Disneyland Parijs bezoeken in een weekend of één dag

     Een bezoek met
       een Planning


Een doorsnee weekend:
- Plannen waarvoor?
- Een planning voor een doorsnee dag.
- Planning Disneyland Park.
- Planning Walt Disney Studios Park.
- Disney Magic Tips.

overige:
- Disneyland video's
- Disneyland Hotels
- Hotels in de buurt van Disneyland
- Disneyland Parijs reizen
- Disneyland aanbiedingen

Fantasyland
Discoveryland met Space Mountain: Mission 2

Discoveryland met Byuzz Lightyear Laserblast
Fantasyland met het kasteel van Doornroosje
Adventureland met Adventure Isle
Frontierland met Phantom Manor.
Frontlot
Toon Studios toen in het openingsjaar.
Production Courtyard met de Studio Tram Tour.
Backlot met Armageddon.
 

Bezoek Disneyland Resort Parijs in Beperkte Tijd

Alles zien in 2 dagen? Zo doe je dat...
Een dag Disneyland Park & een dag Walt Disney Studios Park. Weekendje Disneyland Parijs?

Het bezoeken van Disneyland Resort Parijs doe je natuurlijk zo vaak mogelijk of in ieder geval het liefst in een lang weekend, maar mocht je niet de beschikking hebben over zoveel tijd dan kun je er (in het ergste geval) voor kiezen om Disneyland Resort Parijs in 2 dagen te bezoeken. Iets wat wij je sterk afraden want een lang weekend van een dag of 3/4 geeft je de ruimte om, ook bij drukte, het hele resort en alle attracties rustig te bezoeken zodat de ervaring en het plezier het grootst is en je het bezoek nog lang zult herinneren.

Op deze pagina kom je te weten hoe je de 2 themaparken in 2 dagen kunt bezoeken, iedere dag 1 park. Indien je slechts 1 dag de tijd hebt kun je ervoor kiezen slechts 1 park te bezoeken of zelf je eigen planning te maken. We hebben een lijst gemaakt waarin je kunt lezen hoe je het grootste deel van de attracties tot alle attracties en alle parades en shows kunt bezoeken in 2 dagen tijd. Het is een planning van 2 dagen welke je natuurlijk niet aan hoeft te houden maar het kan je helpen bij je bezoek aan het resort.
Wij hebben al meerdere trips gemaakt en voelen ook inmiddels aan wanneer het echt druk is of wanneer het rustig is en wanneer je dus bepaalde attracties beter wat later kunt gaan doen. De planning is gemaakt voor op een gemiddelde dag met wat drukte en is uitvoerbaar heb ik gemerkt. Soms lijken de tijden in de planning erg krap maar je zult zelf merken dat je in veel gevallen de gemiddelde ingeroosterde tijd per attractie wel zult of kan halen.

Het is natuurlijk het belangrijkst dat je gewoon geniet van alles om je heen en dat je de planning als rode draad bij je bezoek kunt gebruiken. Kijk dus niet ieder kwartier op je horloge of de planning nog klopt. Merk je in de loop van de dag dat je de planning niet gaat halen (drukte,regen,prive problemen,enz) stel dan eerst voor jezelf vast welke attracties je/jullie in ieder geval nog willen doen zodat je niet met een onvoldaan naar huis gaat.

Op de Maximaal Acceptabele Wachtijden pagina kun je informatie vinden over hoelang je maximaal zou moeten wachten bij een attractie. Mocht je dus willen weten of de aangegeven wachttijd voor de ingang van een attractie nou kort of juist lang is, neem dan een kijkje op de Disneyland wachtrijen.Indien je de Disneyland toegangstickets / Disneyland entreekaarten voor de Disneyland Parken al van te voren hebt gekocht kun je direct doorlopen naar de toegangspoorten om daar je kaartje in te duwen en het park binnen te lopen. Indien je nog geen kaartjes hebt gekocht kun je deze vlak naast de entreepoortjes aanschaffen. Hou er wel rekening mee dat als je pas tegen de middag aankomt in het resort en dan je kaartjes gaat kopen dat er een wachtrij kan staan bij de ticketbox. Houd hier dus rekening mee als je nog toegangskaarten voor de Disneyland Parken moet kopen. We raden je aan om de tickets daarom nu al online te bestellen met korting!

