je ook naar het hart van de Magie wilt, er is keuze zat! De reis is ook een groot deel van je vakantie wordt vaak gezegt, dus laat je verrassen door de mogelijkheden. Zelfs overnachten in een Disney Hotel of Disneyland partner Hotel is mogelijk!
Bespaar je het wachten en koop de Disneyland toegangstickets voor Disneyland Resort Parijs vooraf!   ©www.DLRP-Magic.com
   Sommige items ©Disney