Het Disneyland Resort

   Het Disney Resort

- 2 Magische Disney Themaparken
- Disney Village & nog Meer
- 14 Disney Hotels

Disneyland 25e verjaardag!
- Disneyland Parijs 25e verjaardag 2017/2018!
Handig om te weten!
- Disneyland reizen
- Disney Hotels
- Disney's geselecteerde Hotels
- Openingstijden
- Toegangsprijzen & Tickets
- Disney`s Fastpass Systeem
- Disney Entertainment in de Parken
- De Route naar de Magie
- Hidden Mickey's
- Bezoek Disneyland in een Weekend/Dag
- Maximaal te Accepteren Wachttijden
- Disney Afkortingen
- Disneyland Paris in 3-D
- Disney's Christmas Season
- De Top 10 van Disneyland Parijs!

Klik hier om video`s uit Disneyland Resort Parijs te bekijken!

 2 Disney Thema Parken
  - Disneyland Park
  - Walt Disney Studios Park
 Disney Village & Meer
  - Disney Village
  - Disneyland Golf
  - Val d`Europe Shopping Centre
  - La Vallèe Outlet Village
  - Sea Life Aquarium
  14 Resort Hotels
  - 7 Disney Hotels
  - 4 Geselecteerde Hotels
  - 3 Geassocieerde Hotels
  Hidden Mickey's
  Doe Disneyland in 1 dag/weekend
  Wachttijden Disneyland parken
  Afkortingen Disneyland
  Disneyland Paris in 3-D
  Disney's Magical Christmas Season
  Top 10 Disneyland Parijs
  Officiële Disneyland Parijs brochure
  Disneyland Parijs plattegrond

Kleine Plattegrond van het Resort
Ingang Disney Village
De toekomst van Disney Village met de nieuwe straat en nieuwe winkels en restaurants erbij.


Disney - Hotel Sequia Lodge

Disney - Hotel New York

Het (door Disney geselecteerde) aangesloten Kyriad Hotel

Up
Disney DVD's
 

Het Disneyland Resort: tekst

Lights, Camera, Fun and Disney Magic!
Klaar voor de Magie van Disney?

Stel je eens een plek voor waar de Magie van Disney tot leven komt. Overal om je heen in een kleurrijke wereld vol plezier, attracties, shows, parades en natuurlijk je favoriete Disney figuren. Dit is een beeld dat je alleen maar in je dromen tegen kwam, maar het is echt mogelijk. In een land hier niet zo ver vandaan komen al deze dromen en fantasieen uit. Op een vliegend tapijt, vlieg mee op de rug van Dumbo en loop mee met Alice door Wonderland. Fantastische werelden wachten op je hier met allemaal een eigen thema. Zie hoe je dromen werkelijkheid worden en hoe de glimlach op je gezicht zo sterk word dat je hem simpel weg niet meer van je gezicht kan halen.

Een onvergetelijke wereld verspreid over 2 Disney themaparken, het Disneyland Park & het Walt Disney Studios Park met de grote Tower of Terror maar daar stopt het niet bij... Dit gigantische resort is zo groot en overal zie je magie. Buiten deze 2 parken kun je ook naar Disney Village waar je bijna 24 uur per dag jezelf kunt vermaken. Souvenirs kopen, lekker eten, genieten van een concert of bekijk deze magische wereld van heel hoog in Panoramagique waar je over heel Disney Village uitkijkt, de Disney thema parken, de hotels en in de verte zie je als je geluk hebt de Eifeltoren!

Als je nog niet genoem magie hebt meegekregen dan moet je zeker een Disney Hotel of één van de door Disney geselecteerde hotels nemen, dan pas merk je dat je dromen dus echt zijn uitgekomen als je s`morgen weer je ogen open doet in het bed...

Met het FASTPASS Systeem kun je zonder lang te hoeven wachten een aantal attracties snel bezoeken tijdens de openingstijden van de parken. Je basis is het aanschaffen van toegangskaarten tot de themaparken of door direct een complete Disneyland reis met korting te boeken in de Magische Disneyland aanbiedingen sectie van de website.
Op de Magische Seizoenen pagina kom je te weten welke feestelijke seizoenen Disneyland kent en wat je in die periode kunt meemaken in het resort. Om de reis wat makkelijk te maken hebben we de de Route naar de magie voor je uitgestippeld zodat je snel naar het meest magische plekje van europa kunt komen. Of je nu met de auto, bus, trein of vliegtuig wil gaan, het is allemaal mogelijk en het wordt je allemaal duidelijk.