Hieronder vind je een totale planning van een dag zoals deze eruit zou kunnen zien. Eén voor het Disneyland Park en één voor het Walt Disney Studios Park. In de planning zijn de attracties, shows en parades opgenomen. Shows en parades zijn dikgedrukt.

Lees ook de extra informatie onderaan deze pagina in het onderdeel Disney Magic Tips!


Planning Disneyland Park in 1 dag (10.00-18.00):

Hoelaat Wat Waar
08.00 - 08.30 Peter Pan's Flight Fantasyland
08.30 - 09.00 Buzz Lightyear Laserblast + FASTPASS halen voor Buzz Lightyear Laserblast* Discoveryland
09.00 - 09.45 Space Mountain + Orbitron Discoveryland
10.00 - 10.20 Le Carousel de Lancelot / Dumbo the Flying Elephant Fantasyland
10.20 - 10.35 Mad Hatter's Tea Cups Fantasyland
10.35 - 10.55 Blanche-Neige et les Sept Nains Fantasyland
10.55 - 11.15 Pinocchio`s Fantastic Journey / Le Pays des Contes de Fées Fantasyland
11.15 - 11.40 It's a Small World Fantasyland
11.40 - 12.00 Space Mountain Mission 2 Discoveryland
12.00 - 12.40 Star Tours / Autopia Discoveryland
12.45 - 13.00 Disney’s all star express Main Street USA / Central Plaza (voor het kasteel)
13.00 - 13.35 Captain EO (3D) Discoveryland
13.35 - 13.50 FASTPASS doen / Orbitron / Les Mystères du Nautilus Discoveryland
14.00 - 14.25 The Legend of the Lion King (niet meer aanwezig)

Discoveryland
14.30 - 15.00 Legends of the Wild West / Phantom Manor / Thunder Mesa Riverboat Landing Frontierland
15.00 - 15.45 FASTPASS halen Big Thunder Mountain* en overige in Frontierland bekijken. Frontierland
16.00 - 16.25 Disney’s Once Upon a Dream Parade Main Street USA / Parade route
16.25 - 16.40 Bezoeken Kasteel van binnen Midden van het park
16.40 - 17.30 FASTPASS doen BTM / bezoeken Adventureland Frontierland + Adventureland
17.30 - 18.30 Pirates of the Caribbean + Indiana Jones Adventureland
18.30 - 19.00 Souvenirskopen en winkeltjes bezoeken Main Street USA
19.00 - 19.30 Disney Showtime Spectacular Central Plaza (voor het kasteel)

Legenda: *Tijd waartussen je terug kunt komen naar FASTPASS attractie is telkens verschillend en afhankelijk van de drukte en de al uitgegeven aantal FASTPASSEN van die dag.
Twee attracties binnen 1 “Wat” vakje met een “/” ertussen betekent dat er gekozen kan worden welke van de twee attracties gedaan wordt of indien het rustig is kun je beide attracties bezoeken.
Showtijden en parades kunnen zonder reden (heel soms) geannuleerd worden. Tevens kunnen de showtijden en parades per dag of periode (weekend t.o.v. werkdagen of per seizoen) verschillen. Getoonde data geld als richtlijn en ter illustratie van de duur van de show.

Bekijk de momentele openingstijden van Disneyland Park en hoe laat de parades en shows zijn op de
Disneyland Parijs website.

Planning Walt Disney Studios Park in 1 dag (10.00-18.00):

Hoelaat Wat Waar
09.30 - 10.30 Openingsshow Studios (vervallen) In de rij gaan staan voor Crush's Coaster + bezoeken
Studio 1
10.30 - 11.00 The Tower of Terror Production Courtyard
11.00 - 11.30 Animagique Toon Studios - Studio 3
11.30 - 12.00 Ontmoet Disney Figuren Toon Studios
12.15 - 12.45 CineMagique Production Courtyard - Studio 2
12.45 - 14.30 Toy Story Playland attracties Toy Story Playland
14.45 - 15.00 Disney Stars n Cars

Parade Route + show voor Studio 2
15.30 - 16.30 Moteurs...Action!
Backlot
16.30 - 17.00 Armageddon of showtje Backlot
17.00 - 17.30 Rock 'n' Roller Coaster Backlot
17.30 - 18.15 Studio Tram Tour Production Courtyard
17.30 - 18.15 Art of Disney Animation Toon Studios
17.30 - 18.15 Flying Carpets over Agrabah Toon Studios
18.15 - 18.45 Stitch (praat zelf met Stitch) Production Courtyard
18.45 - 19.15 Overige bekijken in het park / Souvenirs kopen Gehele park

Legenda: Twee attracties binnen 1 “Wat” vakje met een “/” ertussen betekent dat er gekozen kan worden welke van de twee attracties gedaan wordt of indien het rustig is kun je beide attracties bezoeken.
Showtijden en parades kunnen zonder reden (heel soms) geannuleerd worden. Tevens kunnen de showtijden en parades per dag of periode (weekend t.o.v. werkdagen of per seizoen) verschillen. Getoonde data geld als richtlijn en ter illustratie van de duur van de show.

Bekijk de momentele openingstijden van het Walt Disney Studios Park en hoe laat de parades en shows zijn op de
Disneyland Parijs website.• Bekijk meer informatie over de attracties,shows en parades door op de link te klikken van de desbetreffende attracties,shows en parades.
• DLRP-Magic raad je aan om 15 minuten voor aanvang van een parade of show aanwezig te zijn bij de show of te staan op de plek waar je de parade wilt bekijken (uitgezonderd Disney”s Character Express waarvoor je niet al van te voren hoeft te wachten langs de kant van de straat. Even voor aanvang aankomen lopen of meelopen met de Characters Express naar Central Plaza is voldoende). In drukke periodes kan dit op lopen tot 30 minuten als je de beste plaats wilt hebben.
• Indien je verblijft in een Disney® hotel kun je gebruik maken van Magical Hours! Je kunt dan één uur voor openingstijd of één uur na sluitingstijd extra genieten van een aantal attracties in het Disneyland Park. Neem daarvoor wel de kaart mee die je ontvangt bij het inchecken in je Disney® hotel.
• Kijk op de
Openingstijden pagina om te weten te komen of het park op de dag dat jij één van de parken wilt bezoeken toevallig langer dan tot 18.00 open is. In het weekend is het Disneyland Park vaak langer open.
• Het Walt Disney Studios Park werkt met veel shows die dagelijks op een aantal tijdstippen plaatsvinden. Op tijd bij een show aanwezig zijn is dan ook belangrijk wil je alles kunnen zien en geen grote aanpassingen moeten maken in je planning omdat je een show gemist hebt.
• In de zomer (Summer Magic seizoen) is het park tot 23.00 geopend. Veel (extra) shows en parades zullen dan plaatsvinden aan het einde van de middag en in de avond uren. Het aanpassen van de planning is dan dus niet heel veel werk. Overdag kun je je dan helemaal focussen op de attracties en aan het einde van de middag en in de avond op de parades en shows (Fantillusion parade om 22.25 met aansluitend Candleabration om 23.00 en Wishes! om 23.20). In de zomer en in veel weekends en op sommige andere dagen heb je dus extra veel tijd om alles te zien in het Disneyland Park. Het is wel zo dat het in de zomer veel drukker is dus de extra uurtjes die je krijgt hebt je dan vaak nodig om in de wachtrijen door te brengen.
• Je kunt er ook voor kiezen een attractie over te slaan en in die geplande tijdperiode iets lekker te gaan eten en drinken.
• Buiten de openingstijden van de Disney Parken kun je natuurlijk ook Disney Village en de omgeving van het resort bezoeken.


Tot slot: Het gaat ten alle tijden om het plezier, de magie en de ervaring! Laat je dus niet continue leiden door de / een planning.
De mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos en tijden zijn altijd afhankelijk van drukte. Indien je merkt dat er een erg lange wachtrij bij een attractie is wissel dan 2 attracties om en doe die attractie dan dus later op de dag.   ©www.DLRP-Magic.com
   Sommige items ©Disney