Tot slot hebben we wat magische hulpmiddelen toegevoegd. De Hidden Mickey's is een toevoeging aan de Disney parken en op deze pagina zul je aangemoedigd worden om (als je eenmaal weet wat Hidden Mickey's zijn) zelf op zoek te gaan naar Hidden Mickey's. De Extra magie van de muis.

Bezoek je naast Disneyland ook de stad Parijs of heb je gewoon slechts 1 dag of 1 weekend de tijd om het Disneyland Resort te bezoeken? Neem dan eens een kijkje op de twee planningspagina's. Op Doe Disneyland Resort Parijs in een weekend of één dag is een planning gemaakt van hoe je dag in het Disneyland Park en/of een dag in het Walt Disney Studios Park eruit zou kunnen zien. Een nauwkeurige planning van tijd tot tijd, helpt je om zoveel mogelijk te kunnen zien in de korte tijd die je misschien hebt.
Op de Maximaal te Accepteren Wachttijden pagina vind je een overzicht van de maximale wachtijd per attractie die je zou mogen accepteren. 1.5uur wachten voor Space Mountain: Mission 2 is echt niet nodig. Zijn de tijden van de attracties veel langer dan op ons overzicht is vermeld, overweeg dan om later terug te komen naar de attractie en eerst een andere attractie te gaan bezoeken. Dit onderdeel ook weer om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk uit je dag en bezoek haalt!

Graag willen weten wat de betekenis is van allerlei afkortingen en welke afkortingen er nou allemaal zijn? Op onze Disneyland Afkortingen pagina vind je de betekenis van heel veel afkortingen.
Als vervolg van de tweejarige viering van 15 jaar Disneyland Resort Parijs, vierde Disneyland Parijs van april 2009 tot 21 maart 2010 de 80ste verjaardag van Mickey Mouse. Mickey's Magical Party stond gerand voor een nieuw spectakel in het Disneyland Park. De nieuwe Disney's Stars 'n' Cars Event. Dit "event" waarvan 13 wagens uit de Stars and Motor Cars parade uit Disney's Hollywood Studios in Walt Disney World afkomstig zijn, zal als aangepaste versie dagelijks door het Walt Disney Studios park van Parijs trekken.
Na Mickey's Magische Jaar is het in 2010 tijd voor Disney's New Generation Festival! Van 2 april 2010 t/m eind maart 2011 in Disneyland Parijs.

In 2011 neemt het Disney's Magical Moments Festival het over in een nieuw jaar vol magische momenten.

Op 12 april 2012 bestond Disneyland Parijs 20 jaar en dat werd groots gevierd tijdens Disneyland 20e verjaardag. Het jaar dat je niet mag missen! is de slogan van het jaar. In dit jaar kreeg het Disneyland Park ook een nieuwe parade genaamd Disney Magic on Parade!
Ook dit jubileum is weer verlengt en ditmaal met 6 maanden dus t/m 30 september 2013.

In 2014 geen jaar thema! Wel is er voor het eerst Disney Spring Festival en de opening van de nieuwe Ratatouille the Ride attractie in het Walt Disney Studios Park.

In 2015 ook geen jaar thema maar wel komt Disney's Spring Festival terug wegens succes. In de zomer van 2015 profiteert Disneyland nog eens extra van het succes van de Disney film Frozen door een kort thema toe te voegen. Frozen Summer Fun staat gerant voor de koudste zomer in Disneyland Park ooit!

In 2017 en 2018 viert Disneyland Parijs haar 25e verjaardag. Dat is groots gevierd met 2 vernieuwde attracties, een nieuwe dagelijkse parade en een nieuwe waanzinnige avondshow!

In 2018 wordt ook het Marvel Summer of Hereos gevierd. De eerste keer dat je diverse Marvel figuren kunt ontmoeten en er speciale Marvel shows zijn te vinden in Disneyland Parijs. In het Walt Disney Studios Park is er de Marvel stuntshow in het gebouw waar tot begin 2017 CineMagique te zien was.Levensechte Disneyland Parijs video's en foto's? Neem een kijkje op 3-D.DLRP-Magic.com en zie Disneyland in 3-D video's tot leven komen.

Altijd al eens extra magische feestdagen willen meemaken? Bezoek dan Christmas.DLRP-magic.com waar je alle informatie vind over Disney's Magical Christmas Season in Disneyland Parijs. Bekijk het entertainment aanbod en boek direct je Disney kerst reis met de bus, trein of auto. Ook Disneyland Parijs kerstvakantie aanbiedingen!

Extra handig is onze 'Disneyland Top 10'. De top 10 van beste Disneyland Parijs attracties, shows, parades en een top 10 van de allerbeste Disneyland Reizen. Dus wil je weten wat je gegarandeerd gezien en gedaan moet hebben bij je bezoek aan Disneyland Parijs? Neem dan snel een bezoek aan onze Disneyland Top 10 Pagina!

Een super mooie techniek komt van Google. Op Google Earth kun je sinds mei 2009 Disneyland Paris in 3D bekijken. Met Google Street View kun je sinds juni 2009 zelfs door de echte straten van Disneyland Park en het Walt Disney Studios Park lopen!

Waarschuwing: Koop niet zomaar je 'goedkope Disneyland tickets' via sites als Marktplaats en Ebay! Er zijn veel oplichters actief op Markplaats die valse Disneyland kaartjes verkopen!

Op WDW.DLRP-Magic.com kun je terecht voor alle informatie over Walt Disney World Resort. Walt Disney World tickets of een complete vakantie? Alle info vind je hier.

Via Pretpark kaartje.nl kopen voor de beste pretparken, themaparken, attractieparken en andere attracties in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Goedkope pretpark kaartjes koop je dus nu online!

Voor overige vakanties, weekendjes weg, Busreizen, Hotels en pretpark reizen neem je een kijkje op de handige reiswebsite VakantieBegint.nl.

Wil je de officiële brochure van Disneyland® Paris ontvangen? Dat kan HIER.

Dat is de Magie van Disney...

Momenteel zijn er twee waanzinige werelden om de ontdekken. Beleef alle echte magie van de sprookjes en je fantasy in het Disneyland Park & zie hoe de meest waanzinige en spectaculairste stunts & Special Effects worden uitgevoerd en hoe film geheimen worden uitgevoerd zowel voor de speelfilms als de tekenfilms. Niets blijft je onbekend..


- Disneyland
In Disneyland Park kun je onder andere genieten van Space Mountain: Mission 2 & Buzz Lightyear Laser Blast. Natuurlijk mag een bezoekje aan de allebekende Big Thunder Mountain, It`s a Small World & Phantom Manor niet ontbreken. In 5 thema landen wordt je meegevoerd door al je dromen. Bezoek de geweldige shows en parades die alleen Disney kan produceren! Een bezoek zonder deze shows en parades te hebben gezien kun je geen bezoek noemen, dit moet je echt meegemaakt hebben!

- Walt Disney Studios
In het Walt Disney Studios Park kun je alle magie van achter de schermen mee maken. Spectaculaire stunt & Special Effects in Moteurs...Action! & Armageddon. Voor de sterke maag is er de Rock 'n' Roller Coaster starring Aerosmith & voor het hele gezin is de Studio Tram Tour, een zeer spannende rit achter de schermen en je maakt diverse grote film effecten mee. Natuurlijk moet je de Tower of Terror bezocht hebben, hopend dat je er levend uit terug zult keren.
Een bezoek aan Animagique mag voor de kleintjes maar ook voor de grote Disney liefhebbers absoluut niet missen!


Het 3e Disney thema park dat voor 2017 gepland wordt zal worden uitgesteld. De haalbaarheidsstudie naar het 3e thema park zal waarschijnlijk in 2017 beginnen.


Disney Village is het uitgaansgedeelte van Disneyland Parijs. Koop hier al je souvenirs en ontspan lekker met een kopje koffie of een lekker bord met eten in de vele restaurants.

Muziek is hier ook te vinden en vaak ook Live muziek. Voor sommige speciale gelegenheden moet er wel betaald worden om toegang te krijgen tot Disney Village voor de mensen die niet in een Disney Hotel zitten, daarbuiten is Disney Village altijd gratis toegangkelijk.

In Cafe Mickey kom je regelmatig veel Disney vriendjes tegen die altijd wel met je op de foto willen.

- Lake Disney
Op Lake Disney, het grote meer waaraan 3 Disney hotels liggen, bied de mogelijkheid om in de warmere periodes met een bootje te gaan varen of om lekker van de rust te genieten op een van de bankjes die op de wegen naast het meer zijn geplaatst.

- Nieuwe gedeelte van Disney Village
De nieuwe Gaumont IMAX en NEX arcade waarje kunt bowlen, zit aan de andere kant van Disney Village. Dit gedeelte word momenteel bij het nieuwe Disney Village getrokken. Momenteel is men al bezig het een en ander aan te passen in Disney Village. Het moet er moderner uit gaan zien (geen jaren 80 stijl meer) en nog gezelliger en groter. De ingang van het RER station komt een stuk dichter bij de Walt Disney Studios te liggen, tussen de ingang daarvan en Disney Village.

Ook de bussen verhuizen zeer waarschijnlijk deze kant op. Dit zodat mensen s`avonds sneller Disney Village binnen lopen en alles meer bij elkaar betrokken wordt. The World of Disney, Virgin Megastore komen er onder andere bij in de komende jaren. Dit project moet in 2009 geheel af zijn. Dan moeten er nog veel meer winkels, restaurants en leuke dingen zijn om te beleven.

- Golf Disney
Ook is er nog een 9-holes golf baan te vinden vlak bij de Davy Crockett Ranch. Hier kun je naar hartelust golfen en van de omgeving genieten.

In de Davy Crockett Adventure kun je een echt aventurier zijn. Je kunt hier door de bossen klauteren, klimmen, lopen, rennen, springen en balanceren over op de liggende boomstammen op een lange circuit door de bossen.

- Shopping Centre
Mocht je zin hebben om echt te gaan shoppen, dan kun je met o.a. de RER trein die voor Disney Village vertrekt, in 2 minuten naar Val d`Europe waar je het Internationale Shopping Centre van het resort kunt vinden met vele bekende winkels en kleden zaken. Ook is hier Sea Life Auarium te vinden waar je al het mooie van de onderwaterwereld kunt bekijken.


- 7 Disney Hotels
Droom lekker en slaap zacht in één van de 14 resort hotels in het hart van de magie.

De 7 Disney Hotels geven allemaal een andere indruk van Amerika. Van het ruige Santa Fe tot de prachtige natuur van Sequia Lodge. Sequia Lodge is zeer mooi gelegen met het water dat er langs stroomt en de talrijke bomen, struiken, planten en bloemen.
Het Disneyland Hotel staat voor uitstekende service en kwaliteit en is ook het duurste van allemaal.

- Geselecteerde Hotels
Onder de geselecteerde / aangesloten hotels vallen onder andere het Movenpick Dream Castle Hotel, My travel`s Explorers Hotel en het Kyriad Hotel. Deze hotels zijn geselecteerd door Disney en zijn van een aantal goed bekende hotelketens.

- Val d'Europe
De wat verder weg gelegen hotels zijn te vinden in Val d'Europe waaronder het Hotel L'Elysée Val d'Europe. Het is te vinden tussen het International Shopping Centre en Val d'Europa RER trein station. ook is er tegenwoordig het Pieree & Vacances Residente Val d'Europe te vinden waar je comfortabele appartementen vind met een bijbehorend gedeelde zwembad in het hart van "het stadje". Het is dus wat verder van de themaparken verwijderd maar hier heb je meer ruimte en dat kan ook wel erg prettig zijn.

Ook is sinds kort het Radission SAS Hotel te vinden naast het hart van Golf Disneyland. Het biedt een schitterend uitzicht en is uitgevoerd in het golf thema.

Hoe groot je budget ook is, Wat je ook verwacht van een hotel en wat voor een thema het hotel ook moet hebben, je vind het allemaal in Disneyland® Resort Parijs!
   ©www.DLRP-Magic.com
   Sommige items ©Disney